Qatar Airways

För ett tag sedan var vår produktchef på affärsresor Karin Wadmark (f.d. anställd) på en spännande resa till Qatar. Hon flög med det 5-stjärniga flygbolaget Qatar Airways. Här nedan kan du läsa hennes rapport från flygningen, ekonomiklass på vägen dit och business på vägen tillbaka.

Längre fram kommer fler inlägg från Karins resa från spännande Qatar. Håll utkik!

Qatar Airways är ett snabbväxande 5-stjärnigt flygbolag. Man flyger idag till över 90 destinationer och öppnar 10-15 nya destinationer varje år. Från Skandinavien flyger man från Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Bolaget är prisbelönt och vann år 2011 både Airline of the year och Grand Travel Award.

Qatar Airways ingår inte i någon allians utan har ett eget bonusprogram som kallas Privilige Club.

Bolaget är som sagt 5-stjärnigt. I ekonomiklass märks det främst genom maten och servicen. Du väljer mellan två varma rätter och du får sallad, ost och efterrätt/kaka och kaffe. Till det valfri dryck inklusive vin. Lite senare serveras en wrap med dryck. Dryckesvagnen går förbi flera gånger under flygningen. Alla passagerare har en egen skärm med stort utbud av film och musik. Det ligger också kudde, filt och hörlurar på varje stol.


TV-skärmar vid alla säten, även i ekonomiklass.


I ekonomiklass kan du välja mellan två varma rätter.

Den verkliga upplevelsen får du om du flyger Business class med Qatar Airways. Planen har enbart 24 platser i business class och servicen är ypperlig. Stolarna fälls enkelt i fyra lägen varav ett är sovläge. Egen stor skärm och hörlurar av bra kvalitet. Maten väljer du ur en meny och den serveras när du själv önskar. Vinlistan är av hög klass och champagnen är äkta. Jag åkte på morgonen och valde en arabisk frukost som bestod av både förrätt, varmrätt och en skål med färsk frukt till efterrätt. Lite senare under flygningen serverades vi refreshments, vi fick en sorts pirog med valfri dryck till. Vi fick hela tiden påfyllning av vatten, kaffe eller annat vi önskade.


Enormt sköna stolar som går att ställa i fyra olika lägen var ett i helt plant sovläge.


Lyxig frukost i business class.


Kudde och filt till alla passagerare ombord.

Varje passagerare fick filt, kudde, en påse med strumpor och ögonmask, hörlurar samt en liten necessär. På toaletten fanns också tandborste och rakhyvlar.

Resan tog sex timmar och för första gången i mitt liv tyckte jag att resan gick för snabbt.

8 Responses to Qatar Airways
 1. Åse Nyström Svara

  Förut fick även de resenärer som åkte Ekonomiklass, en necessär med ”allt nödvändigt” i. Jag tycker att dom blivit lite sämre, men då har jag ju inte provat business class. Än.

  • Hallin Svara

   Åse Nyström: Vad kul, du har också testat Qatar. Ja, trots att det är ett av världens bästa flygbolag så ser de säkert över sina kostnader!

 2. Åse Nyström Svara

  Jag har åkt med dom flera gånger o har deras ” poängkort” men är ändå bara uppe i brons. Så inga extra favörer ännu i sikte.

 3. [...] Wadmark, fortsätter berättelsen om sin resa till Qatar. I tidgare inlägg fick vi veta mer om Qatar A... blogg.resia.se/2012/02/08/qatar-mat-dryck-och-hotell
 4. Pelle Svara

  Att Qatar Airways kallas femstjärnigt är ett stort skämt. Deras kundtjänst existerar i stort sett inte. Just hemkommen efter att ha rest med dem 5-6 ggr det senaste året kan jag meddela att maten inte alls smakar något vidare och deras ”wraps” är oätliga. Dessutom serveras inte alltid vin, planet jag kom hem med idag hade t.ex. inte rödvin

  • Hallin Svara

   Pelle: Qatar är 5-stjärnigt. Sedan är det naturligtvis upp till var och en hur man uppfattar servicen. Karin som flög med dem var väldigt nöjd!

 5. Sten Elvin Svara

  Man ser av kommentarerna att även detta bolag sköts lite hur som helst. Jag antar att den entusiastiska resenären är av normalstorlek och tämligen ung. Jag har inte dessa egenskaper och därfr är rapporten av lågt värde. Om du är 1,95 och har sedan länge passerat pensionsåldern, hur är det då att flygga med bolaget?

  • Hallin Svara

   Sten Elvin: Jag kan mycket väl förstå att det nästan är hopplöst att sitta bekvämt i ett flygplan när man är 1.95. Vilket flygbolag du än väljer. Antar att det bara är i business du kan sitta någorlunda bekvämt?!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.