Mallorca – Soller och Palma på en vecka!

(Uppdaterat 190909) Nu börjar det dra ihop sig till slutet av månaden med alla härliga restips till resemålet Mallorca som våra resesäljare har delat med sig av. Här kan du läsa alla sköna tips och kanske bli inspirerad till din egna resa.

Sist ut är Anna-Lena Mårdestam (f.d. anställd) på Resia i Boden som skräddarsydde sin egna resa. Hon var borta i en vecka och bokade först in sig på hotell i Puerto de Soller för att sedan avsluta med boende i gamla stan i Palma.

Läs intervjun med Anna-Lena:
Du var på Mallorca i september 2011. Är det en bra månad att resa?
September är en perfekt Mallis-månad, varmt i både luften och i havet. Lagomt mycket folk och dessutom rea i butikrna!

Vad tyckte du var bäst med att sätta samman sin egna resa?
Man får möjlighet att se och uppleva mycker mer under samma period. Litet mysigt i kombination med Palma stad är perfekt kombo. Tips är att avsluta sin Mallorca-kombination med Palma eftersom Palmas flygplats ligger så nära flygplatsen…

Ni hade även hyrbil. Hur fungerar det att köra runt ön?
Bästa pris på bilhyran får man om bokar hemifrån. Bensinen är billig och bilarna är små vilket är jättebra eftersom både vägarna och parkeringarna också är små. Bra om man har några euro i fickan eftersom man betalar tull vid vissa tunnlar och motorvägar. Mallorca är en ganska liten ö, en timmes restid åt alla håll. Mellan Alcudia i norr ner till Palma är det motorväg annars är det mindre kurviga småvägar som gäller. Flera av vägarna är mycket vackra och slingrar sig upp bland bergen bland dalgångar. Åksjuketabletter kan faktiska vara på sin plats ibland.


Med en hyrbil ser du mycket under din resa till Mallorca.


Ta en utflykt till la Tramuntaña över hisnande berg ner till La Calobra.

Är det enkelt att hitta parkeringar?
Enkelt att parkera utom inne i gamla stan i Palma där det är smala kullerstensgränder, men det finns bra parkeringshus strax utanför.


Många av våra resesäljare har tipsat om den mysiga byn på västkusten, Puerto de Soller.

Berätta mer om Soller.
Soller och Puerto Soller är två mindre byar på västkusten som man lätt tar sig mellan med den mysiga spårvagnen (kostar 4 euro per väg). Runt torget i Soller finns flera bra restauranger som serverar riktigt bra kött och fisk och såklart fantastiska tapas rätter. Alla verkar gå ut på kvällarna så det är väldigt blandat på det lilla torget allt mellan lokalbefolkningen, tjusiga jetsettare från Palma, vandrare och cyklister. Byarna ligger i en dalgång full av apelsinodlingar så man måste prova den färska juicen. Himmelsk! Nere vid hamnbyn Porto de Soller kretsar de mesta kring strandpromenaden. Soft stämming rakt igenom.

Har du tips på några bra hotell i både Soller och gamla stan i Palma?
Hotell som är bra i Soller om man vill bo läckert är Gran Soller och i Puerto de Soller samt Es Port och Marina. Hotell Tres i gamla stan är en pärla. Moden design mixat med grova takbjälkar i ett hus från 1600-talet. Från takterassen med pool har man fri utsikt över katedralen i Palma. Bättre än så här kan det nog inte bli!

Vad är fördelen att bo i gamla stan kontra ”nya” stan i Palma?
I gamla stan ligger alla mysiga och goda restauranger på rad i de smala gränderna. Restaurang La Paloma i gamla stan har jättegoda tapas, deras Manchego (spansk hård ost) och deras Sobrasada (Mallorkansk korv) ger goda minnen i gourmet-själen. En liten ovanlig men kul vinbar är Vinoteket som också ligger i gamla stan. Man köper ett plastkort med en förutbestämd summa och sen väljer man ett  smakprov, halvt eller helt glas. Massor med olika viner att välja bland. Shoppingen vid gamla stan ligger nära. Här ligger såklart Zara och Zara home men i gränderna finns flera butiker på rad varvat med tapasbarer som är öppet sent

Hur tar man sig in till ”nya” stan ?
Buss är enkelt i Palma och billligt men avstånden är inte så stora så promenera går alldeles utmärkt.

Flyg & hotell till Palma de Mallorca

Flyg till Palma de Mallorca

Hotell i Palma de Mallorca

Weekendresa till Palma de Mallorca

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.