Tävla och vinn flygbiljetter till Istanbul

Nu kan du vara med i vår tävling där du kan vinna två flygbiljetter med Turkish Airlines till exotiska Istanbul. Du väljer själv när du vill resa under 2012 och hur många dagar du vill vara borta.

För att tävla skriver du i kommentarsfältet nedan vilka tre sevärdheter eller aktiviteter du inte vill missa i Istanbul. Vi vill också att du anger vem du vill resa med och varför ni ska vinna resan.

I bloggen har vi flera tips på vad du kan göra i Istanbul. Läs mer här.

Tävlingsregler:
Tävlingen pågår t om 12 februari 2012. Du måste vara 18 år för att tävla. Vinnaren meddelas personligen via mail samt här på bloggen kort efter att tävlingen avslutats. Vinsten består av två flygbiljetter till istanbul från Turkish Airlines t/r från Göteborg, Stockholm eller Köpenhamn. Resan måste genomföras senast 31/12 2012 men måste vara bokad senast 29/2 2012. Reservation lämnas för platstillgång. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Tävlingen är avslutad!

Betygsätt inlägget:
Tävla och vinn flygbiljetter till Istanbul
Kategori: Tävlingar
Taggar:

479 Responses to Tävla och vinn flygbiljetter till Istanbul
 1. Gilla Svara

  Jag vill gärna se Blå moskén, Hagia Sofia och Topkapipalats. Men att gå till Grand Basar vore inte heller fel. Vi har inte varit i Istanbul, men har varit på väg att beställa en sådan resa. Så att vinna en sån vore underbart. Jag har läst mycket om just Istambul och tycker att det verkar spännande.

  I min blogg har jag nyligen berättat om ett par gånger, som jag har varit på Hamam.

  • anne-cathrine.söderberg Svara

   Hej
   Ja det är ett måste att se både Ayasofia som GrandBazar men även kolla in en match med något av fottbolls lagen ex Fenerbache.
   Men glöm inte att besöka de båda delarna eftersom en del tillhör europa.
   Vi besökte en väldigt annorlunda resturang där ingen alkohol severades, men enort god mat.
   En mycket spännande och kulturell stad med ca 2 0 miljoner invånare.
   En stad man kan åka till många gånger

   • Bo Levin Svara

    Det finns 10 miljoner registrerade invånare den inofficiella siffran är ca 20 miljoner, det finns 1 miljoner taxibilar var där i våras..
    Hälsningar

   • Nina Ahlebro Svara

    Jag vill besöka Gran Bazar för en galen shopping med min dotter Mikaela sedan besöka ngn av vattencisternerna helst Basilikacistern och sedan Dolmapache palatset med sina fantastiksa kristallkronor. Tillsammans skulle vi njuta av dessa upplevelser och få koppla av vardagen som varit tuff ett tag.

  • Carina Gustavsson Svara

   Jag vill besöka
   en lokal marknad för att köpa snabelskor

   Sen ska jag, mina snabelskor och min reskompis Rebecka sätta oss på ett café,
   lyssna på världen omkring och sedan gå dit näsan pekar.

  • Fia Wikström Svara

   Åhh, jag vill åka till Istanbul med min dotter som är 14 år. Visa henne
   1)Blå Moskén och omgivande område,
   2)besöka resturanger som kanske finns kvar sedan hennes far och jag var där, åka taxi, kanske med densamma trevliga chauffören och visa
   3)bazarerna samt de välsorterade affärsgatorna på olika teman.

   • Fia Wikström Svara

    Återbesöka ett fantastiskt the -hus!

  • Sven-Eric Svenson Svara

   Jag är gammal arkitekt men sedan flera år aktiv fotograf.
   Jag dokumenterar byggnader under uppförande men även såväl gammal som ny arkitektur.
   Skulle bli mycket glad om jag kom i fråga.
   Har sett filmer på TV Travel om basarerna och den stora Moskén.
   Vilket bildspel (DVD) skulle inte detta kunna bli.

  • gittie toopchi Svara

   jag vill gärna besöka den gamla fantastiska unik mosken.Jag vill helst se den gamla bazaren,och vill gärna se de traditionella resturanger med olika dans och musik .

   MVH

   Gittie Toopchi

  • toni Svara

   jag vill åka till ditt med min tjej,och bara gå på massage och njuta och titta på tjejerna som dansar magdans,.fast jag vet att vi ska INTE vinna flybiljetterna.,så vi tackar för ingenting,.

  • Ann Svara

   Jag och min blivande man har bestämt att vi vill förlova oss i Istanbul. Därför skulle vi bli jätteglada om vi vann biljetterna. Ingen av oss har tidgare varit där.

   När vi kommer dit vill vi
   Se den privata konstsamlingen Sakip Sabanci museum
   Besöka The Chora mousque/church (en kyrka som gjorts om till moské men där fantastiska mosaiker finns bevrade.
   Vandra från Arnavytköy längs Bosporen så länge som benen bär och sedan ta taxi tillbaka till hotellet.

  • sara Svara

   Efter många härliga sol- och badresor till Turkiet längtar jag efter att få upptäcka allt spännande som Istanbul har att erbjud – gamla historiska byggnader som Blå Moskén, en båttur på Bosporen och givetvis ett besök på Hamam – allt tillsammans med min underbara och omtänksamma mamma.

  • Emma Espmark Svara

   Avgudar våra hjärtan små,
   men till Istanbul far bara vi två.
   Där tiden står stilla men där pulsen slår,
   vi njuter god mat, östländsk mystik & nya dofter då vi på bazarer bland vattenpipor & flygande mattor går!

  • Karin Wikman Svara

   Naturligtvis måste jag se haremet som skall vara så fantastiskt, som en liten stad i staden! Tvärs över vägen ligger den Blå Mosken som också är ett måste! Sedan tar jag mig en tur till Basaren och shoppar litet kryddor innan jag avslutar med en Hamam.

  • Birgitta Dahlqvist Svara

   Var i Istanbul för 19 år sedan, då låg min son i min mage. Tänk att få bjuda med honom dit lagom till studenten.
   Vad jag vill uppleva igen
   1.Grand Basar,, helt underbart
   2. Blå Mosken, den var så fin
   3. En båttur på Bosporen så vackert.

  • Maria Hagiwara Svara

   Jag och kompisen Helena tyckte att november månad var bland det tristaste man kunde genomleva… Så vi fick hitta på något roligt! Sedan 2004 har vi rest iväg varje november – vi började med A som i Amsterdam, sedan Budapest, Chokladhelg (i Varberg, lite fusk…), Djerba, El hadaba, Falkenberg, Gullmarsfjorden, Helsingborg och nu är det dags för en resa på I – Istanbul. Vi har sett fram emot det länge, att bada i turkiska hamam, åka till Prinsöarna, shoppa i Grand bazaar och fika på cafeer. Vi ser gärna på arkitekturen och Bailikacisternen, men mest vill vi bara åka iväg en vecka från novembersverige.

 2. Sassa Wickman Svara

  Jag skulle vilja åka båt på Bosporen, fiska från broarna och vandra runt i de österländska delar och insupa den orientaliska atmosfären. Och allt detta skulle jag vilja göra med mitt livs STORA kärlek. Vi skulle behöva en riktigt romantisk semester, bara vi två, eftersom vi har 6 barn tillsammans (3 var) som tar mycket tid. Det skulle vara helt underbart!

  • Rebecka Edh Svara

   Hej! Jag skulle vilja åka till Istanbul med min man och det är en resa som vi har pratat om att vi måste göra någon gång. Anledningen är att Istanbul är en superhäftig plats både geografiskt (Europa- Asien, skiljevägg mellan 2 hav, osv) men framför allt historiskt.
   Det ottomanska riket hade erövrat halva Europa under medeltiden, innan dess stred de mot hunnerna, samt det romerska riket.
   De släpade med sig viktiga fångar och fängslade dem i ”Yedikule” (de 7 tornen) som är en av de ställen som jag är nyfiken på….
   Hagia Sofia kommer jag inte heller att missa och inte basarerna heller…
   Jag jobbar som lärare och det hade varit kul att kunna ”dela med mig” det jag har sett och det jag har lärt mig…för läsa på innan, och medan jag är där, det kommer jag göra…
   Hälsn Rebecka

 3. Inger Borg Svara

  Tänk att kunna ge bort denna resa till gubben som fyller 60 år 20 mars. att se Blå mosken Topkapippalatset och så bron som binder ihop väst med öst. Har inte haft tid köpa något åt gubben för vi har haft sjukdom i familjen. så ingen tveka denna resa är till mig!! Passande vore ju att oka 19 mars dan före gubben blir 60 Kram till er på Resia

 4. Maritha Sundin Svara

  Hej!

  Jag vill vinna två biljetter till Istanbul för mej och min väninna Sofia! Vi är två ensamstående mammor med allt vad det innebär. Vi har en dröm att någongång ha en möjlighet att göra en resa tillsammans men vår situation medger inga ekonomiska möjligheter till detta då vi har fullt upp att få ihop vardagen.

  Min väninna fyller i dagarna (2/2) 40 år och jag skulle gärna vilja ta med henne till Turkiet som present. Tyvärr har jag som ni förstår inte ekonomiska möjligheter att göra detta på egen hand och hoppas därför på att ha turen på min sida dennna gång.

  Att välja bara tre sevärdheter i Istanbul är inte lätt, det finns så mycket jag skulle vilja uppleva och se där men det SJUNKNA PALATSET är givet, KARIYE är en självklarhet och inte minst TOPKAPIPALATSET men om jag en dag får möjlighet att åka dit blir det många fler sevärdheter och aktiviteter som kommer avnjutas tillsammans med den härliga turkiska maten, trevliga människor och underbart klimat förstås!

  Hoppas på tur!

  Med vänlig hälsning Maritha

 5. Katarina Eriksson Svara

  de tre ställen jag skulle vilja besöka är cosmopolitan / illuminated bosphorus bridge samt ortakoy mosque
  Jag skulle vilja åka med min svägerska Kerstin Staaf
  Och varför vi skulle vilja vinna resan är för att jag ALDRIG har varit utomlands och detta verkar vara ett fint ställe att tillbringa sin första semester på.

 6. Catharina Thuresson Svara

  Jag skulle ta med min syster för vi har inte varit där någon av oss, men vi har vid ett flertal tillfällen sagt att vi ”måste bara åka dit någon gång”.
  De tre sevärdheter/aktiviteter vi skulle göra är följande: Vi skulle ta en båtfärd på Bosporen. Blå moskén vill vi inte heller missa och en shoppingtur till Stora Basaren.

 7. Anna Epelbaoum Svara

  Kryssning på Bosporen och Istanbuls egyptiska basar.
  Topkapipalatset, Hagia Sophia, Blå mosken.
  Two Continents Half-Day Tour.

  Jag älskar kultur och sevärdheter, vill se allt när jag är på resan.

  Jag skulle vilja åka med en av mina bästa vänner som har samma intressen som jag och också älskar kultur och sevärdheter. Vi har mycket gemensamt men träffas endast en gång om året på grund av olika livsomständigheter. Det skulle vara fantastiskt att få spendera lite mer tid tillsammans på en resa och lära känna varandra bättre samt göra roliga saker tillsammans. Jag skulle bli överlycklig till tårar om jag vann. Har gått igenom en tuff period och behöver verkligen det här just nu. Jag kanske kan först resa om ett eller två år. Fick nyligen ett jobb och måste satsa och prioritera och spara ihop pengar först innan jag kan resa. Resa är det bästa jag vet!!! Mvh Anna

 8. Ulrich Petersson Svara

  Jag vill resa till Istanbul och se kulturen morgon, dag, kväll och natt.
  Det måste finnas hur mycket som helst att se där.
  Jag kommer att resa med min sambo och vi vill göra detta för att vi Aldrig har varit utanför Norden.

 9. Kristina LarssonKarlstedt Svara

  Av ngn anledning har jag/vi aldrig kommit till Turkiet eller Istanbul, så det vore väl på tiden nu då…Vad jag vill se är ALLT , men Blå mosken Grand Bazar och ngt som heter Egyptiska bazaren en kryddbazar som ska var alldeles särskild. Givetvis tar jag med min man som behöver lite avkoppling sol o värme…
  Så vi åker väl ngn gång i vår då..

  • marita jansson-ekroth Svara

   givet vis skulle jag ta med min blivande man på en för beredande resa till istanbul,och uppleva allt av sevärdigheterna ,men dom är många ,vi har ennas om att blåmosken,haiga sofia och topkapi platset.beyoglu,akmerkez,istikal caddessi.kryddmarknad,avsluta med en juvlig osmanisk turkiskgryta,ett smak fyllt vin från orten.vi skall gifta oss 121212 kl12 vi fira även 12 år tillsammans,

 10. Margareta Svara

  Om jag kommer till Istanbul så skulle jag fokusera på:
  Cafe besök
  Äta Meze på någon av restaurangerna på Cicek Pasaji
  Shopping; basar och på shoppinggatan Istikal Cadessi

 11. Carina Efverman Svara

  Oj, vill se allt men börjar med; Blå Moskén,KADINLAR PAZARI, MODA……
  Skulle vilja resa med min väninna Tina, vad roligt vi skulle ha. Vi vill vinna för att vi gillar att testa nya maträtter, upptäcka nya platser & vi hade gillat turkiskt bad. Ingen av oss har varit i Turkiet.

 12. Petra Wikström Svara

  Jag skulle bjuda med min man, vi skulle åka och fira 2-årsdag, och göra bröllopsresan som aldrig blev av.
  Vi skulle åka till Cemberlitas Hamami ett turkiskt bad. Marknaden Grand Bazaren. Och gå på många olika resturanger och barer.

 13. al margareta andersson Svara

  Att få leva som i ”Tusen och en natt” vore helt underbart. Njuta av båtfärd på Bospore – en given attraktion, helt klart.
  Mycket på Bazaren jag köpa vill, Blå mosken får mej även att en stund sitta still.Allt detta med min man vill jag se, och hoppas vi snart mot Turkiet oss få bege!

 14. Caroline Svara

  Om jag skulle vinna resan till Istanbul så skulle jag åka dit tillsammans med min syster. Vi båda pluggar och vad skulle inte höja motivationen om en resa till sagolika Istanbul! Om vi åkte dit skulle jag vilja ta med syrran till Pierre Lotis Café där man kan se gyllene hornets vatten, Kadiköy Çarsisi för att uppleva den kulturella skillnaden och den mäktiga moskén Hagia Sofia!

 15. Carola Falck Svara

  1. Hagia Sofia
  2. Topkaipalatset
  3. Grad Bazaar

  Vill resa tillsammans med : Erik Falck

  Möta öst och väst
  Europa och Asien
  två hav och ett sund
  myllet i bazaarerna och hammam.
  Njuta av en meze och turkist kaffe
  En önskan, en dröm om ett möte med ett
  främmande land långt bort men ändå så nära
  flyga med Turkish Airlines tillsammans med min kära.

 16. kicki Kronborg Svara

  Tokapipalatset, Blå Moskén och Hagia Sofia är vad jag vill se. Sedan vill jag ju gärna besöka ett hamam och bazarerna.Och jag vill dricka arabisk kaffe på små kaféer och se på folkvimmlet och njuta av dofter och stämingen.

  Jag fyller femtio i år (första gången någonsinn jag skriver det i text)och det skulle vara underbart att åka till Istanbul med mannen i mitt liv.

  Hoppfulla hälsningar
  Kicki Kronborg

 17. Susanne Börjesson Svara

  Vill egentligen åka till Turkiet för en enda sak, nämligen att få behandla min hud som nu skriker efter turkisktbad och lerinpackningar. Sedan kan man bara inte missa en tur på Bosporen eller se Blå moskén och sedan en tur till något turkiskt cafe´kan man bara inte gå förbi. Min kära mor och mina barn får gärna följa med.

 18. Maria Olsson Svara

  I Istanbul vill jag göra mycke:
  äta god mat, känna atmosfären och till och med köpa guldsmycke.
  Vill säga Marhaba, iyi geceler och teşekkürler.
  Gå i kyrkor, fynda på basar och gå o moskeer.
  Mycket man inte får missa, med min kusin blir det en del man får fnissa.
  Vi vill vinna för att upptäcka Istanbul, shoppa och ha en massa skoj.
  Vi skickar ett vykort med en bild på ett torg!

 19. Lisa Svara

  Istanbul, där blir det hårda dar,
  jag ska se allt jag inte förut har.
  Hagia Sophia, Justinianus hemmakatedral
  Blå Moskén med blå kakelarsenal.
  Grand Bazar, där kommer jag att irra
  oj,oj vad jag ska stirra.
  Istanbul kommer att mig fascinera.
  Resultat: Var vänlig att mig returnera!

 20. Dan Åström Svara

  Jag skulle ta min fru på en annorlunda turkietresa. Slippa alla turistatraktioner i Alanya, Antalya, Side och allt vad dom heter. Och åka till Istanbull och till några stadsdelar som turister sällan åker till.
  Det finns flera moderna centrum där man dessutom slipper alla turistjägare och inkastare!
  Att åka till Nisantasi, Istanbulls dyraste stadsdel.
  Kadiköy, Istanbulls billigaste och modernaste stadsdel. Och slutligen Bgdat Cadessi, affärsgatan framför alla för välbärgade turkar!
  Som sagt, en anorlunda Turkietresa! Men med förhoppningsvis mycket sol!

 21. Hans Hammargren Svara

  Vill besöka Topkapiamuseet,Blå Mosken samt Jungfrutornet.Tänker ta med en vän som liksom jag skulle tycka det vore trevligt med en veckoslutsresa till Istanbul. Dessutom fyller jag år dagen efter tävlingen slu. Bara det vore ju en fin present.

 22. Sara Markstedt Svara

  Hej!
  Jag vet ingenting om istanbul, men om jag får möjlighet så skulle jag vilja besöka den blåa Moskén. På den stora marknaden skulle jag köpa kryddor av alla slag, och fina ljuslysktor i glas. Jag vill resa med min syster och ta med henne till någon av de turkiska baden, det vet jag att hon skulle uppskatta! /Sara

 23. Anne-Marie Jacobsson Svara

  Av många sevärdheter att välja på – önskar jag i alla fall att besöka dessa få.

  Besöka underjordiska Basilikacisternen med allt sitt vatten – Ett gammalt museum mörkt som natten
  Grand Bazaar med alla sina stånd – här jag som shopping människa kan gå min rond
  Sist men inte minst Hagia Sofia, en byggnad att beundra – har ett antal år på nacken, närmare ca 1400.

  Jag tar med min sambo så vi äntligen får resa på tu man hand – strosa och upptäcka staden, bara vi två hand i hand

 24. Naemi Olsson Svara

  Jag skulle vilja uppleva turkiskt hamam, se Basilikacisternen (Yerebatan Sarnici) jag gillar mytologi och skulle gärna vilja se målningningarna på medusa här, samt Hagia Sofia självklart då jag är mycket intresserad av historia och att se detta vackra monument. Jag tar gärna med min mamma på denna kulturellt rika resa och vi provar ny mat vi inte vågar prova hemma. Vi skulle gärna vilja vidga våra vyer och har aldrig rest utomlands tillsammans.

 25. annelie svensson Svara

  Längtar att få åka med min mamma o då skulle Istanbul våra perfekt.Vi kan ta turkiskt bad/massage o shoppa på grand basar.Vi har aldrig varit utomlands ihop så det skulle våra jätteroligt.Det finns ju så mycket att se olika monument Haga Sofia o jag och min mamma älskar historia o att se mycket av Istanbul.

 26. Maria Lundberg Svara

  Vill få möjligheten att se den berömda Bosporenbron, invigd samma år som jag föddes 1973. Hagia Sofia som idag är ett museum och basaren som ligger i mitten av gamla staden! Att sedan få chansen till en ny kultur och ett nytt land är inget som oftast bara händer. På resan skulle jag ta med min älskade man Alexander som gör allt för våra barns idrottande vilket gör att vi ses alltför sällan.

 27. marianna lindberg Svara

  Älskar Turkiet.
  Vill besöka Blå Mosken, Topkapipalatset,och åka båt på Bosporen.Fantastisk present till mig själv när jag bli folkpensionär i år .Jag tar med min älskade make.
  Önskar Er på Resia allt gott.

 28. Åse Nyström Svara

  Om/när vi kommer till Istanbul vill jag börja med att ta oss till ett Hammambad för att på så sätt tvätta av oss hemmalukten och komma i rätt stämning. Därefter avnjuta en kopp turkiskt kaffe innan vi planerar resten av dagen. En tur till Haga Sofia och den Blå Moskén för att se vacker arkitektur och därefter till den närbeliggande Basilikacisternen. Avslutningsvis vill jag att vi tar oss till marknaden för att kunna handla med oss härliga kryddor som sedan kommer att förlänga Turkietkänslan , även på hemmaplan, när vi försöker att återskapa kebab, Imam Bayildi och kanske även provlaga Turkish Delight!
  Denna resa vill hoppas jat att få göra med min man. Dels för att han är intresserad av byggnader och tycker om den turkiska maten, dels för att han behöver få något trevligt att tänka på då hans båda föräldrar nu gått bort i loppet av 4 månader.

 29. Christel Svara

  Båtutflykt till Prins öarna i Marmarasjön och båtutflykt längs Bosporen.
  Mozaik Müzesi = ett mosaikmuseum

  Men jag vill hinna med lite mer och ta min man på en bussresa till staden Bursa mycket historisk, bazar,linbana och äta god Turkisk genuin mat och stanna över någon dag.
  Jag har varit sjuk sedan vår Turkiet resa i september som blev förstörd och gissa om jag skulle jubla om att återkomma i sommar till Turkiet men då frisk efter en operation som blir i mars.

 30. Helén Svara

  Till Istanbul vill jag fara i maj när jag och min man firar silverbröllop!
  Basilikacisternen, Blå Mosken, Topkapipalatset,och att få se solnedgång över Bosporen är bara några saker jag vill se när jag är där.
  Men framför allt vill jag fira vår kärlek och lycka genom att njuta av atmosfären som ur tusen och en natt i Istanbul.

  Håller tummarna för att vi har tur i både spel och kärlek<3

 31. Hans Svara

  Den stora souken, Blå Mosken och en båttur på Bosporen vill jag visa för frugan,
  hon blir garanterat förtjust och kanske kan vi sedan få säga:
  Tack Turkish Airlines för den söta lilla ungen i stugan.

 32. Nilla johansson Svara

  Jag skulle så gärna vela åka med min sambo. Då två barn inom 11 månader (varav 4 tonåringar redan) inte gjort att man varken har råd eller möjlighet till att spara ihop till ens en weekend tripp på tumanhand Så hade ju detta varit en chans att få rå om varandra. Skulle så gärna vela uppleva naturen Bogazici , utsiktsplats Beygzit kulesi, Suleymaniy camil. Bara några få upplevelser fast i stora hela få vara bara vi två… Hoppas på tur

 33. Karin Ekstrand Svara

  Kommer jag till Istanbul så skall jag
  köpslå i Grand Bazar
  vila mig och förundras i Blå Moskén
  och åka båt på Bosporen från ena till andra sidan med en glass i handen

  Vinner jag skall jag ta med mig min dotter. Det finns så mycket mer att göra än vad jag skrivit ovan; äta fantastisk mat, flanera i parker och torg, gå på Hamam, spela brädspel på uteservering, lära känna en gammal kultur med andra traditioner – helt enkelt njuta av den så annorlunda men fantastiska staden med dess trevliga människor.

 34. marie nyhlén malmborg Svara

  Turkiet…
  hade varit kanonkul att få en resa i 30års present då jag aldrig har varit på semester i ett soligt land.
  Jag skulle gå på vilda upptäcktsresor på marknader och basarer och hitta kryddor att hotta upp maten när man kommer hem. massa turkiska inredningsdetaljer till mitt drömsovrum och mycket annat.
  Sen skulle trädgårdarna i Topkapipalatset locka då jag är en trädgårdsfantast själv och spenderar många timmar i den här hemma.
  Blå moskén skulle väl vara ett måste , då den sägs vara väldigt vacker!
  Allt detta skulle jag uppleva med min underbara sambo som inte har haft någon semester de senaste 8 åren eftersom han har fått byta jobb hela tiden pga arbetsbrist.
  Så detta vill jag unna honom som en liten tacksamhets- och kärleksgåva!

 35. Eva Oschlak Svara

  Min älskade Jonathan, i två månader har vi nu varit man och fru
  Att kunna åka på smekmånad, det önskade vi både jag och du
  Nu kanske vi har möjlighet min kära man!
  Om Resia bjuder på flyg till Istanbul så ska du se att vi kan!

  Tänk att få uppleva ett sant mästerverk i arkitektur: Hagia Sofia,
  Med ett förflutet som både kyrka och moské har den en färggrann historia
  Grand Bazaar ska vi uppleva med alla våra sinnen
  Fantastiska smaker, dofter och folkliv blir sedan färgsprakande minnen
  Vi sänker oss sedan ned i ett turkiskt bad och slappnar av
  Tänk att få njuta av arkitektur, historia, tvål och vatten i ett kar!

  Vi väljer sedan restaurang med omsorg då vi över Istanbuls horisont vill blicka ut
  En romantisk vy över minareter och kupoler, bara sitt och njut!
  Ett eget litet smultronställe i Istanbul kommer vi att finna
  Nu ska vi hålla tummarna och hoppas att just du och jag får vinna!

 36. Märta Svara

  Jag önskar överraska min älskade goa kärlek, Reidar, på en resa, han är värd det då han stöttat mig så totalt genom en period av tuffa händelser: min mors tragiska bortgång, min egen återgång till mitt älskade arbete efter utmattningssyndrom samt nu senast min fars svåra sjukdom. Utan Reidar hade jag lagt mig i sängen o ”drunknat” i tårar.

  Vi skulle beskåda den vackra Blå mosken, känna in dofterna och atmosfären i Grand Basar och framförallt njuta och koppla av genom härlig hamam på Cemberlitas Hamam <3

  • Märta Svara

   Och så fyller jag ju jämnt den 19e april vilket kan va värt att firas..hihi

 37. pirjo Svara

  Vi, min gubbe sen 42 år, och jag, skulle ta en lång båttur på Bosporen, se den enorma Blå Mosken och den helt fantaskiska Basaren. Vi skulle ta lokalbussen runt staden, gå i gamla stadsdelar, äta lokal mat och bara njuta av tillvaron.

 38. Lena Svara

  Jag har varit i Istanbul en gång och blev förälskad i staden, det var jag och min pojkvän (som jag även vill ta med mig om det blir ett nytt tillfälle) som vandrade runt och förundrades. Det var dock under november månad och lite kallt och vi vill se staden igen under våren eller sensommaren.

  De tre sevärdheterna jag helst vill besöka:
  1 Hagia Sofia för att besöka den är som att stiga in i en annan värld för en stund
  2 Topkapi för att det är så speciellt att få se sig om i sultanens forna ägor (bl a ett harem). Palatset är så vackert och museerna så intressanta och denna gång hoppas jag få besöka parken (där papegojorna flyger fritt) när den blommar.
  3 Jag vill gå en lång lång promenad längs den gamla, jättelånga stadsmuren.

 39. Åsa Lissdaniels Svara

  Blå moskén, bazaren och hamam,
  och äta shish kebab av lamm,
  tänk om jag och gubben hade en sån enorm tur,
  att åka med Resia och Turkish airlines på hälsokur.
  Scrubba, smörja och peeling,
  ger oss en helt underbar turkisk feeling! 🙂

 40. Eva Svara

  Hej! Jag har aldrig varit i Istanbul och vet därför inte heller vilka sevärdheter som finns där, men skulle verkligen vilja åka dit och se allt som finns att se 🙂 Sola, bada, få massage och dricka Efes 🙂
  Jag skulle vilja resa med min sambo för vi är i stort behov av ett varmt och skönt avbrott från ett kallt och snörikt Norrland. Njuta och ta hand om varandra 🙂

 41. Agneta Svara

  Att till Istanbul få fara, blir en maxi semester som jag vill med min man fara.
  Listan kan bli lång, men ett besök till Besiktas är ett tvång (av min man för där är det fotboll på gång)
  Blå mosken, Bosporen, Hagia Sofia, och shopping i Bazaren bl a är sedan på gång.
  Tänk att möta alla världens kulturer på en och samma gång, från öst och väst. Det hela blir ju en riktig fest.

 42. Sara Leijon Svara

  För att lära känna ett land måste man smaka på det och jag skulle mer än gärna besöka Kryddmarknaden. Jag skulle vilja lära känna landets historia och funderar över det arkeologiska museet som utflyktsmål, men väljer museet för Islamskt och turkiskt konsthantverk, som för mig för historien närmare människorna som har upplevt den. Vatten ger liv och jag vill även uppleva Basilikacisternen.
  Det här skulle vara en resa jag vill uppleva med min man, vi har båda jobbat lite för mycket, och alltför ofta långt ifrån varandra.

 43. Magnus Johansson Svara

  Om jag vinner, så tar jag med flickvännen på resan. Vi kommer först att åka båt genom Bosporen och utforska alla spännande sevärdheter norr om staden. Nummer två blir utflykt i de östra delarna av Istanbul, se hur folket lever i den asiatiska delen. Det tredje blir sevärdheterna i den gamla stadsdelen såsom Hagia Sofia, Blå Mosken med mera.

 44. Lena Svara

  Istanbul är ett drömresmål som än så länge är obesökt. Skulle vara roligt att få uppleva staden tillsammans med min man. Sevärdheter som jag inte skulle missa är Hagia Sofia, Blå Moskén och Tokapipalatset. Grand Basar låter fantastiskt! Skulle vilja tillbringa många timmar där och såklart unna mig en äkta turkisk hamam. Längtar dit!!

 45. Gunilla Ask Svara

  I Istanbuls moderna myller vill vi shoppa i basaren och besöka paradgatan Istiklal. En tur till prinsöarna för att se det gamla livet och stadens tidlöshet och sedan middag på en restaurang med utsikt och smälta in i stadens nattliv och låta oss bländas. Poseidon och Reina läste jag om. På resan tar jag med mig min man. Han förtjänar så innerligt väl att få pausa från vardagens slit och förflyttas till tusen och en natt.

 46. lotta Svara

  skulle så jätte gärna vilja fara med min bästa kompis Åsa som flyttat. så nu är det 100mil mellan oss och det är inte så lätt att få till en träff. milen och barn aktiviteter gör det svårt. så om jag vann kanske vi skulle få till det! vad jag vill se vet jag inte har aldrig varit där men älskar att resa, se ny restauranger och strosa omkring och lukta på staden. bara njuta på ett kaffe det är livskvalitet.

 47. Filip Svara

  Hej!

  Jag skulle ta med mig syrran som fyller 40. Vi brukar gå på blåvitts matcher tillsammans och att åka på Galatasaray-Fenebache skulle vara otroligt roligt. Har genom åren hörtmycket om vilken fantastisk inrammning det är under Istanbul derbyna. Sen skulle vi gå i Grand basar och mysa med te och pruta på mattor. Varva ner vid blå mosken och komma hem laddade igen.

  MVH
  Filip

 48. Tobias C Svara

  Hej,
  Min flickvän är halvturkisk o vi har pratat länge om att resa dit men än har det inte blivit av. Hon var där mycket som liten men har inte varit där som vuxen.
  Denna resa vore en underbar överraskning till henne!

  Själv har jag inte varit där men längtar efter att upptäcka stan tillsammans med henne, eftersom hon pratar turkiska kan vi säkert leta upp lite extra spännande sevärdheter men de som jag känner till o vill se så här på förhand är naturligtvis den stora Blå moskeén , shoppa loss på bazaren och se staden från vattnet genom att åka båt på Bosporen.

 49. Eva Adriansson Svara

  Vad kan jag ta min nyfikna make som går i pension från alla år som journalist?jo till Istanbul,den superspännande staden som har allt,det vi måste se är blå moskeen,Hagia Sofia,Topkapipalats.Stort tack för skreddersydde paket ni har fixat till oss.

 50. Lovisa Svara

  Förutom den självklara sevärdheten Blå Moskén skulle jag vilja släpa med min pojkvän till den något hemliga bakgatan bakom Charlie Temmel på Istiklal street. Där ska det tydligen finnas väldigt billig shopping, som är en dold pärla. Sen vill vi nog även gärna se det moderna Istanbul, runt Taksimtorget.
  Som jag nämnde vill ag ta med min pojkvän, Vi har ett långdistansförhållande och en resa för två vore perfekt för att få ta hand om varandra och vara på tu man hand i en hel vecka!

 51. [...] Resia har just nu en tävling där man kan vinna flygbiljetter för två till Istanbul. Resan ska genomf... swedentoanywhere.com/2012/01/31/tavla-om-flygbiljetter-till-istanbul
 52. Ingel Sjögren Svara

  Har aldrig varit i turkiet men hört mycket om landet, ”Tusenoch en natt”.Skulle vilja se Blå Mosken, Topkapipalatset och en båttur på Bosporen, vi gör gärna en båtutflykt när vi kommer till ett land. Jag tar sjävklart med min man.

 53. Eva Oschlak Svara

  Hoppas jag vinner!
  Min älskade Jonathan, i två månader har vi nu varit man och fru
  Att kunna åka på smekmånad, det önskade vi både jag och du
  Nu kanske vi har möjlighet min kära man!
  Om Resia bjuder på flyg till Istanbul så ska du se att vi kan!

  Tänk att få uppleva ett sant mästerverk i arkitektur: Hagia Sofia,
  Med ett förflutet som både kyrka och moské har den en färggrann historia
  Grand Bazaar ska vi uppleva med alla våra sinnen
  Fantastiska smaker, dofter och folkliv blir sedan färgsprakande minnen
  Vi sänker oss sedan ned i ett turkiskt bad och slappnar av
  Tänk att få njuta av arkitektur, historia, tvål och vatten i ett kar!

  Vi väljer sedan restaurang med omsorg då vi över Istanbuls horisont vill blicka ut
  En romantisk vy över minareter och kupoler, bara sitt och njut!
  Ett eget litet smultronställe i Istanbul kommer vi att finna
  Nu ska vi hålla tummarna och hoppas att just du och jag får vinna!

 54. Jenny Svara

  Vi skulle vilja se Topkapi palatset, Blå moskén och så måste man ju prova ett turkiskt bad.
  Min minste son blev opererad på sin treårsdag, då tog man bort en stor tumör från hans lilla ben. 2009 kom det tillbaka, och han lever dagligen med svåra smärtor. Det som lindrar är värme och vatten. Han hade nog mått väldigt bra i ett turksikt bad 🙂 Som lök på laxen valde hans pappa att lämna oss, och vi står själva med detta nu. För mig finns det inte ekonomi till att göra en sån här resa, men jag tror att vi skulle mått väldigt bra efter en sån tur med återhämtning och energitankning på hög nivå!Så mitt enda hopp att få en sån här upplevelse är genom en vinst, så nu håller vi tummarna!

 55. Patrik Svara

  Ta båten över Bosporen i solnedgången. Försvinna i Grand Bazaars otaliga gränder. Uppleva euforin på något utav Istanbulderbyna i fotboll.

  Jag vill resa med mina bästa vän Olof. Nuförtiden så finns inte möjlighet att träffas så ofta. Avstånd och avsaknaden av tiden gör att vi inte får ut kvalitetstid tillsammans. Han är ingen vän av flygningar men låt mig få bevisa för honom att det är värt det genom att besöka Istanbul!

 56. Alexandra Strandh Svara

  Tänk att få vandra runt i exotiska Istanbul
  Få chansen att återgälda min mamma för en gångs skull
  Tillsammans skulle mamma och jag se stadsvimmel, palats och spännande basar
  Fantastiska minnen för resten av våra dar
  Hela mitt liv har hon funnits för barnbarnen och mig
  Vi kommer först, hon tänker aldrig på sig
  Låt oss få göra denna underbara resa
  Få njuta av turkisk kultur och smaskig ”meza” 🙂

 57. Petra Svara

  Jag skulle vilja se Hagia Sofia, shoppa på Istiklal o även i Kapali Carsi och att åka till Istanbul tillsammans med min nya kärlek sedan 3 månader vore en dröm!! har levt ensam efter en separation för 4 år sedan och nu träffat en underbar man och verkligen hittat den rätte!!!
  Vore underbart att få resa tillsammans redan 2012!
  Jag håller tummarna!

 58. Magnus Larsson Svara

  Jag vet inte om jag vill åka till Istanbul, jag är tveksam till om det är något att ha. Det sägs att maten är enformig och fantasilös! Kan dom verkligen koka riktigt kaffe? Jag har hört annat. Och vad finns att se i Istanbul som inte finns i Kumla? Kan dom prata svenska där? Njae, många frågetecken blir det.
  Min kompis Mathias har tjatat om Istanbul länge, han säger att Stora Peterskyrkan, Sixtens Kapell och Taxi-området ska vara något riktigt i hästväg!
  Så jag får väl följa med honom så han håller sig på mattan nör vi är där.

 59. Alexandra Svara

  Tänk att få överraska maken med ett besök i Istanbul! Vår bröllopsresa var också till Turkiet, Side. 20 år har passerat sedan sist. Snart bröllopsdag igen (7/6) och min 40årsdag (9/9)Jag längtar till att få se Blå moskén och att ta min make till Hamam original:)Turkisk meze får det att vattnas i munnen. Får vi dessutom med oss en ”flygande matta” hem så är lyckan gjord.

 60. [...] flygbolag!) och även om det försämrar mina vinstchanser så rekommenderar jag att du klickar här och... dellgrens.wordpress.com/2012/01/31/en-stad-tva-varldar
 61. Åsa Hörnsten Svara

  Istanbul’s Beyoglu distrikt med kafeer och restauranger, blå mosken och så förstås basaren är de sevärdheter som jag hett längtar efter att få uppleva i Istanbul.

 62. Mikael Weidenbring Svara

  Fick en trevlig berättelse av en främling om Istanbul
  för ett par veckor sedan.Extra trevligt att hitta denna tävling då.
  När jag vinner denna tävling tänker jag överaska min flickvän och njuta av Vattencisternerna, kryddbasaren och Cemberlitas hamani.

 63. Teija Rajala Svara

  Har konverterat till Islam i somras:) Vill gärna besöka en riktig Moske samt lära mig mera om islam:)

 64. Anja Svara

  Hamam, dvs bada turkiskt bad med allt vad det innebär av ompyssling och rengöring.

  Jag/vi vill titta på utgrävningarna efter ”Miklagård” då min dotter läser om detta och Vikingatiden i skolan.

  Sedan vill jag inte lämna Turkiet utan att ha besökt någon marknad/basar/prutat och druckit äppelthe.

  Jag vill resa med min man. Vi vill göra resan i augusti då vi firar 10-årig bröllopsdag.

 65. Jessica Svara

  Jag vill åka dit med min älskling. Eftersom han tidigare har sagt nej till Turkiet så vill jag nu ta chansen och kanske få bjuda honom dit.
  Alla som varit i Istanbil älskar det. Jag vill också få se denna stad med som jag förstår en härlig blandning av gammalt antikt och nytt modernt.
  Äta god turkisk mat samtidigt som man vet att man sitter på ett ställe där två världsdelar och två hav möts.

 66. Jessica Svara

  Massa folk, stor stad och små gränder är härligt att uppleva. Shopping, marknader och massa god mat vill vi inte missa. Blå moskén, Hagia Sofia kyrkan och all arkitektur vill vi oxå se!

  Vill gärna uppleva detta med min kära man!

 67. Malin Svensson Svara

  Jag vill inte missa: topkapi, grand basarens myller och en båttur över bosporen!

  Jag vill åka med min vän Ellinor. I december mellanlandade vi i Istanbul när vi var påväg hem från Indien. Vi hade båda velat hoppa av. Vi gillar båda Orhan Pamuk, den turkiske nobelprisförfattaren. Jag skulle vilja överraska henne med en resa till Istanbul, vi är båda studenter nu och bor en bit ifrån varandra, så vi hinner inte ses så ofta. Lite tid för varandra hade varit härligt plus att får besöka det mystiska Istanbul.

 68. Tova Svara

  Bästa sättet att resa är med en nyfiken 10åring. Praktiskt nog råkar jag ha en sådan som jag får följa med ut och upptäcka världen med. Innan vi är på väg lär hon ha läst på allt som finns att veta om istanbul och jag får låta henne lägga ut schemat. Barn fastnar inte alltid för de självklara sevärdheterna så vad det kan bli är alltid spännande att se.
  Så länge jag får bestämma vart vi ska äta så får hon fylla dagarna med aktiviteter…
  Jag lär fylla våra magar med så mycket mezes att julmiddag känns som en kafferast

 69. Marianne Wilhelmsson Svara

  Blå moskén, bad i Bosporen, morgonfotografera staden när den vaknar. Jag ska åka med mitt barnbarn Tova 11år,som så gärna vill flyga till ett annat land. Hon säger
  – Alla mina kompisar åker på semester till olika länder och själv får jag bara gå här nere på jorden i Malmö 🙁

  ….att uppfylla en dröm……

 70. Emelie Svara

  Jag skulle vilja besöka så mycket.. Men Hagia Sofia, Blå moskén, basarer, båttur på Bosporen är i alla fall ett måste.

  Jag skulle vilja åka till Istanbul med en väninna i sommar. Vi ska tågluffa i Europa och Istanbul skulle vara den perfekta starten. Då vi är studenten är kassan ganska begränsad och just nu skulle vi inte ha råd.

 71. Theres Silberberg Svara

  Jag vill vinna denna resan till min pappa som fyller 60år i April. Han är världens bästa och jag vill ge honom det bästa på hans födelsedag! Aktiviteter och sevärdheter får han bestämma själv. Han tycker om att resa och Istanbul verkar helt fantastiskt, jag tror att han skulle tycka de med 🙂

 72. Krister Inde Svara

  I ett litet hotell nedanför den Blå Moskén vaknar vi av att Allah är störst. Det är fredag så morgonbönen är extra lång. Klockan är 04.47 men vi vaknar med ett leende på läpparna: kvällen innan var snurrig för vi var på Derwish-dans på ett litet ställe på väg ner till Grand Basar. Idag ska vi ta spårvagnen till färjeläget och åka till Prins-pöarna i Marmar-sjön, hyra cyklar och inte ta hästskjuts för vi vill vara nära turkisk mark och själva njuta av ekbackarna och…men så vaknar jag och är i Karlstad. Det är -14,7 grader ute och jag är inte i Istanbul. Jag står inte i det höga tornet och ser ut över Bosporen, men man vet aldrig: en dag kommer vi dit. På andras bekostnad?

 73. Marianne Inde Svara

  Väck mig inte. Jag drömmer att vi cyklar uppför en backe och kommer upp på krönet på en av Prinsöarna, den som ligger längst bort och där biltrafik är förbjuden. Det är lågsäsogn och det är ju vår specialitet. Ser ut över Marmarasjän. Minns gårdagens timme i Blå Moskén med samma känsla som Alaxamoskén i Jerusalem. Måste haft samma arkitekt. Vi tar spårvagnen ner till hamnen och ser på alla människorna. På hemvägen går vi via Topkapi. Förstår ingenting av människors förvandling till skitstövlar som utnyttjar andras svaghet – ser den underjordiska dammen innan vi går hem och tar en turkisk kaffe i receptionen. Dit vill jag när jag vaknar.

 74. Suzzie Roxström-Holgersson Svara

  Jag vill överraska min man med en resa till Istanbul för att fira att han fyller 65 år. Han är sjukt intresserad av broar så vi måste se bron som binder de båda delarna av Istanbul samman. Det blir nog en del andra broar också. En båttur under broar kan också vara trevligt.

  Eftersom jag själv varit duktig och inte rökt de senaste 35 åren vill jag också besöka kryddmarknaden eftersom jag älskar kryddor.

 75. Claes Frykholm Svara

  Det jag/vi vill se är Topkaipalatset, Blå Mosken och Jungfrutornet men det är mycket annat.
  Eftersom vi aldrig varit i Istanbull och är mycket nyfikna kommer naturligtvis mycket mer att besökas
  Den jag vill åka med är min hustru Ulla och anledningen till resan är att vi fyller 75 respektive 70 år i mars så det skulle bli en perfekt present.
  Claes

 76. Maja Amarton Svara

  1. Maten
  2. Köping
  3. Turkisk bad

 77. per brodin Svara

  skulle vilja uppleva den gammla delen och se blåmosken och en skön kväll på en fin resturang så man kan se bosborenmed sin kära fru det är ju inte dumt att få uppleva miklagård

 78. Lena Curmak Svara

  Sover på dagen arbetar natt.Solljus hag missar behöver ta ifatt.Attvinna en resa till Istanbul äro turen .För mej o min turkiska man rena hälso kuren .

 79. Anette Vernersson Svara

  Jag skulle besöka Blå mosken, Dalmabache palatset och stora basaren 🙂
  Jag har aldrig varit i Istanbul men det har länge varit en dröm.
  Jag skulle ta med mig min bästa vännina som är nyskild och är som en syster för mig.

 80. Lena Curmak Svara

  Sover på dagen arbetar natt .Solljus jag missar ,behöver ta ifatt.Vinna en resa nu när jag fyller 50 i Mars vore turen . För mej o min turkiska man rena hälsokuren

 81. Torsten Ljung Svara

  Luktar det obehagligt i Istanbul, som den doft som trängde på när flygplansdörren öppnades i Dehli? Vi har aldrig varit i Turkiet.
  Min fru är sedan länge intresserad av att se Hagia Sofia, Konstantinopoltanska Hippodromen, Topkapi med mera. Lite nyfiken är jag på sunden, Dardanellernas och Marmarasjöns och räknar med att luften är frisk och skön att andas här. Kommer jag dit spelar jag gärna golf också, finns kanske banor i närheten.

 82. Annica Nilsson Svara

  Åh, Istanbul är ett drömresemål som jag faktiskt haft svårt att få med någon till men nu skulle jag ta med min nye kärlek. Jag skulle läsa om Barbara Nadels böcker och gå i fotspåren efter kommissarie Ikmen men såklart oxå se de stora sevärdheterna som Hagia Sofia, Topkapipalatset och Blå moskéen. Ett besök på hamam vore oxå givet.

 83. Lena Curmak Svara

  Sover på dagen arbetar natt .Sollus jag missar behöver ta i fatt. Solen !! Blå Mosken ,Kyrkan Hagia Sofia ,och Topkapipalatset är sevärdheter vi länge velat se. Att vinna denna resan vore rena turen… och för mej o min man rena Hälso kuren /LenaC

  PS: Var tvungen att redigera om lite, glömde de 3 sevärd heterna innan !:)

 84. Solbritt Svara

  Jag vill vinna denna resa för i år firar vi 50-årig bröllopsdag samt att min man fyller 70 år. Det vore en upplevelse att få se Blå Moskén, den jättelika basaren och Bosporen. Vill även göra en avstickare till Kappadokien när man är så pass nära.

 85. Mikael Ahremark Svara

  Efter en större husrenovering är vi äntligen färdiga och redo att göra annat än praktiska saker. Någon sorts resa står på agendan i vår, men det är inte bestämt än vart och Istanbul hade varit ett verkligen spännande mål!
  Det jag skulle vilja hinna med är i så fall Blå moskén, Grand Bazar och ett besök i ett turkiskt bad.

 86. Ellinor Torandt Svara

  Jag skulle gärna vilja vinna denna resa för att bjuda min duktiga lillasyster på en upplevelse. Hon fyller 25 år i år och har studerat länge och därför har hon inte råd att åka på någon resa. Hon ställer alltid upp för alla i sin omgivning och det vore fantastiskt att kunna ge något tillbaka.

  Vi båda skulle vilja se olympiastadion Atatürk, Hagia Sofia samt Bosporens båtar.

 87. Azad Mohammed Svara

  Jag har varit i olicka delar i Turkiet Antalja-Adana och Istambul sedan till Diyarkebir för att resa vidare till Iraq .
  Jag har inte haft tillräckligt tid och stanna och se tex; Blå Moskeen Gamla bazaren och andra kulturella delen så därför jag vill resa med min Fru och barn ditt.
  Mvh
  Azad Mohammed
  0705-46 51 41

 88. Lena Foglé Svara

  Åh så häftigt det vore att få åka till Istanbul och vara med på deras 5 dagars orientering ! Ta med min bästa väninna sen sådär 42 år Ewa liz på äventyr. Leta skärmar i skog och även i Grand Bazar så spännande ! Sen vill vi hinna med Topkapi och ta en båttur på Bosporen….Det vore något att se fram emot !

 89. Pia Persson Svara

  Vill gärna se Hagia Sofia, Topkapi och Blå Moskén

  I dagens oroliga värld, vet man ju inte hur länge till möjligheten finns att få se denna spännande stad. Har tyvärr inte haft möjlighet att få komma till denna del av världen innan. Vet att jag och min bästa väninna skulle uppskatta att få gå på upptäcksfärd här

 90. Ina Herzberg Svara

  Jag vill inte missa Topkapalatset och absolut få kika in i Harem, men framförallt vill jag se den 5:e största diamanten i världen som också finns där! Det sjunkna palatset vore också häftigt att titta på, sen skulle jag vilja kika på gamla fynd från Troja på Arkeologiska Museét!
  Jag skulle resa med min sambo Jimmy såklart, efter 8 härliga år tillsammans vad vore inte bättre än att fira det med en liten resa? Våran årsdag inträffas i samband med detta resmål isf. <3

 91. Irma Jönsson Svara

  Bazarer, Turkiskt bad och Moskéer.
  Att överraska sin gubbe (och sig själv med att vinna…) vore kul.

 92. Lotta Bergkrantz Svara

  Jag tar med mig maken, för han ha fått för sig att ”Istanbul är ingenting att se”…
  Överst på listan står Blå moskén, Haghia Sofia, Det sjunkna palatset, Grand Bazaar och restaurangen Mika, som ska ha en vidunderlig utsikt och Istanbuls kändiskock nummer 1.

 93. Britt-Inger Gustafsson Svara

  Vill se Valens akvedukten, Järnvägsstationen Sirkeci Terminal och Grand Bazaar och många andra historiska platser.
  Jag vill åka med min man och det vore ett utmärkt resmål för att fira min historiska födelsedag i år, nämligen 60. Tänk att få ett hälsobad för min, söndervärkta kropp i present.

 94. dzenana coneva Svara

  Hej!
  Varför just jag skulle vilja vinna för att jag och min man har vart gift nu i 5 år vi har 2 små barn på 3 år och 7 månader. Innan vi fick barnen reste vi mycket och vår stora dröm var att åka till istanbull på en vikend resa. När man får barn så kommer man i från varandra lite är inte som innan genom en resa kan man hitta till varandra vi behöver båda avkoppling lite. Vår sotora dröm är när vi är i Istanbull kunna titta de mästa man hinner me ex- Grand Bazzar – Blåa musken a helt enkält det fins så mycket att se.

  mvh

 95. Helena Rooth Svara

  Har varit i Istanbul en gång. Det var i jobbet och vi besökte en del organisationer som arbetar med kvinnors rättigheter. Det var mycket intressant i sig. Jag tycker att Istanbul är en väldigt speciell stad. Den är ju gigantiskt stor och det västerländska och österländska kulturerna törnar ihop. Jag skulle vilja återse den jättestora bazaren, Blå Moskén och bron över Bosporen. Det var mäktigt.
  Om jag skulle råka vinna vill jag ta med mig min sambo. Vill gärna visa honom denna plats. Vi har varit på Blue Hamam tillsammans en gång så han har blivit lite introducerad i turkiskt bad. Ett besök på ett Hamam i Istanbul vore inte fel det heller.

 96. Lisbeth Persson Svara

  När jag var 18 år var jag en dag i Istanbul. Jag kände då inte min man. I efterhand har vi förstått att vi båda var i Istanbul samtidigt. Jag skulle vilja visa honom något av det som jag upplevde: Blå moskén förstås, bazarerna och världens äldsta tunnelbana (tror jag att det var). Dessutom skulle jag bara vilja sitta på ett café och dricka myntate med honom. Kanske skulle vi också hinna med ett turkiskt bad.

 97. Åsa Selander Svara

  Istanbul ska vara likt tusen och en natt. Det räcker för mig! älskar att på plats insupa atmosfären och strosa och hitta de där guldkornen jag inte tänkt besöka! Men har förstått att blå mosken är alldeles alldeles underbar så det blir nog det enda givna besöket för mig och min underbara vän!

 98. Johanna Lundgren Svara

  Jag har länge tänkt att jag skulle vilja åka till Istanbul och upptäcka den spännande staden.Jag har läst mycket om Istanbul och Turkiets historia det skulle vara så kul om jag fick upptäcka staden med min 77 åriga pappa. Han är det bästa resesällskapet.Det man måste se när man är i Istanbul är Blå mosken den är verkligen vacker spännande att få se en annan kultur. Topkapipalatset vill vi också se.Sen ser vi fram emot att se folkvimlet i Grandbazar att få lukta på olika kryddor och känna den spännande atmosfären.

 99. Gun Andersson Svara

  Det hade varit jätte kul att få åka till Istanbul för man har hört och sett bilder vilken fantastisk stad. Jag och min särbo vill åka båt på Bosporen. Gå på Grand Bazar och shoppa. Turkiet har ju mycket vackert hantverk. Det får bli en tvagning på något gammalt genuint Hamam bad. Efter det tänkte vi åka till Eskisehir och kolla på EM i handboll för Herrar U20 som spelas i juli och hoppas på en Svensk seger. Ser fram emot att få ett mejl från er.

 100. Stefan Wihlstrand Svara

  Jag och min hustru var på väg tilll Istanbul i våras men resan fick avbokas på grund av en tråkig händelse i familjen. Jag hade jättegärna velat överraska henne med att äntligen få komma dit. Vi firar 25 år tillsammans under 2012 så det vore en ytterst lämplig vinst för vår del. Vi skulle besöka Grand Bazaar så att min shoppinggalna fru får sitt lystmäte, som motvikt till detta så tvingas hon givetvis följa med mig på en fotbollsmatch på den kokande arenan i Istanbul. Efter detta besöker vi förmodligen Basilikacisternen och finner ro efter alla vilda intryck.

 101. Kamilla Wallin Svara

  Var i Instanbul för ett år sedan på en arbetsrelaterad resa men kunde inte njuta av staden, uppleva kulturen och betrakta människorna då jag hade ett brutet ben i foten.Drömmer om att återkomma till denna vackra stad med så enormt många människor och det stora kulturutbudet. Vattenpipa, minareter, goda bakverk och spännande restauranger kanske både i asien och Europa vore ett äventyr. Om jag vinner önskar jag bjuda med min 84 årige pappa som lever genom konst och kultur och var i Istanbul 1961 – tänk så spännande att se utvecklingen och få ta honom till ett hamam.

 102. marianne karlsson Svara

  Vi är 2 arbetslösa tjejer som dessutom är åldersdiskriminerade
  vi har verkligen inga pengar att resa för och få göra något roligt så detta vore drömmen.
  1. Grand basar
  2. Bada på Hamam
  3. Blå Moskén
  SLITEN MOR AV DAGENS VÄRLD LÄNGTAR EFTER LYX OCH FLÄRD, DENNA RESA SKULLE GÖRA SUSEN OCH UPPSKATTAS TILL TUSEN!

 103. Mimoza Gashi Svara

  Jag vill åka till Istanbul med min kära mamma. Ursprungligen är jag från Kosovo och när jag och mina syskon var små brukade föräldrarna åka över till Turkiet och handla(mestadels mat) då det var billigare, eftersom vi hade det ganska jobbigt ekonomiskt. Har starka minnen av detta och av hur föräldrarna brukade berätta om dessa resor. Då blev jag bara ledsen över att jag aldrig fick följa med men nu när jag är vuxen och förstår saker och ting bättre blir jag ännu mera ledsen över att de gjorde det för att försörja oss och inte alls för att roa sig. Än idag pratar vi om detta ibland, och mamma har flera gånger nämnt hur roligt det vore att åka dit igen men nu för att visa mig. Vore otroligt kul om vi vann denna resa och jag fick överraska den mest generösa människan på denna jord, som aldrig tänker på sig själv.

  Vi hade besökt många av dessa platser då såklart (marknaderna) men oxå Blå Moskén, Grand Bazar och ta ett turkiskt bad!

  Hälsningar,
  Mimoza Gashi

 104. Mats Montner Svara

  Istanbul gav ett oförglömligt intryck på mig och min fru när vi besökte staden vid hennes födelsedag för ett antal år sedan. En riktig metropol som är vänlig, vild och galen. Nu vill jag ta henne till någon av de romantiska takrestaurangerna,se dansande dervisher, besöka någon badö i Marmarasjön och Florence Nightingalemuseet.

 105. Jan Kratz Svara

  Anledning till varför jag söker Turkiet är. Jag vill gärna uppleva den Blå moskén samt Topkappalatset samt få tillfälle att bada och att vara turist. Jag är ox intresserad av det turkiska köket.
  Min hustru o jag brukar alltid åka ut i världen i månadsskiftet april och maj.
  mvh/Janne

 106. Pernilla Svara

  Hej!

  Jag skulle nog helst vilja se:
  * Topkapi palatset – för jag älskar historia och gamla slott.
  * Hagia Sofia – som ovan samt att jag älskar gamla James Bond filmer!
  * Kapali Carsi – för jag älskar små affärer och basarer! 🙂

  Helst skulle jag vilja resa med min make. Vi har inte haft någon riktig egentid och inte rest sedan 2004 (bröllopsresan). Därefter har arbete, veckopendling och barn tagit all vår tid och energi. Vi skulle behöva en liten romantisk resa med värme och sevärdheter för att hitta tillbaka till den nyförälskade känslan igen! 🙂

 107. Magnus Kihlström Svara

  Någon av de stora moskéerna skulle man ju vilja se, röka lite vattenpipa i något café nära den stora basaren vore trevligt. Men framför all låta min icke beresta fru få en ny upplevelse. Det skulle vi båda få om vi vandrade runt i de gamla delarna av Istanbul.
  Med vänlig hälsning,

  Magnus Kihlström

 108. Ingegerd Holmqvist Svara

  Vill ta med mig mitt livs kärlek för att uppleva Istanbul i färg, atmosfär och dofter.
  Vill först och främst ströva i basarerna. Ett besök i den blå moskeen känns också viktigt. Sedan en tur på Bosporen, för vila och skönhet. I ett Lycksele med -31 grader idag, längtar man till värmen…

 109. Katarina Carnbring Svara

  Mina Istanbul-måsten går i mångt och mycket i matens spår.
  * Kryddsouken – inköp av nötter, ost och kryddor
  * Fisk restaurant på asiatiska sidan – inmundigande av Bluefish
  * Ytterligare restaurantbesök – för att avnjuta en riktigt god meze.
  Det turkiska köket är bara bäst
  Vem har inte hört att vägen till mannens hjärta går genom magen? Så med mig vill jag självklart ha just Mannen.//K

 110. Pernilla Nordelind Svara

  Idag är det min födelsedag! Det jag önskar mig mest av allt är att få resa iväg med min man utan barn några dagar, vi var duktiga på det i början när barnen var små, men nu är det flera år sedan. Skulle vara underbart att få strosa genom gamla stan med min man bland alla sevärdheter, besöka ett äldre Hamam i gamla stan samt återupptäcka det magiska Topkapi palatset… Grand Bazar är också ett måste med alla sina färger och dofter!

 111. Emma Svara

  Skulle vilja se Belgradskogen, gyllene hornet, blå moskén, skulle vilja sitta på ett fik o bara känna av atmosfären. Få känna pulsen dofterna o smakerna, tillsammans med någon som jag tror kan vara kärleken 🙂

 112. Tommy Uhrberg Svara

  vill se Ayasofya,Dolmabahce Sarayi,Yerebatan

  Vill åka med min fru

  Och att jag vill åka är att min fru fyller 50 år i år
  och att hon har nu varit frisk i 5 år efter sin cancer
  operation ,samt att ett varmt klimat är bra för hennes
  fibromyalgi

 113. Helén Ammilon Svara

  Skulle jätte gärna vilja ta med min man för lite avkoppling & romantik då det varit mkt stress från alla håll för oss båda.
  han fyllde 40 förra året & tiden fanns inte till att få ihop en resa.
  En försenad present till honom hade gjort oss väldigt glada.
  Skulle vilja se Hagia Sofia & få känna den underbara atmosfären, även gå & göra ett turkiskt bad Hamam & koppla av lite & sen självklart åka till Grand Basar & shoppa loss till både oss & alla barnen 🙂

 114. Yosir Dawoud Svara

  Jag skulle åka till Istanbul för att träffa min syster som bor där sedan 3 år , hon blev sjuk med brust cancer.
  Och jag är säker om jag skulle åka dit blir hon otroligt glad dessutom skulle kunna vi åka båt och se olika stället och ha det roligt!

  Tack Resia

 115. Erika Karlsson Svara

  Jag och min sambo har länge pratat om att besöka Istanbul men inte haft möjlighet så därför hoppas vi på tur här 🙂 Det finns många saker jag vill göra i denna till synes fascinerande stad men måsten är Blå moskéen, Grand Bazar samt Bosporenbron. Min sambo vill nog dessutom gärna passa på att se en fotbollsmatch då det är hans stora passion. Vill givetvis åka med min sambo!

 116. Per Strinnefors Svara

  Istanburg är ju början till Asien , har alltid tyckt att det verkar häftigt där.
  Blå Mosken åka båt på Böosporren Bazaren upptäcka en helt annan del av vår värld folkmyllret o alla vackra platser man missar om man inte tar en tripp dit.
  Har även hört att de ska ha underbart god mat o läckra bakverk.
  Skulle inte vara fel att bjuda min sambo dit.

 117. Cathrin Olsson Svara

  Vill gärna se Topkapi-palatset, Blå Moskén eller ta en båttur på Bosporen, men det finns så mycket mer att se och göra. Har varit i Istanbul en gång tidigare och det var verkligen en höjdpunkt. Bara positiva minnen därifrån; trevligt folk, god mat, fina shoppingmöjligheter, härliga hamam m m. Så många intryck..det måste upplevas på plats. Åker i så fall med en kompis som förtjänar att komma ifrån den grå vardagen.

 118. Anne Säfström Svara

  Hej,
  Min särbo fyller 50 år i maj och en resa till Istanbul vore därför en fantastisk överraskningspresent! Jag har ofta pratat om att jag velat åka till Istanbul, då jag
  inbillar mig att det är en häftig stad där öst möter väst! Reser man i Europa nuförtiden, så börjar man mötas av samma affärskedjor, och det är lite trist, tycker jag.
  (t.o.m Liverpool har en Clas Olsson!!!)
  Därför skulle jag vilja besöka Grand Basar, det kan ingen påstå är ett ställe man stöter på ”var som helst!”. Blå moskén, ett besök på Hamam och som pricken över i:et köpa mig en fez ( så jag kan härma komiker Tommy Cooper som alltid bar fez vid sina uppträdanden- googla gärna på honom!)

 119. Sara Eriksson Svara

  Jag och min allra närmaste tjejkompis har rest runt i asien tillsammans och prövat på maten och upplevt kulturen. Men vi är sedan ett tag tillbaka fattiga studenter och har inte råd att resa mera och därför skulle jag vilja ta med henne och vi skulle få ett skönt och välbehövligt avbrott i studierna!
  Platser jag skulle vilja besöka är den stora blå moskén men jag skulle även vilja lära mig laga turkisk mat och upptäcka alla bakgator i staden varvid man kanske hittar ett fint cafe och kan röka lite vattenpipa tillsammans med några trevliga människor!

  Love sara

 120. Stefan Alsnäs Svara

  Jag skulle vilja resa tillbaka till Istanbul. Förra gången var en lång weekend och vi såg de största sevärdheterna – men vi missade massor.
  Vi längtar efter att ta bussen över Bosporen och besöka de intressanta delarna av den asiatiska delen. En båttur längs Bosporen står också på önskelistan samt att strosa omkring bland Europas bästa kök och göra några avstickare dit och verkligen hitta bra ”hål i väggen”.

 121. Rialda Dugonjic Svara

  oj oj..där vill jag åka se blå moske(Sultan Ahmet)I Istanbul finns också Sveriges äldsta diplomatiska beskickning som upprättades redan på 1700-talet då Sverige och det Osmanska riket hade en militärpakt för att skydda kung Karl XII mot Ryssland.PLUS min man fyller 30 år.,,28 april.då kunde jag överaska honnom,nu när jag studerande och har ingen inkomst,,:) 🙂 😉

 122. Lasse Torbrand Svara

  Vill ta med mig min sambo sedan 40 år och njuta av blandningen mellan Europa och Asien. Ta färja över Bosporen till det asiatiska Istanbul.
  Tllbaka och njuta av Grand Bazaar, njuta av det turkiska köket, njuta av människorna. Med andra ord bara njuta av Turkiet…

 123. Henkan Svara

  Jag och min tio-åriga grabb skulle äta en kebab i basaren i gamla stan, efter det skulle ett ångbad i en turkisk bastu sitta skönt och på kvällen verkar det spännande med turkisk magdans.

 124. Charlotte Svara

  Kyrk-moské-museet HAGIA SOFIA för själen, överdådiga palatset TOPKAPI för shoppinginspiration (har alltid önskat mig en äkta juvel för en gång skull i livet;-) och turkiskt bad i SPA GALATASARY HAMAMI för att min man som jag gärna reser med får sitt försenade julbad och äntligen kan raka av sig sitt tomtelika skägg på traditionellt turkiskt vis!

  Och precis som Istanbul förenar Öst och Väst, så förenar jag min skönhet (!?!) med min mans snällhet och förtjänar resan mest!

 125. Lena Atleberger Svara

  Det vore underbart att få åka till Istanbul och njuta av en spännande kultur, dofter och värme är ju en högsta önskan.

  Ett besök i Blå Mosken vill jag inte missa,
  På Grand Bazar vill jag shoppa, där hittar man allt kan jag gissa.
  Bad på Hamam är gott för kropp och själ vad jag skulle njuta,
  Hoppas jag denna resan vinner och inte bara en i mängden försvinner,

 126. Lena Bäcke Svara

  Fashinerande,mystiska Istanbul där europa och Asien möts vore en dröm tillsammans med min sambo. Att gå där, njuta av atomsfären, äta från det turkiska köket vid Cicek Pasaji, se blå moskéen och gå på Grad Bazar där kryddofterna lockar. En underbar avkoppling från vardagens stress.

 127. Carl Järsberg Svara

  Hej!
  Istanbul skulle jag och min fru åka till för att insupa den baasarens atmosfär, gå till Yerebatan Saray för att se om det är så vackert som det ryktas och helt klart njuta av Cagaloglu Hamamis badet! Vi skulle behöva få komma till Istanbull för att få varvaner, komma bort från stressen och kylan, det vore roligt att kunna säga att vi har fått avkoppling av Resia!

 128. Carolina Heltorp Svara

  Jag vill åka dit eftersom det är en främmande del för mig. Jag känner inte till Istanbul och har inte heller läst något om Istanbul. Jag vill åka dit för att uppleva den turkiska atmosfären, dricka chai och äta en baklava. På detta sätt hoppas jag få en känsla för staden, människorna och kulturen.

 129. JB5 Svara

  1. Fenerbahce
  2. Galatasaray
  3. Besiktas

  Helt enkelt en Fantastisk fotbollsresa med min älskade flickvän. Fotboll, kärlek ock kyckling dönerkebab 🙂

 130. Erik Svara

  Jag har länge planerat att åka till Istanbul. Det jag främst skulle vilja uppleva är ett derby mellan Fenerbache och Galatasaray, jag skulle även vilja besöka lördagsmarknaden Umraniye. Sist men absolut inte minst skulle jag vilja ta en avstickare till Marmarasjön för avkoppling och njutning…

 131. Åsa Svara

  En kulla från Backa
  skulle Turkish Airlines tacka
  om hon till Istanbul fick fara
  och fira sin mor den rara
  Grand Bazar och turkiskt bad
  skulle göra mor så glad
  ett besök på Blå Moskén
  ja, det vore ju bästa idén!

 132. Lotta Svara

  Undebara Istanbul – en fantastisk blandning av gammalt och nytt, väst och öst, och mycket annat häftigt.
  Jag hade självklart velat uppleva ett fotbollsderby mellan Galatasaray och Besiktas, strosa runt och shoppa i bazaren och därefter förundras över Istanbuls storhet under en period när vi här uppe i norden bodde i hyddor och byggde träbåtar. Agia Sofia och akvedukten är två fantastiska exempel på vilken framstående kultur som frodades vid Bosborens strand.

 133. Erik Holmgren Svara

  Jag vill se:

  Hagia Sofia
  Grand Bazaar
  Topkapi-palatset

  Jag älskar gamla byggnader och myllret i livliga bazaarer. Jag kommer att ta med mig min underbara sambo som jag tycker är värd en resa till Instanbul!

 134. Gun Persson Svara

  I Turkiet har vi varit många gånge I Istanbul har vi bara skiftat flygplan på resa till Bangkok.
  Vill gärna uppleva Istanbuls mystik!
  Min gubbe tar jag med mig.

 135. Agneta Runn Svara

  1 Topkaipalatset
  2 Blå moskén
  3 Grand Bazar

  Jag och min man har ALLTID DRÖMT om Istanbul!! Med andra ord så önskar jag resa med min man!!

 136. Lennart Hansson Svara

  De nyare delarna av Istanbul vill jag gärna se, de missade jag helt i fjol. Dessutom vill jag åka färja hela vägen upp till Svarta Havet. Gietvis vill jag åka tillsammans med flickvännen. Hoppas att turen är på vår sida, då ska jag berätta utförligt om vår resa.

 137. Sonja Akyol Svara

  Turkisk kultur har alltid facinrerat mig och det vore en dröm att få uppleva den!
  Vi har precis köpt ett hus så ekonomin kan inte ta mig till turkiet men att vinna denna tävlingen hade varit det bästa som kan hända mig för tillfället!

 138. Thomas Andersson Svara

  Vore något att få ge sin fru i present på sin 60 års dag! Att få komma till denna fantastiska stad som väver ihop väst med öst! Att få se den Blå Moskén, Topika palatset, Bron som binder alltihop till en fantastisk del av världen. Finns fler fina och underbara platser som man kan besöka i denna stad, och i detta land! Att strosa omkring i deras basarer bara, det är en upplevelse i sig själv. Att sitta på ett kafé och bara studera folket som rör sig runt om kring det är fantastisk bara det!

 139. reynaldo briones Svara

  ….

 140. The Baglady Svara

  Jag vill besöka det arkeologiska museet i Istanbul, konstmuseet som ligger i ett palats och har många antika mattor samt uppleva en turkisk afton. Tillsammans med min äldsta son som är duktig fotograf och för att tillsammans få besöka museum som vi annars aldrig sett annat än på tv, i böcker och på internet. Han studerar och älskar historia, jag har ett genuint intresse och Turkiets historia intresserar oss båda – därför önskar vi att få komma iväg på nya vyer!

 141. Christofer Fredriksson Svara

  För ganska exakt 15 år sedan var jag och min fru i Istanbul. Vi blev oerhört förälskade i staden och spenderade dagarna med att vandra gata upp och gata ner, se alla sevärdheter vi hann med och åka på en halvdags båttur längs Bosporen. En magisk stad.

  – På en av restaurangerna vi besökte spelade en kvinna dragspel. Passionerat och med inlevelse. Vi bytte adress och har sedan dess haft sporadiska kontakt med varandra; ett par gånger om året. Hon sitter fortfarande på en pall och spelar dragspel och att få träffa henne igen vore väldigt trevligt.
  – I utkanten av Istanbul finns en fiskmarknad som inte är så välbekant. Hit kommer lokalbefolkningen och köper dagsfärsk fisk. Den återfinns inte i några turistböcker och vi har heller aldrig varit där, men en nära vän var där för ett par år sedan och hon beskrev marknaden som en av höjdpunkterna. Den skulle vi leta åt och besöka.
  – Vårt matintresse är stort och det turkiska köket är till stora delar vårt favoritkök. Om vi kommer till Istanbul skulle vi absolut försöka delta in någon matkurs. Jag har läst att det finns sådana endagskurser.

  Detta är mina tre förslag och mitt resesällskap skulle vara min fru Tina.

 142. Sofia Staaf Svara

  Hejsan!
  Om jag vann resan till Istanbul skulle jag vilja se Hagia Sofia, den Blå Moskén och den konstantinopliska hippodromen. Jag skulle vilja resa tillsammans med min särbo eftersom vi så sällan ses och det skulle vara underbart att få egentid tillsammans. Vi bor 47 mil ifrån varandra och är ensamstående föräldrar på varsitt håll. Vi ses varannan helg och pengarna som skulle kunna gå till en reskassa läggs på tågresor mellan oss istället.

 143. anna Svara

  Jag skulle vilja åka till Istanbul tillsammans med min kära make,efter att vi fått tre barn tätt inpå har vi inte haft nån möjlighet att ens tänka på att unna oss nåt som par så set vore en dröm att få komma dit och se de underbara landet..Anna

 144. Linnéa Sandberg Svara

  Jag har hört att Istanbul skall vara fantastiskt och vill gärna åka dit! Både jag och min sambo är väldigt mat- & kulturintresserade så det hade varit helt fantastiskt att vinna en resa till Isbanbul!

  Jag skulle vilja se någon marknad, eller någon avlägsen by. Min sambo vill se en inhemsk fotbollsmatch och sist men inte minst vill vi avsluta vår resa med den Blå Moskén.

  Självklart äter och dricker vi á la Istanbul!

  Självklart tar jag med mig min bättre hälft.

 145. Fehima Klintskär Svara

  Jag vill gärna besöka Blå moskén, Hagia Sofia och Topkapipalats. Jag har inte varit i Istanbul sedan vi flyttade till Sverige 1975. Jag har varit på väg många gånger med min lilla syster. Så att vinna en resa för två vore underbart. Jag har läst mycket om just Istambul och tycker att det verkar spännande.

 146. Agneta Almroth Svara

  Att få möjlighet att tillsammans med min man uppleva en båtfärd på Bosporen samt att få känna lyxen av ett uppfriskande hamambad med efterföljande små turkiska maträtter ifrån Istanbul, vad mer kan man begära!!

 147. Thomas Machacny Svara

  Vi skulle se Grand bazar vara vid svarta havet och uppleva blå mosken, Varför vi vill åka är att vi inte har så mycket tid för varandra för att vi prioriterar barnen först och främst det är träningar och aktiviteter precis hela tiden till sent på kvällarna och matcher på helgerna så det skulle vara underbart att få rå om min hustru en tid och på ett så fint ställe!

 148. Dagny Skyttberg Svara

  Tusen och en natt ett drömmarnas sultanpalats.
  Istanbuls marknad och storstadspuls.
  Travtävligar mellan hästar eller om det blir kameler.

  Detta är de 3 upplevelser som finns i min dröm tillsammans med min sambo Krister.

 149. Milad Khoury Svara

  Hej: Jag vill gärna åka med min fru till Istanbul.
  Jag skulle vilja överraska henne. Hon har aldrig åkt någonstans, det är hennes dröm att åka till Istanbul.

  Mvh

 150. Elisabeth Atil Svara

  Först av allt skulle jag vilja se Istanbuls Kalligrafi museum som finns i den gamla delen av Istanbul,sen Hagia Sofia och Topikapi palatset.
  Svårt att välja 3 saker man vill se då det finns så otroligt mycket att se.
  Tar med mig min turkiske man, då är det heller inte några problem med språket.
  Han kommer från en annan del av landet och har inte heller sett så mycket av Istanbul.
  Vistelsen skulle nog avslutas med en fotbollsmatch med hans favoritlag: Galatasaray. Det skulle vara en oförglömlig upplevelse

 151. Thomas Lockby Svara

  Lästa en artikel för sisådär 20 år sedan av Anderz Harning i tidningen Res. Blev då jättesugen på att se Istanbul. Eftersom Istanbul verkar vara en stad med flera intressanta saker inom olika områden skulle det vara jättekul att åka dit. Nu har varken jag och frugan inte kunnat ha semester tillsammans på minst 10 år. Men 2012 skall det kunna funka.

 152. Lena Bäcke Svara

  Fashinerande, mystiska Istanbul där Europa och Asien möts. En dröm att gå där och njuta tillsammans med min sambo, äta god turkisk mat vid Cicek Pasaji, se blå moskéen och strosa i Grand Bazar och känna kryddofterna i luften.

 153. Christina Lydecker Svara

  Metropolen vid Bosporen, Hagia Sofia, Topkapi Museet och Blå moskén.
  Sena middagar med träkolsgrillat och raki, månskensturer med öppna båtdäck.
  Min älskade make Michael är den som jag viil överraska med denna resa till mystikens Isatnbul

 154. Per Sjögren Svara

  Jag skulle väldigt gärna ta med min härliga hustru och fira vår bröllopsdag i Istanbul.
  Först skulle vi hoppa på båten Boris Manco som gör en romantisk kvällstur, med inkluderande middag, på Bosporen upp mot Svarta Havet.
  Att se Johan Elmander göra mål för Galatasaray på deras nya Turk Telekom Arena är också ett givet val eftersom vi båda är fotbollsintresserade.
  Sista valet blir ett besök på/i Galatatornet och dess restaurant för bl a den fantastiska utsikten över Istanbul och Bosporen.

  per

 155. Yvonne Schotte Svara

  Tävla om flygbiljetter till Istanbul. Vill överraska min dotter då hon fyller år och gärna vill att vi ska resa till Istanbul. Själv tycker jag mycket om konst och vill gärna gå på konstutställning, marknad Blå mosken osv.

 156. Yvonne Schotte Svara

  Vill gärna överraska min dotter som önskar att få komma till Istanbul. Själv vill jag gärna se konstmuseet, Blå mosken, marknad osv.

 157. Barbro Hall Svara

  Jag skulle vilja åka båt längs Bosporen, vilja se Blå Mosken. Vilja sitta på ett cafe mitt i stan och bara suga in människorna och livsstilen. Skulle vilja ha papper och penna och dokumentera alltsammans. Fota och bli spådd i sump, bada i ett turkiskt badhus. Ja allt skulle bli underbart. Ge mig resan och ni kommer göra en fattig pensionär glad. Jag skulle bjuda min sambo med mig och gärna stanna 1 vecka. Jag har en turkisk väninna som har det mest ödmjuka sätt man kan tänka sig så om jag vann en resa dit kanske jag blev lite bättre som människa.

 158. Marie Klevesand Svara

  Hejsan!
  Eftersom jag och min snart ”gubbe” fyller 50 i maj och september 2012 skulle det vara spännande
  att besöka Turkiet, Istanbul där vi aldrig varit. Våra intressen är kultur, mat, fotboll, fiske, och aktiviteter som är lite nya och spännande, få besöka ställen som den inhemska befolkningen gillar och inte bara vara och göra samma saker som vanligtvis alla ” turister” gör.
  Det är därför svårt att säga tre saker när vi inte varit där tidigare. Men skulle vi få chansen tar vi gärna emot tips o idéer från er som är experter.
  Jag har sparat för att överaska älsklingen men fick nu ta en stor summa ca. 15.000 till en Bilreparation , men sånt är livet det går fler ”tåg”
  Mvh
  Marie

 159. Lena JörstadCarlsson Svara

  1. Uppleva Bosporens underbara vatten som delar Istanbul.
  2. Blå moskén.
  3. Vill väldig gärna uppleva ett riktigt turkiskt bad.

  Tar med mig mitt underbara barnbarn Michelle 8 år.

 160. annika Svara

  Att få stå på gränsen mellan öst och väst, ta en båttur i månskenet på Bosporen och kanske se fotboll av högsta klass och därefter ta en kaffe som är världsberömt och jättegott. Min man och jag skulle inte ha några problem med att fylla några dagar med innehåll och upplevelser för resten av livet.

 161. Lotta Fri Svara

  Om jag vinner skulle jag vilja besöka den fantastiska Hagia Sofia, samt se alla moskeer. Skulle även vilja beöka en marknad och bara ströva runt. Ett besök vid Svarta Havets strand skulle avlsuta min semester.
  Jag skulle ta med mig min dotter, sen hon flyttade till Norge ses vi alldeles för sällan,och när vi ses blir det bara för några dagar.
  Tänk att få åka bort på semester tillsammans, bara hon och jag!

 162. Anneli Svara

  Nu är jag och sambon så trötta på vintern i Östra Småland,
  efter jul o nyår nedbäddade i sängen av olika virus och ett evigt eldande i vårt gamla hus längtar vi bort, Jodå vi älskar det livet ,inte sjukan men den gamla gården vi har men lite energi kan behöva fyllas på ibland )
  Skulle jag få åka till Istanbul så är det första ett besök i ett äkta turkiskt badhus, efter en ordentlig tvagning blir det lite kultur såsom Hagia Sofia och efter den upplevelsen får det bli lite shopping på den stora marknaden. Givetvis tar jag med mig min blivande äkta man. Tjingeling!

 163. Magnus Svara

  Båtkryssning på Bosporen
  Stora Basaren (Kapali Carsi)
  Underjordiska Cisternen

  Jag reser med min fru eftersom vi behöver det. Lämna kalla Norrland för att möta våren i Istanbul. Vi har sett Turkiet tidigare, men bara på solsemester med barnen. Hur härligt vore det inte med en ”kärlekssemester” på tu man hand!!!
  Enligt hörsägen skall detta vara en bra plats för detta ändamål.

 164. Sven Kihlström Svara

  I slutet av oktober när dagarna börjar bli korta, vill jag tillsammans med min fru uppmuntra oss med en resa till Istanbul.
  Där vill vi uppleva de magnifika
  1.Hagia Sofia och
  2.Sultanens Palats
  3.Över Bosporenbron, som öppnas för fotgängare några tillfällen i oktober, vill vi gärna gå från Europa till Asien

 165. Ann-Christin Johansson Svara

  Istanbul är staden som är en blandning mellan gammalt och nytt och där öst och väst möts.
  Vi börjar med ett besök på Hamam en upplevelse i sig självt med tvagning, skrubbning och sauna.Här kommer vi till ro!
  Därefter fortsätter vi
  med den stora basaren Kapali Carsi med myllret av människor och härliga dofter.
  Det tredje besöket blir Topkapipalatset – en stad i staden.
  Palatset som idag är ett museum med en samling från kläder och konstverk med ovärderliga föremål från olika kulturer.

  Den här resan har jag gjort i fantasin med hjälp av böcker och broschyrer, men nu hoppas jag på verkligheten!
  Jag tar med mig min älskade man till den enda staden som ligger i två världsdelar och som vi aldrig kommer att glömma.

 166. Helena Lord Svara

  Min man har just fyllt 60 år och jag är på god väg och det skulle vara häftigt att få åka till Istanbul och fira våra respektive födelsedagar.
  Att få uppleva mystiken där väst möter öst, känna alla kryddofter och ”supa in” stadens myller med allt larm och brus.
  Vi skulle uppskatta ett besök på ett turkiskt bad för att bli mjuka och lena i kroppen.
  Ett besök i den underjordiska Basilikacisternen med alla ljud- och ljusuppleverlser skulle vara intressant.
  Maten får vi inte glömma, det brukar vara halva nöjet med resor. Att få besöka en genuin turkisk restaurang och kanske även få lära sig att laga maten, vore spännande.

 167. Marina Pettersson Sandberg Svara

  Jag skulle vilja se Blå Mosken,Hamam spa och någon marknad. Jag skulle vilja vara borta 14 dagar tillsammans med min dotter. Jag har vait i Turkiet 2 ggr tidigare. Första gången i Marmaris och andra gången bodde vi i Icmeler. Ett ställe som var mycket trevligt och på lagomt avstånd till Marmaris om man skulle shoppa nåt.

 168. Madeleine Svara

  Jag skulle gärna vilja besöka basaren, sultanens palats och Yerebatan sarayi (vattenreservoaren) tillsammans med min man. Vi är småbarns föräldrar som på 8 år bara har åkt iväg ensamma 1 gång på denna tid, så vi är verkligen värda att vinna!

 169. Dagny Eriksson Svara

  Blå mosken. Bosporensjön. Hagia Sofia.
  Med dottern, uppleva teater, musik och fest. Låt oss i hjärtat av Istanbul bli Er gäst. Njuta av forna dagars storhet och prakt, på den platd där skönhet var makt!!!

 170. Anneli Strömberg Svara

  Ett besök i Istanbul under våren vore underbart!!
  Jag vill så klart besöka
  – Blå Mosken och bara ”titta i taket” som är SÅ vackert
  – Gran Bazar och bara insupa alla dofter och titta på allt läckert som finns att köpa och förhandla om (läs PRUTA!!!)
  – ett fik vid Bosporen. Där vill jag sitta tillsammans med min man och bara njuta av att vara mitt emellan två världsdelar, i en blandning av Öst och Väst!

 171. Hans Bäckfalk Svara

  Hej!
  Har via jobbet landat i Istanbul för vidare transport till Georgien. Bara en gång har jag haft möjligheten att övernatta utanför flygplatsen, Jag upplevde under en dag en fantastisk stad och skulle väldigt gärna ta med mig frun och verkligen uppleva vad stan har att erbjuda. Blå Moskén, Kapali Carsi och Topkapipalatset är ett måste, sen som grädde på moset avnjuta den turkiska matlagningskonsten.

 172. Sara Tawhid Svara

  1.Prinsöarna
  Det man inte får missa, tycker jag, är en tur till Prinsöarna. Ta en dagsutflykt med båt, hyr cykel och ha en picknick nånstans på ön.
  2.Undervattens cisternen. En romantisk å magisk plats under jorden.
  3. Uteserveringar. Vart som helst, när som helst.

  Jag vill åka med någon av mina nära vänner, som man kan få dela allt detta med.

 173. Ann-Britt Olausson Svara

  Hej
  Jag skulle gärna vilja se originalet av Blå Mosken, och gärna gå på marknad m.m. Eftersom vi varit och tittat på kopian utanför Alanja. Det är alltid trevligt att se originalen och resa på solig semester är lite av livets höjdpunkter.

 174. Mars Mellberg Svara

  Min första resa ensam gick till badorten Mamaia i Rumänien 1965 jag var 15år, tog en båt från Constansa till Istanbul, kommer ihåg Bosporens båtliv de långa basargatorna som lyste gult av allt guld och sedan gick jag och tittade på magdans det var häftigt som 15 åring.
  Det skulle jag vilja visa min fru vad den då lilla pojken var med om långt innan vi kände varandra.

 175. Gunilla Lundgren Svara

  Gubben är min reskamrat.Hamammbad,Grand bassar,Museum för Turkiskt konsthantverk.Njuta av ”folklivet”god mat det behöver man ibland.

 176. Monica Källqvist Svara

  Jag och min kära särbo Micke, försöker träffas så ofta vi kan, jag boende i Bryssel och han kvar i Stockholm (för 2 år framåt) så vi kan behöva sammanstråla på neutral mark.
  Givetvis så underbart att få uppleva lite Tusen och en natt.
  Och jag vill med honom besöka Grand Bazar, Topkaipalatset och Kyrkan Hagia Eirene som jag hört talas om,

 177. Ulf Strinnholm Svara

  Jag vill åka med min nyblivna fru, jag vill överanska henne med detta då vi på vår bröllopsresa tyvärr fick tillbringa lång tid på sjukhus.

  Vi besöker då en mattaffär, ett Hammam bad och Santa Sofia!

 178. Marianne Atteskär Svara

  För att få uppleva den världsberömda Blå Moskén.
  Nyfiken på Hagia Sophia som är ett av de största arkitektoniska mästerverken.Vill gärna strossa runt i
  de gamla, välbevarade basarerna och den egyptiska kryddbasaren.
  Jag vill självklart åka med min make, vi har haft en dröm sen 70-talet att kunna åka dit.
  Hoppas på tur!

 179. göran wettbo Svara

  en önskan blott:
  att få studera de uråldriga mosaikinläggningarna framför Blå Moske´n
  att få käka blåmusslor -en specialitet från det turkiska köket vid en restaurang intill Topkajpalatset
  att sitta på en bänk utmed Bosporen med min Kerstin och njuta av att kunna se 2 världsdelar så nära varandra
  Svindlade tankar..

 180. Turkay Rahimova Svara

  Hej,

  Jag ska gifta mig den 16 juni (min födelsedag) i Turkiet. Efter bröllopsfest ska vi ha vår smekmånad i Istanbul. Om jag vinner då kommer resia ge mig min bästa bröllops-och födelsedags present.

  Håller tummarna.:)

 181. Laila Stenroos Svara

  Jag gillar tanken på att kunna bjuda min bästis till Istanbul! Hon har haft det jättejobbigt under många år och nu börjar det ordna till sig i hennes liv. Jag vet att hon drömmer om att få åka till denna stad som sjuder av puls. Vi skullebesöka den blå mosken äta den fantastiska maten och njuta av turkiska bad!!! Vilken grej det skulle vara!

 182. Lisen Sandås Svara

  Jag vill se Topkapipalatset, Blå moskén och Hagia Sofia,stora basaren.Spendera en hel
  dags båtluffande till Anadolu Kavagi eller Prinsöarna.Dessutom vill jag se Undervattens cisternen, och många andra vackra saker i denna romantiska stad, som jag åker till med min sambo- om jag vinner :))

 183. Eva Blomqvist Svara

  I två världsdelar ligger Istanbul, den enda stad i värden i sitt slag. Jag skulle resa dit med min sambo och besöka, 1/ Blå mosken, Hagia Sofia och den Stora bazaren Kapali Carsi som ligger nära varandra. 2/ En av Istanbuls mest populära sevärdheter Palatset Topkapi. Sedan skulle vi som 3/ välja att leta reda på ett turkiskt hamam. För när ögat fått sin njutning måste även kroppen få sin njutning och att njuta och ha det gott är något som jag anser hör Istanbul till.

 184. Sofia Svara

  Istanbul, Turkiet – vilket underbart land, vilken plats!

  Att få uppleva den staden och all dess glans vore en dröm. Jag skulle dela denna upplevelse med min man – han är den människan jag ska spendera resten av mitt liv med och att få göra denna resa vore spännande och roligt.

  Att få besöka Sultanahmet med bland annat Blå Moskén och bara få strosa på Istiklal Caddesi och shoppa loss! En avslutande promenad i Belgradskogen verkar inte heller som en dum idé.

  Jag och min man kommer att få det underbart!

 185. Ulla Eriksson Svara

  Eftersom vi aldrig varit i Istambul förut så ser jag fram emotlånga promenader bl. a till Blå moskén,Topkapipalatset och Aya Sofia.
  Eftersom jag älskar öar med all vacker natur blir ett besök på de bilfria Princess Islands ett drömläge!
  Kryddmarknaden vid Grand Bazaar verkar vara en upplevelse med alla ljuvliga dofter och smaker. Sultanahmet-torget ska man inte missa, sägs det!
  Jag vill inget hellre än resa med min man och fira våra 30 gifta år tillsammans, det vore underbart!

 186. Peter Näckå Svara

  Jag vill gärna åka till Istanbul med min hustru. Sist vi var där var det vinter med snöslask Det var nära att jag sålde frun för 27 kameler på basaren till en påträngande försäljare. Vill gärna dit igen för att se om värdet på henne står sig. Dessutom måste man se Topkapi, moskéerna, vattensystemen, matthandlarna, ett antal små restauranger, mm. Att just vi måste åka dit är för att vi måste få tillfälle att promenera runt i stan i anständigt väder. Sist var det som sagt kallt och blött.

 187. Marie Andreasson Svara

  Blå Moskén, fotboll, Topkapipalatset samt bara njuta av atmosfären. Sedan är både jag och mannen nöjda. Varför skall just vi vinna då? Jo, helt enkelt för att vi är värda det.

 188. Gun-Britt Knudsen Svara

  Hejsan.
  Har varit i Alanya många gånger och älskar verkligen Turkiet. Istanbul har jag haft på önskelistan i flera år men har aldrig blivit av att resa dit. Där skulle jag och mitt barnbarn Molly 17 år, gå och besöka Blå moskeen och Topkapipalatset. Efter det skulle jag önska ett hamam för henne och mej, innan vår dag är slut och en god säng väntar på hotellet.Men 5 dagar skulle jag kunna tänka mej att stanna i Istanbul så vi också hinner med basarerna och annat sevärt .

 189. Marita Svara

  Jag skulle ta med min underbara man som fyller 50! Då skulle vi besöka Blå moskén ( Sultan Ahmed) Topkapi och ta en båttur till Prinsöarna. Något vi bara läst och drömt att få se!

 190. Birgitta Hane Svara

  Museum för Islamskt- och turkiskt konsthantverk och Arkeologiska museet är det vi vill se först och främst. Jag har varit i Istanbul en gång tidigare och tycker att det är fantastiskt vackert och livfyllt. Jag har berättat för min vän som är arkeolog och tycker att han inte kan missa detta. Jag vill gärna åka till Istanbul igen och igen.
  Hälsning Birgitta Hane

 191. Mariette Blixt Svara

  För några år sedan var min man och jag i Istanbul-En helt fantastisk stad-tyvärr var min man då märkt efter en svår stroke så vi kunde inte uppleva staden så som vi skulle velat göra.
  Vi var där på Istanbul Kor Gynleri. Maken dirigerade då Mölndals kammarkör.och orkade precis genomföra de konserter som de skulle medverka i.
  Vi skulle vilja se mer av staden än konserthallar- Blå Moskén-Sofia Haga- Grand- Bazar och varför inte en tur på Bosporen samt Topkapimusset- tiden vill nog inte räcka till för allt vi vill se.

 192. Håkan Nilsson Svara

  Självklart vill jag i Istanbul
  promenera om våren – längs Bosporen,
  på ort och ställe bada äkta turk
  och av orientaliskt te på en trottoarservering
  få mig en slurk
  Istanbul ligger som bekant i Turkiet,
  ett annorlunda land där uråldrig kultur har nyhetens behag…

 193. Kerstin Eng Svara

  Till våren fyller jag jämna år och då hade vi planerat in en resa på egen hand till Kappadokien. Vi är jag och min sambo. Att stanna några dagar i Istanbul kanske vi gör ändå på vägen. Då vill vi nog göra en liten båttripp över till den asiatiska sidan av Istanbul, promenera över Galatabron upp till bazarerna och göra ett besök i Blå Mosken.

 194. veronika Svara

  Visst har jag varit i Turkiet men Istanbul är kvar på min reselista.
  Jag har hört och läst att det finns unika bazarer som är ett måste.
  Vattnet är mitt liv så en seglats på det blå havet och äta en härlig måltid på havet med bubbel i solen och värmen.
  Jag har en annan tanke med.Lite mera allvarlig Att kunna operera mina ögon så att glasögonen får stanna i Istanbul när jag åker hem.

 195. Jenni Svara

  Ååh, jag skulle så gärna vilja förföra mina sinnen genom att flanera runt i kryddbestånden i bazaarerna, äta middag i solnedgången på någon trevlig skaldjursrestaurang vid Bosphoren, och vara först ut i soluppgången vid Sofia för att se staden vakna till liv och myller. Vilken dröm!

 196. Louise Rodenberg Svara

  Har alltid haft en dröm: att få resa till Istanbul.
  Staden är för mig en spännande bok med massa olika varitioner av kaos, lugn, Europa, Asien, forntid & framtid.
  Istanbul är den enda staden i världen som är belägen i två världsdelar; Europa & Asien.
  En stad med obegränsade möjligheter !
  Skulle vara en dröm som skulle gå i uppfyllelse, om jag vann denna resa !
  Jag skulle ta med min svårt sjuke bästa vännina Britt-Marie. Önskar jag kunde på ett magiskt sätt trolla bort hennes cancer som finns i ett antal organ som bröstet, levern.
  Men jag vet inte vart detta trollspö finns.
  Men saker som jag vet hon älskar, försöker jag på mitt egna lilla vis ge henne. Men mest av allt älskar hon att resa….så att få överaska henne med en resa vore fantastiskt!
  En resa som vi bägge kan minnas, prata och skratta åt när hon kämpar på sina cellgiftsbehandlingar och jag sitter hjälplöst brevid som sällskap.
  Jag & ”Brittan” skulle utforska staden så mycket vi hade kunnat som bla. åka ut till Prinsöarna och deras lugn.
  Istanbul skall ha fantastiska Museum av världsklass som vi gärna vill besöka.
  Njuta av Mezes.
  Ta turkiska bad.
  Se de underbara kyrkorna & Moskeerna bla. Kariye ( Chora) kyrkan, Blå mosken & Hagia Sofia.
  Och inte minst de stora Bazarerna som Grand Bazar och den mer kvinnliga Bazaren Kadinlar Pazari med bla fantastiska matvaror måste vi uppleva !
  Möjligheten att få chansen att kunna vinna Denna resa, vore en fantastisk indirekt möjlighet för min underbara vän.
  Detta hade gett henne en chans till att kunna få ett avbrott från den vardag som annars är så fruktansvärd tung.

 197. jan Bill Svara

  Tillsammans med minfru vill jag åka till Istanbul för att
  1,Att prova det turkiska köket ,fullt i klass med det Franska.
  2,Gå på Grand bazar och pruta lite
  3,Topkapipaalatset med museum och harem.
  och att bara promenera omkring i denna fantastiska stad några dagar ,dricka turkiskt kaffe och andas in lite av orientens mystik.

 198. Noomi Svara

  biljetter till Istanbul vore kul, har aldrig varit där
  kommer att bli mig (oss) så kär
  marknader och mat serverat på fat, vore skoj, vilken ploj,
  nyfyllda 60 bast vilken resa, erbjuden en massa kameler, vilken nesa

 199. Petra Kaya Svara

  Jag vill åka med min mamma till Istanbul. Dels för att hon aldrig varit utomlands och dels för att hon alltid ställer upp för mig. Om vi kommer till Istanbul vill jag visa henne högsta punkten i Istanbul. Jag tror att den heter Calmica och den ligger på Asien sidan. Sen ska vi gå på Taksim, hjärtat av Istanbul och självklart måste vi se Den blå mosken.

 200. S Lindblad Svara

  Sen min make slutat röka är han numera stressad och har en bekymrad min, även om han för mig är fantastisk och underbart fin. Men tänk om vi denna drömresa kunde vinna då skulle alla problem och bekymmer försvinna. Till Istanbul vi åka där blir det sol och romantiska promenader på Istanbuls basarer, där vi lugnt utan barnens gnäll kan gå på egna bravader, besöka både Blå Moskén och en båttur på Bosporen det måte bara hinnas mé. Tänk vilken underbar lycka att min man få överraska och fira med en riktig god champagneflaska.

 201. Erika Grützelius Svara

  Det här blir en resa utan barn för mig och maken. Alla vackra byggnader att se, måste nog ofta titta upp i taken.
  Kultur och upplevelser som varvas med härliga smaker. Vi ska njuta av egentid och uppskatta alla godsaker.

  • Vi måste se TOPKAPIPALATSET med harem, skattkammare och diamanter.
  Vi får köa tidigt för att undvika för många tanter.

  • Något som absolut ska beskådas är HAGIA SOFIA som är rankat som ett av de största arkitektoniska mästerverk.
  Ska läsa på mer, eventuellt måste man bära särk.

  • En underbar tur utmed BOSPOREN, få se både den asiatiska och europeiska delen från ett annat håll.
  Då får man nog överblick över Istanbul och bättre koll.

  • Slutligen måste vi hinna med en tur till kvinnornas marknad, KADINLAR PAZARI med matvaror av första klass.
  Hoppas fynda oliver, ostar och korvar i stora lass!

 202. Yvonne Danielsson Svara

  Jag vill jättegärna se och uppleva ”tusen och en natt” i verkligheten – öst möter väst, två hav, två kulturer möts mm.
  Låter spännande så det förslår! Jag vill besöka den blå moskén, Topkapipalatset, Hagia Sofia men även den stora Bazaaren, grottorna mm. Jag vill gärna åka i slutet av september med min käre man för att fira att vi varit ett strävsamt par i 15 å och ta igen lite på det romantisk planet!!

 203. Marja Svara

  Jag och min dotter som båda är skönhetsdyrkare, skulle åka till denna stad, där vi båda skulle låta oss inspireras med alla våra sinnen på basarer. Vi skulle beundra alla färger och dra in alla dofter och smaka på kryddor.Låta händer smeka olika tyger och material. I Topkap Palace/Moské Soleman skulle vi ”lyssna” på tystnaden…och avslutningsvis skulle vi göra en vandring, där vi skulle se och upptäcka Istanbul genom lokala fotografer och deras sätta att se på den ”magiska”staden genom kameralinsen.

 204. Gunilla Risberg Svara

  För 8 år sedan träffade jag på nätet min bästa reskamrat som blivit min distans-särbo. Vi har sedan dess vandrat tillsammans ofta nära och ibland i fjärran. I Istanbul vill vi utforska stadens kända sevärdheter, framför allt den vackra Haghia Sophia och Topkapi, omtumlas av dansande dervischer och gå över Bosporenbron ( så vi får användning för vandringskängorna).

 205. Kaarina Ruusuvirta Svara

  Jag skulle vilja visa den gamla Konstantinopols gator till mina vänner, åka med den gamla tunnelbanalinjen till Pera området och bjuda ett glas vin till Agathatas ära vid Pera palatset.

  Lyssna måsarnas skrik vis galata bron och häja fiskarnas kamp mot friheten när de tas ut ur vattnet.

  Suga i mig atmosfären vid dem gamla palatsena och låta solen skina över oss vid gyllene hornet.

 206. Sune Hansson Svara

  Blå Mosken, Ayasofia och GrandBazar måste jag få visa min Barbro som inte varit i Istanbul. Jag har varit där för några år sedan och vill gärna dit igen.
  Hon ska få se ut över Gyllene hornet från höjden är en författare bodde en gång och därifrån tar jag henne till en underjordisk vatten”basilika”. Vilken överraskning hon ska få tack vare Turkisk Air och Resia. Sen är jag nyfiken på de gamla grekiska samhällena som befolkades för tusentals år sedan på Svarta Havets västkust.

 207. Tina Hjorth Svensson Svara

  Tänk att få ta med den hårt arbetande maken på en avkopplande båttur på Bosporen. Sen följer vi Barbara Nadels detektiv Cetim Ikmens i hasorna längs vindlande gator i den gamla staden. Och vi får ju heller inte missa Hagia Sofia med sin spännande arkitektur och historia!

 208. Joel Rydström Svara

  Jag har redan varit i Istanbul 2 gånger på arbete men även hunnit med att se en liten del av staden. Tillräckligt mycket för att inse att detta är den mest spännande staden du kan åka till inom en gräns på 4 timmars flygning. Nu vill jag ta med tjejen till denna smältdegel av kultur på gränsen mellan Europa och Asien. Jag skulle välja att åka på våren eller hösten och visa henne Hagia Sofia, Grand Bazaar, shopping gatan Istiklal Caddesi med sin lilla spårvagn men även ta en båttur utmed Bosporen och se staden från dess rätta sida. Tips: Ta inte turist båtarna utan istället de vanliga båtlinjerna med vanligt folk som stannar med jämna mellanrum. Kom även ihåg att en affär genomför man inte i en handvänning, det ska fikas, småpratas, diskuteras, prutas och båda parter ska vara lika nöjda med slutpriset. Så ta det som en del i semesteräventyret och du kommer att få många nya vänner.
  Jag tog lite bilder när jag var där (april 2010 och mars 2009) som kan ses i min blogg http://www.joel338.typepad.com

 209. Erika Svara

  Att uppleva Blå moskén, basarer och turkiska bad skulle vara som en dröm för mig och min man. Efter vårt fjärde barn har varken tiden eller pengarna räckt till en resa för bara vi två. Resa är något jag älskar och tänker prioritera i livet framöver.

 210. Kalle Haapanen Svara

  Jag vill gärna ta med min bästa kompis att se Topkapipalatset, Blå mosken och Haga Sofia bland annat. Vore jätteskoj för honom som aldrig varit längre utomlands än till Danmark, och själv har jag alltid velat se Istanbuls sevärdheter, men har saknat resesällskapet. Det är ingenstans jag åker själv. Vi bloggar gärna om upplevelsen och lägger upp på resias hemsida. Vore jättekul!

 211. simone hullström Svara

  Jag vill se blå moskén, topkapipalatset och gå på bazarer
  tillsammans med Hans som i fantasin strövar omkring där… min granne har varit där och flera bekanta så varför skulle inte jag också komma dit någon gång? Bara namnet Istanbul har låtit intressant ända sedan min gamla historielärare spelade låten ”Istanbul var Konstantinopel…”

 212. Lena Sävendahl Svara

  Om jag vann flygbiljetter till Istanbul skulle jag åka dit med min man. Vi skulle besöka Blå moskén, Underground Cistern och basarer. Men framförallt vandra i staden med österns mystik och vakna till böneutropen från minareterna.Insupa dofter och njuta av en stad vi aldrig varit i.

 213. Annette Larsson Svara

  Selam!

  Magiskt som i Tusen och en natt är min dröm om Istanbul. Mötet väst och öst med den vackra Bosporen emellan.

  Alla goda ting är tre, dessa vill jag gärna se:

  – Basilikacisternen
  – Kryddbazaren
  – Cemberlitas hamam

  Tar med mig min syster som behöver avkoppling, avslappning och miljöombyte – det är hon värd!

  Hoppas, hoppas, hoppas!!!

 214. Elisabeth Henriksson Svara

  Tänk att få vinna en resa till Istanbul och överraska
  min man med.
  Shoppa, äta gott och se alla sevärdheter och framför allt
  den stora basaren.

 215. Annica Karlsson Svara

  Om jag skulle vinna resan skulle jag vilja besöka den blå moské,Topkapipalatset och gå på konsert i Det sjunkna palatset. Med mig på resan vill jag ha min vän Emma. Jag vill vinna den här resan för jag har alltid velat sett Istanbul och skulle tycka att det vore så himla kul att få ta med mig Emma på en resa för det är hon verkligen värd!

 216. Lena Svara

  Vill hett åka med min kinesiska svärdotter som bara varit utanför Kinas gränser en gång,för att hälsa på mig i Sverige! Skulle vara spännande att först gå med Kwai (hennes namn) på ett riktigt ångande hamam och bli knådad och hudflängd av riktiga massörer. Efter att ha pustat ut i ett härligt turkiskt thehus går vi såklart resten av tiden i Grand Bazarkvarteren. Vilka fynd jag planerar där! Behöver en orientalisk lampa och en fin matta till hallen. Vinner jag har jag råd att kosta på min svärdotter en massa presenter också som hon kan ta hem. Hennes egen mamma jobbar på risfälten i norra Kina och till henne har jag råd att ge en matta också. Hoppas jag vinner! Hon skulle aldrig ta emot en resa annars det vet jag.

 217. esa salomaa Svara

  Jag skulle naturligtvis vilja besöka Grand Bazar, Sofia Hague och Blå moskén.
  Skulle göra resan med min nyvunna kärlek.
  Istanbul skulle vara en start punkt att studera den muselmanska rikets historia i större skala.

 218. Anneli Svara

  Jag vill gärna se bazarerna (Stora och Krydd-), Topkapipalatset och Det sjunkna palatset.
  Var där för flera år sedan på en weekendresa. Pga grund av kyla hann vi bara med Stora bazaren. Tiden gick åt hitta uppvärmda ställen. Men kebaben jag åt i Stora bazaren glömmer jag aldrig. Den godaste jag nånsin ätit.

 219. mattias skogefors Svara

  Om jag skulle vinna vill jag besöka blå mosken ,mysiga cafe och äta turkis mat med smak av orienten.
  Jag ta med min sambo, som jag ha två barn med.
  Vi skulle gå och kramas hela tiden.” kärlek”.

 220. Ingela Eriksson Svara

  Det är omöjligt att välja enbart 3 måsten i Istanbul- denna fantastiska stad- men måste jag så …….
  Grand Basar
  Topkapipalatset
  Hagia Sofia

  Att få uppleva dessa 3 igen + alla andra underbara o roliga
  måsten i Istanbul skulle var ”helt underbart”

 221. Lars Löfgren Svara

  1. Hagia Sophia
  2. båttur på Bosporen
  3. Topkapipalatset
  Reser med min fru. Istanbul toppar listan över resmål, som vi tidigare inte besökt.

 222. Lasse Andersson Svara

  Istanbul, porten till orienten ger mig skön atmosfär.
  Dit vill jag åka med min hustru sedan 42 år och bli nykär
  Hagia Sofia får mig att drömma,
  Topkaipalatset inte att förglömma,
  Grad Bazaar ger kanske mest,
  det är då den Turkiska kulturen är som bäst.

 223. Monika Sandström Svara

  Hej,
  Vi, min man och jag är mycket intresserade av historia och kultur och har inte varit till Istanbul tidigare men vill väldigt gärna åka dit i höst. Vi har varit i Side för många år sedan och tyckte väldigt mycket om människorna där. Först och främst vill vi se Arkeologiska museet, Museum för Islamiskt- och turkiskt konsthantverk och Blå moskén men vi vill också se Hagia Sofia och någon marknad tex Grand Basar. Dessutom vill vi naturligtvis äta god mat och kanske prova något Turkiskt bad. – Jag vill åka med min man som var mycket sjuk för 7 år sedan och vi känner att vi vill passa på att uppleva så mycket som möjligt nu medan vi kan.
  Glada hälsningar!

 224. Anders Eriksson Svara

  Låt mig vinna en resa till Istanbul,
  en metropol i Turkiet så tempramentsfull.
  På bron mellan Europa och Asiens gräns,
  känner du förnimmelsen av Turkiets essens.
  Kapali Carsi hade varit väldigt kul,
  kanske hitta några klappar till släkten inför jul.
  Vill inte heller missa den blå moskén,
  som ståtar i sin prakt i solens ljusa sken.

  Skulle så gärna vilja se ny kultur,
  Istanbul tillsammans med min tjej
  då skulle livet gå som i dur,
  se mycket roligt och gå ut på galen.

 225. Anders Eriksson Svara

  se mycket roligt och gå ut på galej…

  Så ska sista raden vara.. Sorry

 226. Ingela Alderin Hagring Svara

  Det finns massor som man inte ska missa, men här har jag valt 3: Grand Bazaar, Sultan Ahmet moskén, eller Blå moskén som den även kallas + Istanbuls underbara nattliv!

  Vill resa bort från Svedala, fiskpinnar & kalla fötter
  Istället uppleva en pulserande Storstad, vibrerande ung & som även har uråldriga rötter.
  Istanbul är staden som har allt!
  Kan lova att där blir det aldrig gråkallt!
  Hus, jobb & barn, hemma går det i ett
  Nu tar jag med maken och vi blir nr 1!
  Till staden som kallas ”Världens Önskningars Stad”, sätter vi våra hjärtan i brann
  Tack Resia om vi detta vann!

 227. Alf Ronnby Svara

  Kommer vi till Istanbul vill vi säkert inte missa de mest berömda sevärdheterna: Topkapipalatset, Hagia Sophia och Den stora basaren.
  Jag vill åka med min fru Madelaine Fontaine och det främsta skälet till att vi vill åka till Istanbul är att vi läst Orhan Pamuk – särskilt ”Mitt namn är röd” – och blivit väldigt sugna på att uppleva Istanbul.

 228. Malin Holm Svara

  Hej!

  Jag skulle vilja se den blå moskén som man hört så mycket om. Finns med i en bok jag har om platser man ska besöka innan man dör!
  Olivium ouylet center har jag hört ska ha bra produkter till bra priset, men såklart en tur på den stora basaren hade inte heller varit fel.
  Hamam är också något jag skulle vilja prova, då mina föräldrar testat de och gillat det.

  Skulle såklart åka med min resekompanjon Alice som jag känt i stort sätt hela mitt liv. Har varit på många äventyr tillsammans genom åren och skulle gärna åka på ytterligare detta äventyret. Alice har tyvärr blivit arbetslös, så det blir inga större resor framöver, detta hade ju verkligen piggat upp både min och hennes vardag.

  Hälsningar Malin

 229. Dino Svara

  Jag skulje vilja åka til Istanbul med min sambo för att äntligen få lite egen tid efter tredje barnet. Det skulle vara en fin present till henne som precis fick ett nytt jobb som hon länge velat ha. Hon var lite skeptiskt till Istanbul resa förut men jag vill visa henne att hon hade fel.Främst vill jag besöka Blå Moskén ,bazarer och ta färjan över Bosporen för att se två olika världar Europeiska och den Asiatiska. Jag tror inte att hon skulle vara besviken. Upp till bevis!

 230. Tomas Petersson Svara

  Jag skulle inte göra om samma misstag som den gången jag var där på 90-talets början. Jag ska INTE vänta med att gå till Dolmerbacherpalatsen så de hinner stänga för att maxantalet besökare har nåtts. Jag SKA vara säker på att ta rätt båt så jag kommer över till den asiatiska delen av Bosporen och inte till Adaöarna (även om det var en positiv ”felåkning”). Jag ska INTE vara lat utan med lätta steg ta mig upp i Galatatornet denna gång med känsla av glädje att jag har vunnit en resa till underbara Istanbul och att jag får möjlighet att visa det vackra för min bästa vän.

 231. Ulrika Svara

  Hej!
  Jag vill framför allt ägna resan åt att dela upplevelsen av Istanbul med min make. Ingen av oss har varit där och när vi gifter oss i sommar är Istanbul mitt drömresmål. Tänk att få uppleva resan över Bosporen tillsammans, beundra Hagia Sofia genom både mina och hans ögon. Sedan vill jag absolut inte missa en tur i den stora basaren, som den sanna shoppingtok jag är – vilket han säkert inte missunnar mig på bröllopsresan 🙂

 232. Stina Svara

  Om jag vann resan skulle jag bjuda med mig min kära mamma som just blivit arbetslös. Vi skulle äntligen få den där resan som vi så länge pratat om, bara vi två. Istanbul verkar vara en helt fantastisk stad och ingen av oss har tidigare varit där eller i Turkiet. Ser framemot att upptäcka stadens alla sevärdheter och njuta av god mat och shopping.

  Om vi vinner skulle vi absolut vilja besöka:
  1. Topkapipalatset – Känns som ett måste! Som historieintresserad skulle det vara en dröm som går i uppfyllelse att få besöka detta storslagna palats.
  2. Kariye – Har hört mycket gott om denna kyrka med målade kupoler som sägs vara väldigt vackra.
  3. Çemberlitas hamami – Kan man verkligen lämna Istabul utan att ha besökt ett av stadens alla hamam? Cereberlitas sägs vara ett av de äldsta och bästa.

 233. Stephanie Svara

  Jag tar med mig min kompis Cim till Istanbul för vi är båda äventyrslystna och har så roligt ihop. Vi går på flera av stadens marknader för att njuta av kryddor, mat, kaffe och kultur. Vi tar en båttur till en eller flera öar utanför Istanbul där vi också besöker den asiatiska delen. Vi besöker berömda moskér oh palats för att ta del av stadens historia och religion. Istanbul kommer helt klart att ge oss en upplevelse utöver de vanliga storstadsbesöken.

 234. Gun Johansson Svara

  Jag vill resa med min man Magnus.Vi vill besöka Topkapi, Blå moskén och den asiatiska sidan av staden. Vi har varit i Istanbul tidigare men då var det svinkallt. Nu vill vi resa dit på sommaren istället.

 235. Stefan Lindqvist Svara

  Jo jag skulle ta mig dit till hösten för att springa maran som sträcker sig från en världsdel till en annan. Hagia Sofia känns som en självklarhet för den religionshistoriskt intresserade och så skulle jag sätta mig på något café uppe på kullarna och titta på fågelsträcket som varje höst, liksom marathonlöparna, passerar över Bosporen. Tillsammans med hon som ligger mitt hjärta närmast, om hon övervinner sin flygrädsla. Så var det!

  • Ulf Karlgren Svara

   Jag har varit till Istanbul tidigare i tjänsten men skulle vilja åka dit med frun. Hela Istanbul är som en sagovärld med blå mosken,Topkai,basarerna och andra sevärdheter. En tur över bosopren skulle också sitta bra.

 236. Christina Österholm Svara

  Istanbul – vilket exotiskt äventyr för mig och tonårssonen! Vi skulle absolut besöka Stora basaren i gamla stan för att köpa färska kryddor och turkiskt godis, sedan skulle vi ta oss ut till Prinsöarna för att ta oss ett dopp i Marmarasjön och så skulle vi förstås besöka ”det sjunkna palatset”.

 237. Lena Svara

  Har aldrig varit i Istanbul,det skulle va häftigt att komma till Basaren och shoppa runt lite.Jag ska ta med mej min man Benny om jag vinner.Vi är pensionärer så vinna vore toppen för reskassan.

 238. Nursan Ay Svara

  Vill ta med min väninna på några dagars välbehövd upptäcksfärd. Hon är tvåbarnsmor (båda barnen är under 2 och hon behöver verkligen komma bort lite).

  Vårt första stopp hade definitivt varit att gå loss på de pittoreska shoppingstråken där utbud, pris och sättet att shoppa på skiljer sig helt från det hon är van vid här hemma. Nästa stopp hade blivit en fotbollsmatch på Ataturkstadion som även var värd för Championsleaugefinalen 2004. Har hört att fotboll nästan är som en religion för turkarna.

  Det tredje stoppet hade blivit ett låångt besök i den historiska delen där vi hade prickat av ett besök i Top Kapi-palatset, Haga Sofia – kyrkan som sedermera blev en moské(rymmer så sjukt mycket intressant historia), shoppa ännu mer i den stora basaren.

  Vi hade varvat alla besök med intag av turkiskt chai, riktig kebab (som den är tänkt att smaka), Ayran (svalkande drickyogurt) och imponerande meze-tallrikar.

  Självklart kommer vi under resans gång njuta av atmosfären, arkitekturen, pulsen och allt det okända som under resans gång blir känt.

  Och dessutom, hur ofta får man möjlighet att besöka en stad som innebär ett besök i två världsdelar (halva staden hör till Europa och den andra till Asien).

  • Sofia Svara

   üfff ne diosun sen yaw? Har man 2 barn under 2 år bör man DEFINITIVT inte vara ifrån dom. inanmiyorum sen ya DÅLIG MAMMA!

 239. Brittmarie Engdahl Svara

  Hagia Sofia
  Markanden
  Bosporen

  Vi vill finna stämningen där öst möter väst, vi vill vandra på trånga gator och lyssna till och se på folk, vi vill uppfylla vår gamla dröm som vi sparar och sparar till, vi vill till Istanbul!

 240. ingmarie streiffert Svara

  jag vill främst möta och se lägenheten sonens flickvän har där, sen är blå mosken en attraktion, handla på marknader måste vi ju också få tillfälle till.

 241. Anders Andrén Svara

  1. Utsikten över Marmarasjön från Istanbuls tekniska högskola
  2. Gå in i en mattaffär och behålla mitt lugn. (Jag har några omskakande upplevelser!)
  3. Äta nyfångad fisk vid brofästet för Galata Köprüsü på stadsdelen Karaköy

  Helst vill jag ta med mig min yngste son som kämpat sig igenom gymnasiet och tar studenten nu i vår.

  Med hälsning
  Anders Andrén
  Marielundsgatan 10
  653 42 Karlstad

 242. trisse Svara

  Topkapipalatset med all sin kultur och naturligtvis marknaderna med sitt myller av varor och människor samt njuta av Cemberlitas hamami och känna sig bortskämd och som en ny människa sen erövra ytterligare delar av denna spännande stad som liknar sagorna i tusen och en natt vill jag se och uppleva med min dotter.

 243. Victoria Sellgren Svara

  Hej! Jag har aldrig varit till Istanbul, men tycker att det låter riktigt spännande. Istanbul är ju en blandning av Europa och Asien samt av öst och väst. Framför mig ser jag en bild ur Tusen och en natt; färger, dofter och vackra byggnader. Jag skulle utan tvekan passa på att se Den Blå moskén och Süleymanmoskén. Dessutom skulle jag besöka ett Hamam, för att bli ompysslad och ren, och eftersom jag är en livsnjutare och gillar god mat och shopping skulle jag söka upp paradgatan Istiklal. För att få en bra överblick över staden skulle jag hoppa på en Hop on hop of buss, som brukar vara ett perfekt sätt att se en stad och samtidigt få lite matnyttig information. Tack!

  • Victoria Sellgren Svara

   Ett tillägg till mitt inlägg: Jag skulle resa med min sambo, som är en underbar man och som verkligen skulle behöva lite semester. Tillsammmans skulle vi flanera på Istanbuls gator och torg och insupa stämningen av staden. Tack!

 244. gunilla creutzer Svara

  Jag har varit i turkiet flera gånger men aldrig i Istanbul. Jag vill upptäcka Istanbul, vet inte riktigt än men med tanke på vad övriga har skrivit så finns det massor att se. Jag längtar efter den turkiska maten.
  Det blir nog min kompis Elisabeth som får följa med, hon vill också till Istanbul.

 245. Ingrid Svara

  1. Grand Bazaar (varor från trumset till toalock har)
  2. Pierre Lotis café (en guide-boks idé)
  3. Topkapi (en historisk upplevelse att försjunka i)

  Dottern Jenny blir min gäst i år – jag tänker på min avlidna fantastiska väninna Anna-Brita som jag var i Istanbul med 1995 och fäller en tår.

 246. lotta edwardsson Svara

  När min mamma dog i cancer för drygt ett år sedan så kom jag på en ide´efter ett tag. När allt var delat och huset sålt så fanns en liten slant som liksom ”var över”. Jag föreslog för min lillebror (vi är båda 40+) att vi två skulle göra en resa tillsammans. Det har vi aldrig gjort och jag tror mor i himlen ler åt tanken. Vi vill till Istanbul och se allt spännande som verkar fylla den staden. Inga specifika sevärdheter utan hela stan´vill vi njuta av. Shopping och god mat och dryck och två syskon tillsammans ute i världen. Det räcker långt det.

 247. Ingrid Larsson Svara

  Jag vill besöka Istanbul tillsammans med min 14 åriga dotter. Vi skulle besöka ett Hamam som jag länge drömt om, Grand Bazar eftersom vi är lika tokiga i prylar och sen Topkapi palatset för att vara lite kulturella. Dessutom skulle vi sitta på uteplatser och titta på människor eftersom det är en annan favoritsysselsättning vi har.

 248. Carina Andersson Svara

  Vill helt enkelt vinna en resa till Istanbul, för att överraska min sambo. Vi älskar storstäder, mat, njutning och det vet jag att Istanbul kan erbjuda.
  Spa, uteserveringar och en fantastisk kultur.plus att vinner vi bjuder vi med min bror/svägerska, för sen min mor dog har vi 4 inte gjort mycket tillsammans. Vilket jag saknar. Vi hoppas på tur! Mvh carina

 249. Pia Nilsson Svara

  Tänk om man vann, då skulle jag ta med min dotter som är 9 år. Och kunna se blå Mosken ihop med henne, det enda jag känner till o som man hört talas om. Men o ta med henne o kunna ge en oförglömlig resa till henne hade varit en oförglömligt minne för livet för oss båda. Har inte själv varit iväg utanför Sverige på 15 år o då kunna ge detta till min lilla älskling hade varit mitt livs höjdpunkt i livet. Jag hoppas verkligen vi har turen med oss nu äntligen. VH Pia o Clara

 250. Ann B Svara

  Efter en tuff tid med väldigt lite ledighet skulle vi verkligen behöva semester. I Istanbul skulle jag och min sambo bara se oss omkring, shoppa, äta god mat och bara njuta av livet.

 251. I GUST Svara

  Jag vill se Sirkeistationen, basarer och mattaffär. jag vill resa med min sambo. Vi behöver det så väl efter en trött och tråkig höst och behöver ladda batterierna

 252. carina eriksson Svara

  Jag vill ta med mig min vän och granne till hennes barndomsstad. Tänk att få se och dela denna underbara stad med en `infödd`. Att få se barndomskvarteren, träffa syskon och vänner samt besöka och se alla otroliga arv från tidigare generationer.Kryddbasaren, Agia Sofia, Top kapi och Blå mosken.

 253. kjell andersson Svara

  En resa till Istanbul vore inte helt fel,
  bra mycket härligare där i värmen än dom 35,5 minusgrader just nu utanför fönstret.
  Skulle vara fint att besöka
  Blå Mosken
  Basilikacisternen
  Mostafas café

 254. Kerstin Edlund Svara

  Hej!
  Skulle såå gärna resa till Istanbul med en av mina döttrar och hälsa på mitt äldsta barnbarn, som studerar i Istanbul under 1½ år och bor på den asiatiska sidan.Hon blir en bra guide med sina kunskaper i det turkiska språket.
  Vill också hinna med att äta meze och annan god mat, besöka Basilikacisternen, Blå Moskén och Grand Bazar!!
  Hoppas Hoppas på turen!

 255. Sofia Svara

  Jag skulle vilja se Sultan Ahmet moskén, Ayasofya och Galatatornet!

  Jag tycker att jag och min man ska få vinna biljetterna till Istanbul eftersom vi så hemskt gärna vill forska i mina avlägsna släktingar som bor i staden. Vi har länge velat hitta dem men aldrig haft råd att åka iväg till Istanbul då vi båda studerar fortfarande och inte har så mycket pengar. Varje dag tänker jag på dom och hur intressant det hade varit att få åka dit och lära känna dom. Allt just nu är för mig ett enda stort frågetecken och jag har så många frågor jag vill få besvarade. Vilka är egentligen mina släktingar? Allt är ett enda mysterim….

 256. liisa korvenranta Svara

  Jag vill gå in i den blåa mosken, i en moske hittar man lugnet även i stortstadsdjungeln. Under min kortaresa hinner jag inte se andra sevärdheter, resten av tiden ska jag bara njuta av maten, folket, intrycken, pulsen!

 257. Anita C Svara

  Hej
  Jag skulle ta med mig gubben och njuta av det goda livet som jag tror Istanbul kan erbjuda,Hamam,god mat och en underbar romantiskt annorlunda upplevelse.

 258. Edina Jukic 2012 -02-03 Svara

  Ja har varit i Istambul en gång men skulle vilja åka men min dotter igen.hela Istambul är som en sagovärld,en dröm.Att se blå mosken,BasarTopka,en tur över Bosopren igen skulle göra mig liklig.Hoppas,hoppas på turen.

 259. Lena Paulin Svara

  Hej!

  Jag vill resa med min bästa barndoms-väninna
  och vi ska försöka att i Istanbul med massor hinna.
  Bl a Sultan Ahmed-moskén, en blå moské
  och Haga Sofia – ett välbesökt museum som vi verkligen vill se,
  liksom Topkapipalatset – sultanens tidigare residens.
  Sedan kan vi säga: Vi har varit där, vad underbart det känns!
  Vi kommer även att vara utan våra respektive på denna resa
  så vi kommer självklart att stormtrivas och prata oss hesa.

 260. Jan Kleerup Svara

  1:Besöka Marknaden Grand Basar för att jämföra med en i Tunisien. 2:Ett turkiskt bad-Hamam. 3: Blå Moskén.
  Resa tillsammans med min hustru Monika. Planerar att träda i pension i sommar och att få återse ett land som jag besökte under min sjömanstid som ungdom i mitten av 1960-talet. Få lära sig lite om fjärran länders mat och kryddanvändning, samt få se lite av Turkiets konstföremål så att man lättare kan förstå deras traditioner.

 261. ingmari jonsson Svara

  mina vänner och arbetskamrater har lyriskt berättat om vackra och magiska platser som hogia eirene den gammla kyrka Sofia från 527 oc sultanens palats. Det låter som sagans värld.
  själv har jag aldrig haft förmånen att komma till dessa vackra omtalade palatser, det vore helt underbart att få förmånen att få uppleva det.
  allt detta vill jag uppleva med min bästa vän i livet min man som jag träffade när jag var 18 år idag är vi snart 60.

  Tack! Ingmari

 262. Britt-Inger W Hultgren Svara

  Blå mosken, bazarerna och en båttur på Bosporen ( kanske en liten kryssning till Kadiköy) skulle jag vilja uppleva tillsammans med min syster Susanne. Vi skulle behöva lite kvalitetstid tillsammans och vad skulle då passa bättre än Istanbul?

 263. Kristina Johansson Svara

  Hej!
  Min älskade man fyller 60 år den 15 juni, och det vore min allra största önskan att få dela denna resa med honom.
  Vi skulle såklart ha jättefint väder under vår resa, och vi skulle se allt som går att se, och vi skulle göra allt som går att göra.
  Högst på önskelistan för min del vore att gå på det berömda konstmuseét där man visar all turkisk konst.Wow, vilken grej!
  Tokapipalatset är tvåa på önskelistan. Det är sultanens residens, och eftersom det är ett residens är det säkert helt fantastiskt!
  Jag har hört talas om Blå Moske´n, så den blir nog nummer tre på önskelistan.

  Dessutom vill vi gå på bazarer, äta god mat, prova turkiskt bad, åka båt över Bosporen och mycket mycket mer.

  Vi har aldrig haft möjligheten att resa tillsammans, så det vore verkligen en gudagåva ifall vi skulle vinna biljetterna.

  Har haft tur i kärlek, och hoppas på tur i tävlingen så att vi får packa resväskan i juni.

 264. Yunus Dag Svara

  Hej!
  Jag skulle gärna se Hagia Sofia, Topkapipalatsen och Bosporenbron. Istanbul är en gammal och stor stad med rik histoia. Den är jättefin och har många sevärdheter. Senaste jag var där år 1976. Jag vill gärna se utveklingen med min nya kompis som har aldrig varit där.

 265. Magnus Widar Svara

  Jag vill fira min 40 årsdag med min fru och mina två döttrat på en romantiskt resturang i Istanbul. Att få se Blå moskén, Hagia Sofia och Topkapipalats vore något får våra barn att berätta för sina klasskompisar Äta något gott och gå om kring på gator och torg. Gå en varm kvällspromenad arm i arm med min älskade fru och se på månen. Sova på något av Istanbul hotell.
  Det vore underbart för hela min familj.

  Många varma hälsningar
  Magnus Widar.

 266. Malin Svara

  Istanbul en magisk stad där öst möter väst…
  Vore fantastiskt att få se blå mosken Hagia Sofia och shoppa loss på bazaaren..
  Har viljat åka dit länge och få göra det i vår med min sambo vore super fantastiskt då vi nyligen förlovat oss och ej hade möjlighet att resa då pga en operation…

 267. Anne-Catrine Tönnerheim Svara

  Turkiet har jag ännu inte besökt, kanske blir jag den lyckliga efter detta försök!
  Istanbul skall ju vara en intressant plats har jag hört och även sett en del program. Om jag skulle besöka denna stad så är ett besök av:
  1. Haga Sophia,som skall vara en av världens största kyrkor.
  2. Basilica Cistern,denna mäktiga underjordiska vattencistern.
  3. Blå Mosken, med sina imponerande 250 fönster.
  ett måste, läst en del om dessa och givetvis väldigt många andra sevärdheter!

 268. Alexandra Johansson Svara

  Jag har varit i Istanbul en gång tidigare men känner mig definitivt inte klar med staden. Skulle vilja ta med min karl dit och visa vilken underbar stad det är och vad mycket det finns att se.
  Vi skulle ta en tur på Bosporen (det var för kallt när jag var där), en flera timmar lång shoppingtur på Grand Bazaar och ett eller flera besök på ett av alla hamam med tvätt + massage.

 269. Lena Jönsson Svara

  Tjoho, what a perfect day.
  Julia min lilla stora älskling fyller 20, 12 mars.
  Då vill mamma ha egen tid med henne.
  Oj,oj vad vi ska shoppa hem mumsigheter mat och kryddor .
  Jag ska bjuda in henne till shoppinggatorna (bekosta en del också ) gå i basarer, fika ,njuta av kebaber, smekas av atmosfären,och total nockas av arkitekturen. Födelsedagen kommer vi att avnjuta på det bästa hamamet.Vi får se hur länge vi stannar.

 270. Ylva Svara

  Jag skulle ta med mig min älskade för en vecka i kärlekens hemland, äta god mat, resa på Bosporen, besöka blå mosken, en vecka i kärlekens tecken, bara för oss två.
  Ylva

 271. Anita Torstensson Svara

  Jag vill visa min dotter Österns Pärla. Vi ska besöka Blå Moskén,Topkapipalatset med sin tulpanträdgård och Harem samt Dolmabachepalatset nere vid Bosporen.
  Thé dricker vi under Galatabron och tittar på färjetrafiken över till Asien.

 272. Emelie Öberg Svara

  Jag skulle vilja ta med min älskade sambo på en riktigt mysresa! Eftersom han fyller 30 i sommar och jag fyller 25 om två veckor, så tycker jag att detta år vore perfekt för extra firande! Att dessutom hämta andan från tuffa studier är något jag skulle behöva!

  Vi skulle hämta inspiration från det turkiska köket, gå på bazarer och insupa atmosfären i lugnan ro. En tripp till Bosporen, Kapalıçarşı och Spicemarket vill jag göra! Det kanske blir lite fotografering vid Hagia Sophia/Blå moskén om tiden räcker till.
  🙂

 273. Anne Bengtsson Svara

  Jag skulle vilja visa min man denna underbara myllrande stad med sin vackra arkitektur och spännande mat. Jag har varit i Istanbul för 2 år sedan och tittade på Basilikacisternen en fantastiskt vacker vattenreservoar med väldigt många pelare en del med vackra ansikte och vatten med fiskar på botten. Vi skulle också besöka Blå Mosken och Grand Basar med alla dessa små gulliga butikerna.
  Isanbul är ett minne för livet.

 274. Omar Fakhro Svara

  Hej!

  Jag och min Fru studerar och har inte riktigt råd med att resa, men nästan vem som helst kan inte tacka nej till att vinna en sådan underbar resa och till och med till den kulturellrika Istanbul.

  Jag mellanlandade i Istanbul en gång och hade tid till nästa plan, jag gick ut till underbara Istanbul. Det var ett imponerande intryck jag fick, disciplin,struktur, och respekt, och även underbara sevärdheter som jag fick känna och se, på det lilla uppehållet jag gjorde.

  Varför just jag ska vinna?
  Kanske är rena turen, men det hade varit en underbar överraskning till min fru. Men också att upptäcka Istanbuls båda sidor är inte helt fel, jag menar europiska och asiatiska sidan. Att sedan ha tid att se Topkapi (Antik), Grand Bazar (socialt), och Taksim (Modernt och nöje)är tre olika upplevelse som passar alla smaker.

  Jag tyckte verkligen om Turkish Airlines service och deras planer och även maten som man blir servad ombord, då man kan välja mellan tre mål, där serverades till och med Lax ombord (vilken lyx) i ekonomi klass.

  Med vänliga hälsningar

  Omar Fakhro

 275. Anderz Ohlsson Svara

  Jag vill resa till Turkiet och Istanbul för att det är en otroligt spännande stad med ett gytter av människor. Både gamla och nyastaden Istanbul bjuder på mängder avsevärdheter. Givetvis vill jag skådaden Blå Mosken, Grand bazar och en lokal mysig restaurang

 276. Linda Wikman Svara

  Nu är jag trött på att lyssna på svärmor och hennes tjat,
  om alla exotiska goda kryddor och fantastisk mat.

  Jag vill också få chansen att uppleva denna fantastiska stad,
  tillsammans med min pojkvän som också skulle bli så glad.

  Att få uppleva blå moskén, shopping festivalen och ett turkisk bad,skulle vara få utav alla saker under denna resa som skulle bli av!

 277. Linda Wikman Svara

  Nu är jag trött på att lyssna på svärmor och hennes tjat,
  om alla exotiska goda kryddor och fantastisk mat.

  Jag vill också få chansen att uppleva denna fantastiska stad,
  tillsammans med min pojkvän som också skulle bli så glad.

  Att få uppleva blå moskén, shopping festivalen och ett turkisk bad,
  skulle vara få utav alla saker under denna resa som skulle bli av!

 278. christina nugoz Svara

  Jag har aldrig förut tänkt på att resa till Istanbul
  men efter att jag läst bloggen så är intresset väckt.
  Fastnade för Tokapipalatset och turkiskt bad men mest av allt att uppleva Prinsöarna.
  Jag skulle ta med mig min man på detta äventyr.

 279. Britt-Inger Bergwall Svara

  Jag skulle verkligen vilja överraska min man med en resa dit vi har aldrig varit där och nu fyller han 50 år och vi har varit tillsammans i 29 år så vore kul.

  Det vi skulle vilja se är Blå Mosken ; Haga Sophia och Topapipalatsen + en massa annat..

 280. sara yoder Svara

  Det vore underbart att få uppleva och njuta av Istanbulls historiskt kända och mytomspunna miljöer. Att få åka dit med min äldsta dotter och på så vis medverka till att hon får se och uppleva en vår värld ur ett annat kulturperspektiv än det svenska skulle vara fantastiskt.

  • sara yoder Svara

   Det vore underbart att få uppleva och njuta av Istanbulls historiskt kända och mytomspunna miljöer. Att få åka dit med min äldsta dotter och på så vis medverka till att hon får se och uppleva en vår värld ur ett annat kulturperspektiv än det svenska skulle vara fantastiskt.
   Vi skulle titta på: Blå Moskén, Haga Sophia och den myllrande Grand Basar

 281. Elisabet Palmred Svara

  Fobollens topplag Fenerbahce vill jag på plats se.Prinsöarna och Hamambesök jag inte vill missa. Denna resa skulle jag vilja överraska min man med.

 282. Patrik Svara

  Det jag helst av allt skulle vilja se när jag är i Turkiet är Basilikacisternen och Görem, sedan skulle jag vilja se en fotbollsmatch. Eftersom jag har svårt att bara välja några saker skulle jag dessutom besöka ett Hamam. Självklart skulle jag göra resan med min Käresta.

  Göreme

 283. Karin Jönsson Svara

  Har 3 saker jag vill besöka. kulturbiten med Topkapipalatset,Hagia Sofia,Blå Mosken samt Basilikacisternen.Relax på ett Hamam samt givetvis shopping på olika basarer.Skulle vilja åka med min dotter för när vi var på Kos fick man inte åka till Turkiet när vi var i Bulgarien kostade båtresan till Istanbul lika mycket som hela Bulgarien semestern kostade så 3:dje gången gillt alltså.

 284. Maria Kaul Svara

  Hej
  Tänkte på en gång på min dotter.
  Hon har just förlorat sin man i en bilolycka.Hon är 28 år och änka och mamma till 2 småbarn.
  Det vore en fantastisk upplevelse för henne!! Jag skulle givetvis ta henne på marknaden eller bazaren! Vilken lycka att gå omkring och ”ta in allt”dofter,myller,nya miljöer wow..Sen lite kulturellt-Blå Moskén. Så tror jag att bara ”vara” på denna vackra plats vid Bosporen ,promenera ,sitta vid caféer mm.En fin plats för ”mindfullness”.Vilken lycka för en mamma att få ge detta till sin dotter!! 🙂

 285. Åke Petersson Svara

  Besökte Istanbul ett antal gånger i mitt arbete för 20 år sedan och skulle vilja visa och återuppleva Istanbull tillsammans med min fru, som bara fick höra mig berätta om den fantasiska mötet mellan Asien och Europa.Då skule vi bl.a. besöka den blå mosken, Grand Bazar och så uppleva en turkisk afton med magdans.

 286. Gun Granlund Svara

  Jag vill bara sugas in av atmosfären när jag kliver av planet. Låta alla mina sinnen lockas av allt som bjuds.

 287. Gunilla Henriksson Svara

  Jag har varit många gånger i Alanya och Marmaris. Trivs jättebra i Turkiet, men jag har aldrig varit i Istanbul, det vore en dröm för mig och min man. Vi älskarv båda Turkiet och dess miljö och människorna är underbara.

 288. Anita Karlsson Svara

  Ja, Hagia Sofia Kyrka vill jag se
  och i Blå Moskén har jag om bättre tider tänkt be.
  I Gamla Stan i Bazarerna nya fynd upptäcka,
  hitta något nytt, många saker så käcka.
  Ja Istanbul verkar intressant
  och självklart får gubben följa med sin tant.

 289. Evelina Holmgren Svara

  Jag skulle vilja bjuda min mamma på en resa till Istanbul för hon ställer verkligen upp för alla i vår omgivning. Hon handla, städar, lagar mat och ställer verkligen upp för alla, alla dagar i veckan. Hon passa barn-barnen varje dag, hon åker och handlar med grann-tanten och farfar, 89 respektive 91 år gamla. Hon pysslar om morfar sedan han blev änkling. Hon har helt enkelt ett stort hjärta och bryr sig om andra. Jag skulle vilja ta med henne och visa henna den berömda Blå moskén. Uppleva ett riktigt Hamam spa. Och gå på en stor Bazar mitt i Istanbul och känna pulsen och rytmen bland alla glada turkar.

 290. Lena Gabriella Andersson Svara

  Hand i hand vi vandrar genom denna underbara kulturhuvudstad,
  uppslukade av stundens fascination, detta är som själens renande bad.

  Fulla av beundran av fantastiska former och sagolika färger på dessa pampiga palats där vi önskar bo,
  doften av orienten,då vi strosar genom basaren,får våra hjärtan att fyllas av gädje och ro.

  Åker med min prins,nu iklädd hatt, på prinsöarna såklart,där vi färdas med häst och vagn,som taget ur tusen och en natt!

  Vi lyckliga tu åker på en månskenstur på bosporen, romantiken har nått sin höjdpunkt denna våren!

  Vi drömmer om att sagan ska bli sann!
  Ingen skulle bli lyckligare än vi, om vi vann!!!

 291. Håkan Karlsson Svara

  Med Turkish Airlines till Istanbul vore mumma,
  självklart skulle jag bjuda min kära gumma.
  För vi har nyligen blivit Turkietfrälst
  och önskar åka dit när som helst.
  Blå Moskén, Grand Bazaar och Topkapipalats,
  för oss kommer på första till tredje plats.
  Som bonus en magdansföreställning,
  ja detta, kanske sista kvällen.

 292. Heidi Svara

  Jag och min kära arbetskollega har pratat om Istanbul sååå länge, men nu kan det kan bli av!!!
  Åka båt mellan öst och väst,
  besöka Hagia Sofia – namne med min dotter,
  köpa kryddor på någon livlig marknad för att kunna behålla känslan av Istanbul där hemma länge efteråt! 🙂

 293. Josefine Melander Svara

  Hej,
  Jag skulle vilja ta med mig min sambo på en resa till Istanbul och dessa tre sevärdheter vill vi absolut inte missa:
  1. Topkapipalatset.
  2. Kapali carsi.
  3. Den blå moskén.

  Vi vill vinna för att kunna få lite kvalitetstid tillsammans då vi bara kan få rå om varandra och inte tänka på alla måsten som finns här hemma. Att bara få koppla av, äta gott och uppleva de tre ovannämnda platserna.

 294. eva Svara

  Om jag skulle vinna biljetterna skulle jag resa bort under påsken. Jag skulle resa tillsammans med min dotter och två av våra vänner. Under tiden vi är borta skulle jag låna ut lägenheten till vår granne som ska gifta sig under påsken och då behöver inkvartera sina mostrar som kommer från Turkiet för bröllopet.I Istanbul skulle vi inte missa Hagar Sofia, Blå mosken och basaren men framför allt skulle vi promenera,sitta på kafeer, titta på folklivet och insupa stämningen.

 295. Chrissi Svara

  Jag skulle vilja åka tillsammans med min sambo eftersom vi inte varit ensamma på någon ”vuxenresa” sen vi fick barn för snart 18år sen!Vi skulle gå runt i Grand Bazar och pruta lite och sen bli ompysslad på något trevligt Hamam. Vi skulle också passa på att besöka kulturella platser, bl.a Blå moskén som jag länge velat se.

 296. Lennart Knutsson Svara

  För 20 år sedan bestämde jag och min sambo att vi skulle åka till Turkiet för att gifta oss. Vi hade läst mycket om staden där väst och öst, en stad som upplevt så många kulturer under historien!
  Vi har under alla de år som förflutet önskat att återuppleva staden med alla dess sevärdheter. De vi helst av allt vill återse är:
  Topkapi-palatset, där man känner vingslagen av forna tiders sultanliv
  Dolmabache-palatset, med all sin lyx och relativt moderna historia och
  att sitta under/vid Galatabron och röka vattenpipa och ta ett glas Raki,tillsammans med några av stadens befolkning, precis som vi gjorde på kvällen efter bröllopet.

 297. Christina Svara

  Jag har aldrig varit i Istanbul och har därför ingen aning om vilka sevärdheter som finns där – just därför skulle det vara spännande att resa dit med min 9-årige supersociala son! Vi skulle vilja möta människorna och uppleva livet i staden, och då vill vi gå till nåt café, en marknad och ett bad.

 298. Erland Magnusson Svara

  Har besökt Turkiet flera gånger men aldrig Istanbul.
  Om jag vinner skulle jag och min fru åka dit i maj eller
  september. Vi skulle inte missa Blå moskén, basarerna och
  båtturer på Bosporen. (måste ju se båda sidorna av stan)
  För mig framstår Istanbul som en fantastisk och brokig
  orientalisk stad som man någon gång måste besöka.

 299. Sofia Bürger Svara

  Kultur, historia och nöjen i ett, här är staden som känns helt rätt. Ta dig tid, det finns massor att se- här är mina tips topp tre:
  Ta en tur till Kadinlar pazari – kvinnornas marknad,en genuin matsafari.
  Det sjunkna palatset Yerebatan Saray, bjuder på undervattensmiljö med guldbesudlad haj.
  Att äta som en riktig Ottoman det måste ju göras-
  Gå till Asitan( http://www.asitanerestaurant.com ) och låt dig förföras.
  Ge dig hän och släpp vardagsstressen- Istanbul är den givna adressen!

  • Sofia Bürger Svara

   Glömde att säga att syrran är en given reskamrat,
   hon gillar både sightseeing, shopping och kryddstark mat.
   Vi får aldrig tid att ses mellan alla ”måste hinna”-
   därför är detta en helt perfekt resa för oss att vinna!

 300. Alma Omeragic Svara

  Jag har varit i Istanbul när jag var en liten flicka. Jag minns hur fascinerad jag var med Istanbuls arkitektur, känslan och folket. Jag skulle vilja se den stora basaren Kapali carsi), den berömda bron som binder två världsdelar samt en liten ö strax utanför Istanbul jag såg den i en film, det mest romantiska stället jag sett. Jag hoppas att jag vinner…..hoppas, hoppas, hoppas – Kram

 301. Bengt Johansson Svara

  Jag vill se Blå Mosken,Topkapipalats,En vanlig Marknad och ett Hamambesök är ett måste, sen finns det givetvis massor av annat att titta på. Vill givetvis åka dit med min Älskade Hustru.

 302. Gunnel Svara

  För 37 ÅR sedan , nyförälskade luffade jag och min man runt hela Turkiet med ryggsäck.Vi startade och avslutade vår resa i Istanbul.Detta gjorde vi efter att ha läst Yasar Kemals bok ” Låt tistlarna brinna”.Magre Mehmed såg vi lite varstans . Vår resa den gången gick med tåg från Göteborg och avslutades med landsvägsbuss från Borås. Busschauffören såg minst sagt konfunderad ut när vi lämnade fram våra bijett som i det närmaste såg ut som en bok.Om vi skulle ha turen att vinna biljetter till Istanbul, skulle vi göra en båttur på Bosporen,besöka Hagia Sofia och Topkapi.Kanske skulle vi åter träffa på magre Mehmed.Ja han har väl också blivit pensionär nu.

 303. Anita Kristiansson Svara

  Hej!
  Jag har länge velat och resa med min son till Turkiet och njuta av det stora vackra staden, med nattlivet i Istanbul och uppleva detta med min son skulle vara spännande..!
  Innan jag blir gammal..
  Jag hoppas på hopp!

 304. Kristina Ekblom Svara

  Ett toppenbesök i Istanbul skulle för mig innehålla:
  1. hamambesök med massage och borstning med lavendeltvålsskum liggande på en marmorbänk
  2. En båttur på kvällen på Bosporen med en middag ombord med turkiska meze och baklava till efterrätt med vidunderlig utsikt över både Europa och Asien.
  3 Ett besök i svenska konsulatet, den vackra herrgårdsliknande byggnaden som nyligen är restaurerad och varifrån Sverige sprider svensk kultur i Istanbul.
  Till Istanbul skulle jag resa med min väninna Tina som har varit svårt sjuk i omgångar men nu är på bättringsvägen. Vi har pratat just om Istanbul och att vi ska resa dit i flera år. Nu ska det kunna fungera för oss båda!

 305. Mojgan Svara

  Ja ska åka med min dotter. har berättat mycket om turkiet till henne. Vill se den gamla staden, goda maten, och shopping Grand bazar ohhhh… jag är sugen;o)

 306. Sofia Svara

  ag skulle vilja se Sultan Ahmet moskén, Ayasofya och Galatatornet!

  Jag tycker att jag och min man ska få vinna biljetterna till Istanbul eftersom vi så hemskt gärna vill forska i mina avlägsna släktingar som bor i staden. Vi har länge velat hitta dem men aldrig haft råd att åka iväg till Istanbul då vi båda studerar fortfarande och inte har så mycket pengar. Varje dag tänker jag på dom och hur intressant det hade varit att få åka dit och lära känna dom. Allt just nu är för mig ett enda stort frågetecken och jag har så många frågor jag vill få besvarade. Vilka är egentligen mina släktingar? Allt är ett enda mysterim….

 307. Ulf Henriksson Svara

  Har ofta talat om att besöka turikiet men det har aldrig blivit verklighet. Vill gärna överraska min hustru som liksom jag helt nyligen (december) efter ett långt och träget arbetsliv blivit pensionärer. Det vore fantastiskt att tillsammans få uppleva gamla Miklagård med dess historiska områden vilka bevarats som kulturav. Blå moskén,Topkapipalatset, Jungfrutornet, Hagia Sofia, Sultanens palats, de gamla basarerna med mycket mera. Dessutom lär det vara något alldeles speciellt med matkonsten i Turkiet.
  Att få komma iväg på en fjortondagars upplevelseresa tillsammans med min hustru och livskamrat vore en fantastisk sak att överraska henne med.

 308. Tompa Svara

  Jag skulle vilja dricka en kall öl i ett varmt land, se ett nytt land, kanske också ta mig ett litet dop. Dock missa jag de flesta geografilektioner så har ingen aning om det ligger nått hav i närheten av Istanbul. Men badkar eller pool funkar lika bra.

 309. Lennart Svara

  Eftersom vi snart blir daglediga vore det roligt att börja att besöka storstäder. Sol och bad blir långtråkigt. Staden som finns i två världsdelar vore intressant att besöka. Att få uppleva ett hamam vore intressant eftersom vi är bastubadare.

 310. Susanne Sunnermark Svara

  I höst bär det av till Istanbul för att se Europa och Asien, kyrkor och moskéer, basarer och shoppinggator. Jag reser med min kompis Mia och vi vill se allt, men framförallt inte missa Topkapipalatset med sina skatter,Arastabasaren med hantverk eller badhuset Cagaloglu Hamami. Ser fram emot en weekend med två vänner i två världar !

 311. Monica Lindberg Svara

  Merhaba!!

  Jag skulle vilja vandra runt till fots och se myllret,folket, gatuförsäljarna insupa doften och inta en cay på nåt cafee.För att till slut hamna på nån historisk sevärdhet.Eftersom turkiet har världens 3e bästa kök så äter jag maten på en lokanta,där hemlagad turkisk mat serveras. Ev tar mig nån båt ut till Prinsöarna. Istanbul har så mycket att se så det är för svårt att plocka ut 3 stycken. Så spontanitet och frihet får bli en del av min resa. Resan gör jag med min bästa vännina Siv så klart.

 312. Anna Hagstedt Svara

  Självklart får min pojkvän följa med när jag åter besöker Grand Basar och shoppar loss och tar båten över till den asiatiska sidan av Istanbul. Sedan toppar vi resan med ett underbart Hamambesök för att utvilade komma hem till vardagens alla ”måsten” igen. Är väldigt nyfiken på att se hur Istanbul ser ut 22 år senare…

 313. Lena Munther Svara

  Istanbul vill jag åka till för att besöka min underbara dotter som flyttat dit, Jag vill sitta på deras mysiga restauranger, äta riktig god vällagad mat med superfärska grönsaker.Insupa attmosfären, höra allt myller! gå på Grand Basar och sedan en meditation i Blå moskén. Vandra på dessa kullerstensbelagda gator, sitta på en mysig bar och svalka mig med en turkisk öl och spela ett parti backgammon med min älskling. Då är semestern räddad:)))

 314. Lennart Nykvist Svara

  Vill ta med min sambo som fyller år i april. Vi vill gärna se Topkapi, Blå Mosken och ta en färjetur över till asien-sidan av staden.

 315. Christina Mellqvist Svara

  Istanbul är ett av mina absoluta drömmål i livet. Jag älskar att gå på bazarer och inhemska marknader när jag kommer till okända platser, därför är Grand Bazaar i Gamla sta´n ett givet ställe för mig att insupa atmosfären av Turkiet. Blå Moskén och Topkapi Palace vill jag inte missa. Att besöka stora kyrkor och katedraler är alltid intressant, särskilt interiörerna. På resor åker jag med min man. Det vore helt underbart att få bryta vardagen med en resa till det vänliga landet.

 316. Ingrid Svara

  Jag går gärna i Orhan Pamuks fotspår inspirerad av hans självbiografiska bok Istanbul – minnen av en stad. Jag är intresserad av stadsarkitektur och gamla stadskärnor. En resa till Istanbul för några år sedan i januari lockar till att se mer av konstmuseerna och den ottomanska kulturen. Jag tar gärna med mig en god vän som jag även tidigare rest med till Istanbul och som också uppskattar det exotiska möte som uppstår i skärningspunkten mellan Europa och Asien. Återupplever gärna basarernas mystik, förstås klassiska sevärdheter som Hagia Sofia, Top Kapi och det oförglömliga hamam-badet på omskrivna Cagaloglu

 317. Ulrika Söderberg Svara

  Hamam tre gånger tillsammans med min sambo. Härligt värre!

 318. Teodora Basil Svara

  Hej!
  Min morfar var från Turkiet, men jag själv fick aldrig chansen att åka dit så det skulle vara super skoj att vinna och få veta mer om var min morfar kom ifrån.
  Ställena som jag skulle vilja besöka mest:
  1.Hagia Sofia som förr var en kyrka och sedan ett moské och nu ett museum. Den räknas som som ett av jordens mest imponerande byggnadsverk.
  2.Blå moskén, jag är själv kristen men respekterar alla andra religioner, så jag vill se en av världens mest kända religiösa byggnader.
  3.Grand Bazaar, man kan ju inte åka till Istanbul och missa detta! En av världens största basarer med tak, vi får hoppas att jag inte kommer vilse.

 319. Martina Svara

  Hej!

  Jag har aldrig varit i Istanbul men har hört att det skall vara underbart! Vad jag har förstått finns det mycket att se och uppleva. Det jag har hört talas om mest och inte vill missa är främst moskén Hagia Sofia, Stora Basaren och sundet Bosporen. Jag skulle även gärna vilja prova de berömda turkiska baden!
  Jag och min sambo älskar att resa även om det inte har blivit så mycket då jag studerar och det är lika med att det är sparsamt med pengar. Min sambo har dessutom varit sjukskriven några månader efter en olycka. Denna resa hade passat perfekt då han fyller 40 i år och det hade varit en perfekt present!! Jag vet ingen som är lika galen i solen som han så han (och jag) längtar otroligt mycket efter detta gula klot! 🙂 Ha det fint! Kram Martina

 320. Belinda Svara

  Jag vill så gärna ta med mig min mamma på en resa.
  Vi har pratat om att åka iväg själva i flera år men har aldrig haft pengarna.
  Nu är jag nybliven mamma och min sambo blev varslad så vi har fått flytta hem till mamma och pappa tills vi kommit på benen igen.
  Så antingen vill jag åka med mamma men helst av allt så vill jag ge biljetterna till både mamma och pappa.
  Dom förtjänar verkligen en resa långt bort så dom kan koppla av och få lite egentid. Har ju som blivit lite intensivt att bo hos dom..
  Mamma är så intresserad av att fota och måla så hon skulle nog vilja besöka hela istanbull i ett svep men det blir väl Några moskéer, dendär Sofia nånting, stranden (såklart) och sultanpalatset har vi pratat mycket om!

  Nåväl. Nu är jag med och tävlar så det är bara hålla tummarna:) hejdå

 321. Kristin Hammar Svara

  1)Åker man till Istanbul så vill man gå på spa!? Hamami är ett av stadens äldsta och vackraste spa och här har kompisar berättat hur de blivit skrubbade så att det står det härliga till. Här skulle jag passa på att starta första resedagen genom att få en avslappnande oljemassage, så är man redo för att shoppa kryddor, ljuslyktor och annat spännande som man kan hitta i den stora bazaren. Den här dagen avslutar jag med att flanera runt Sultanhemet och Taksimtorget. En perfekt start på resan 🙂

  2) Jag vill åka färja på Bosporen. Mitt i vattnet ligger en byggnad på en liten ö (Jungfruns torn) men på engelska kallas den ”Leander’s tower”. Tornet har använts som en fyr men flera legender vilar bakom namnet… En är att en prinsessa blev spådd om att hon skulle dö. Hennes far sände henne till öns torn för att hon skulle undgå faror som lurade. Men i en fruktkorg som levereras till ön följde en orm med – som gav prinsessan ett dödligt bett. Det engelska namnet, Leander, har med den grekiska myten att göra då Leander simmade över Hellesponten till sin Hera… Vad jag har förstått skall det i dag finnas en mycket exklusiv resturang här, och den skulle jag vilja äta på 🙂 Det här blir nog en heldagsutflykt..

  3)Jag älskar öppna takbarer. Visst är jag höjdrädd, men det är en underbar känsla av frihet att se ut över utsikten från en trendig skybar. I Istanbul skulle jag vilja testa Mikla bar. Kanske avsluta kvällen med ett glas vin och en ostbricka i Marmara Pera hotels skybar med utsikt över Gyllene hornet. Sååå romantiskt, eller hur!

  Självklart vill jag åka till Istanbul med min man. Vet inte varför vi skulle få vinna denna resan mer än någon annan…men vi skulle verkligen bli så otroligt glada och ta vara på varje minut!

 322. Annelie Svara

  Blå Moskén och Topkapi Palace skulle jag hemskt gärna vilja besöka. Marknader och Hamam. Istanbul har så mycket kultur som jag hemskt gärna skulle vilja få möjlighet att upptäcka så det är svårt att bara nämna 3 ställen. Detta skulle jag vilja göra tillsammans med min pojkvän.

 323. Anita Svara

  Min väninna Maggan har i flera år framfört önskemål att vi ska resa till Istanbul tillsammans. Det vore roligt att överraska henne med biljetter! Vi har pratat om att besöka Grand Bazar för shopping, dofter och folkmyller. Vi vill också se de vackra och historiska byggnaderna Blå Moskén och Topkapipalatset. Vi vill också skämma bort oss med härligt Hamam-besök, turkiskt bad och massage. Det vore trevlig för oss att äntligen komma till skott med denna resa, en resa som kan ge oss mycket av kultur, shopping, avkoppling, nöje och relax.

 324. Ulrika Svara

  Jag har drömt om att åka till Turkiet i 10 år, sedan jag träffade en betydelseful vän därifrån.
  Nu skulle jag vilja åka dit med min kärlek!

  Jag skulle vilja se:
  – Blå Moskén – har aldrig varit i en moské
  – Se de dansande männen med höga hattar och vita kläder som dansar runt runt med armarna upp mot himlen (och lära mig namnet på dem)
  – Köpa en ”midjeskaj” till magdans och lära mig dansa lite magdans också.

  Sedan vet jag att maten är god och miljön är fin.

  • Ulrika Svara

   hamam skulle vi absolut testa också!!

 325. Kristin Svara

  Har länge drömt om att få åka till Istanbul, speciellt efter att ha läst Orhan Pamuks böcker. Det verkar vara en oerhört intressant och dynamisk stad som rymmer det mesta. Skulle vilja resa dit med min sambo, eftersom vi båda älskar att resa och uppleva nya platser, och det alltid gör vårt förhållande gott, samt skapar gemensamma minnen.
  Väl där skulle vi självfallet besöka Blå Moskén och uppleva dess skönhet, samt Haga Sofia för dess historiska betydelse. Sedan vill vi självfallet njuta av spa på Hamami och äta fantastisk god mat!

 326. Camilla Sterner Bruneby Svara

  Hej!

  Skulle gärna vilja vinna resan tillsammans med min man. Det skulle bli vår andra bröllopsresa eftersom vår första blev förstörd pga försenade flyg.
  Vi skulle då besöka den Stora basaren, Kapali Carsi. Vi vill väldigt gärna besöka Hagia Sofia och Blå moskeén, äta underbart god turkisk mat och strosa runt på gatorna, ja helt enkelt bara leva….

 327. Sylvia Svara

  Jag skulle besöka Blå moskén, Grand Bazaar och Basilikacisternen.

 328. Emilie Svara

  Jag skulle vilja ta med mig min älskade andre hälft på resan. Få massage, se den Blå Moskén och äta god mat. Bara njuta av livet och att få vara med den man trivs bäst med!

 329. Ann-Kristin Sjöstedt Svara

  Blå moskén måste jag ju besöka p g a att den är så känd och dess arkitektur. Det finns ju många fina ställen att se p g a dess arkitektur och att det är berömt men man vill ju uppleva saker. Så någon båttur, en kryssning i Bosporerna av något slag. Sen förutom promenader, sol, mat och show, sånt som liksom kommer automatiskt så gillar jag att shoppa, så min tredje grej blir stora basaren. Tråkig kanske, men sån är jag. Det finns ju så mycket mer man kan göra, men jag har nämt 3 saker och detta vill jag göra med min särbo. Vi har nyligen träffats och inte hunnit göra så mycket tillsammans. Han har rest över allt och jag har inte rest så mycket, så jag känner mig rätt underlägsen då jag inte har så många resupplevelser. Jag har istället fött 4 barn och uppfostrat 5, så det har varit min grej liksom….samt under tiden läst en akademisk utbildning på 5,5 år, så resa har fått vara. Men i framtiden kanske. Jag vill att vi ska vinna resan så vi kan ”börja” uppleva något tillsamman och ha något gemensamt. En början till något, en början till mitt nya liv kanske.

 330. Katarina Borgström Svara

  Det jag inte vill missa i Istanbul är Blå mosken,Gå på turkiska bad och besöka någon av de många basarerna tillsammans med min väninna Helena som fyller 50 år i April.
  Det vore en perfekt överraskning.

 331. Dick Sundelin Svara

  Jag vill åka med min kära sambo. Vi gillar båda marknader så Grand Basar och kryddbasaren vid Galatbrons ena fäste vill vi självklart utforska.Turkiskt bad vill vi också pröva. Det skall ju vara en härlig upplevelse.Och naturligtvis vill vi ta en båttur på Bosporen och bara njuta.

 332. Monica Svara

  Turkiskt bad
  Turkisk mat
  Turkisk shopping
  Några dagar med gubber vore toppen.

 333. Gittan Engström Svara

  8 april har vi 40årig bröllopsdag och då SKA vi till Istanbul och fira varandra i Blå Moskeen, bada turkiskt bad med massage och shoppa loss i bazarerna. Vi vill vandra mellen olika kontinenter och insupa orientalisk atmosfär. Tänk att inleda våren i denna magiska stad.

 334. Jan Andersson Svara

  Tänk att få ta med min kära hustru(sen 45år)å visa alla de mysterier som ryms i denna österländska sagostad.Samt att få en känna denna spänning som ligger i porten mellan öst å väst.Se den spännande arkitektur moskeer bönetorn osv

 335. Tina Svara

  Hej. Jag skulle ta med min man och besöka stora basaren, Hagia Sofia och givetvis besöka de turkiska baden, bättre resmål går inte att finna denna, resan vill jag gärna vinna.

 336. Lena Sihlberg Svara

  Om jag vinner ska jag och min sambo titta på de vackra moskéerna som Blå moskén och Hagia Sofia, gå på stora basaaren och på hamam så klart. Äta och dricka gott, en och annan raki får det också bli. Skönt med lite ledigt efter några års studier.

 337. Anette Bergström Svara

  1. Hagia Sofia – Att få se vikingen Halvdans klottrade signatur, eller graffiti om man så vill, i moskén som var en del av det historiskt mångkulturella, då Konstantinopel och, nuvarande Istanbul.

  2. Jungfrutornet – Att sitta och stilla betrakta solnedgången över denna byggnad i vattnet efter en lång dag av shopping och sevärdigheter.

  3. Turkiska cafe/tehus – Att uppleva deras traditioner och smakupplevelser gällande drycker!

  Jag skulle bjuda med mig min träningspartner som jag under de senaste 2 åren har varit och tävlat tillsamans med i en kampsport i Turkiet (Ankara och Antalya). Det känns som om vi missat en viktig del i det som utgör dagens Turkiet och deras historiska och kulturella historia när vi inte ännu upplevt Istanbul!

 338. Kirsi Bäckman Svara

  Hej Hej
  Jag är sedan 1989 gift med världens goaste, Lennart heter han min goe make som jag gärna skulle vilja resa till Istanbul med.

  Vi har så många gånger drömt om en resa på Bospåren….tänk vilken upplevelse…..en fot i Asien och en i Europa..
  Ett besök i Blå Mosken får man nog inte missa heller
  Den stora Basaren är säker en upplevelse utöver…..våra marknader i sverige

  Vi håller tummarna för flygbiljetterna.
  mvh Kirsi

 339. Birgitta Ahlbeck Svara

  Jag har aldrig besökt Turkiet så Istanbul med dess berömda stadsmurar och något berömt museum som Haghia Sophia och Whirling devishes- männen som dansar och snurrar runt runt runt och ottomansk-turkisk mat inte att förglömma -lokum turkish delight, ja, tack efter detta ett besök i Hamam- en form av ”badhus” är säkert en skön upplevelse.Ett palats Topkapi kanske…Min väninna Elsebeth tar jag med mig vi har rest mycket tillsammans och kommer att resa igen – men att vinna säger vi bara JA JIPPI till!!!!!

 340. robert westberg Svara

  Tre sevärdigheter: Besiktas, Fenerbache och Galatasaray
  Jag med min fru på resan
  Varför: Vi har drömt om istanbul

 341. Lotta Staflin Svara

  Som barn vi tillbringat många semestrar ihop ”in Sweden”
  så därför vore ett Hamam, Bosporen coh Grand Basar med barndomsvännen Marie på tiden!!

 342. Nina Sjöberg Svara

  Jag vill resa till Istanbul för att shoppa, äta god mat och titta på Topkapi-palatset. Med mig på resan vill jag ha min sambo.

 343. Eva Svara

  Jag skulle otroligt gärna vilja vinna denna resa så jag kan ta med min mamma på en underbar solsemester. Hon har gått igenom otroligt mycket den sista tiden då hon vårdat min pappa i hemmet vilket var både psykiskt och fysiskt ansträngande för henne. I november så dog min pappa i mina armar och det var det svåraste jag någonsin varit med om. Dock kan vi glädjas över att han nu slipper lida mer. Men mamma behöver nu vila upp sig och en semester till Istanbul och besöka blå moskén och gå på alla basarer och njuta på ett turkiskt bad vore precis den rätta medicinen för att gå vidare!! 🙂

 344. Maria Rehn Svara

  Jag skulle vilja besöka följande:
  1. Grand Bazar
  2. Blå Moské
  3. Taksim Square
  Medan man är på plats blir det ju fler ställen men här får man lite varje, det morderna Istanbul och den gamla delen i Istanbul.
  Med mig skulle jag ta min vän så vi får njuta tillsammans av en shisha med turkiskt kaffe eller te…och kolla in myllret av spännande människor. Lite shopping hinner vi nog också med annars vore det fel.
  Mvh,
  Maria

 345. Thérése Svara

  Jag vill åka till Istanbul med min älskade man.
  Då skall vi besöka sultanens palats Topkapi, blå moskén, Hagia Sofia och gärna ett hamam.

  Vi har aldrig varit i Turkiet och har hört mycket om allt som finns att se i Istanbul. Vi vill gärna vinna eftersom vi aldrig varit så långt österut 🙂

 346. biggis Svara

  Maken och jag firar Rubinbröllop i år,
  fantastiskt att kärleken består.
  Istanbul är ett av våra mål
  men pengapungen har för stora hål
  men vi hoppas på turen i vår och att resan vi får.
  Bilder och film från Världsarven i gamla stan, Haga Sofia
  kyrka och Blå mosken, minnen att ta med hem
  det skulle vara som en dröm.

 347. Birgitta Olsson Svara

  För 10 år sedan, när min man fyllde 60 var vi i Istanbul med vänner. Jag har precis börjat läsa ”Matthandlare Olssons död” som delvis tilldrar sig i Istanbul. Jag har därför tänbkt en hel del på att det skulle vara jättetrevligt om vi kunde tillbringa även hans 70-årsdag där!!!!! Det är väl ett skäl som heter duga. Vi hann inte med Topkapi och Blå mosken förra gången, men det vill vi se ordentligt samt gå på ett riktigt genuint Hamam ( inte turistställena)! Vi vill åka omkring 10/10 och vara borta 4-5 dagar.

 348. Anne-Maj Rusth Svara

  Grand Bazaar
  Blå Mosken
  Basilikacisternern

  Detta är något jag vill se, har aldrig varit i Istanbul, men har hör att det är en vacker stad.
  Jag vill ta med min man som har haft det jobbigt ett tag med mycket arbete och annat.

 349. Susanna Mensah Svara

  Jag vill uppleva ett riktigt turkiskt hamam, Miniatürks botaniska trädgård och det underbart vykortsvackra slottet Dolmabahce Sarayi. Resa vill jag göra tillsammans med min syster eftersom vi båda skulle behöva goda skratt och harmoni efter en jobbig höst och vinter…

 350. Katarina Jacobson Svara

  Det mest fantastiska i Istanbul är de Bysantinska cisternerna, Topkapi och en resa på Bosporen över till den asiatiska sidan.
  Varför vi vill åka? Jo,jag fyller 60 år och vi firar 30-årig förlovningsdag.

 351. madelene nilsson Svara

  Hej, hej. Det skulle vara undebart att få överraska min kära storasyster med en resa till Turkiet, då det sista året sannerligen inte varit ett roligt år för henne med skilsmässa och en hemsk fd man. Då skulle vi njuta på ett hamam i gamla stan, utforska Topkapipalatset samt dricka vin och åka båt på Bosporen. Det hade varit FANTASTISKT!!!

 352. Annette Svara

  Jag och min man tillbringade tre veckor i Instanbul 1992. Då var vi 20 och fick låstsasförlova oss för att få ett hotellrum. Vi vill tillbaka till kvarteren nere vid Bosporen, vid fiskmarknaden, vi vill åka över till den asiatiska sidan för ett besök i ett av utsiktstornen där och sedan åter på den europeiska sidan så finns det fantastiska undervattenskanaler som man kan besöka som jag tror också man kan se i James Bondfilmerna från Istanbul. Nu skulle jag satsa på ett hotell med högre standard och vi klarar ”relationsinspektionen” då vi är gifta sedan många år.

 353. Lena Persson Svara

  Christer Eriksson vill jag ta mé
  för att vi ska uppleva och se:

  * Grand Bazar – för ett shoppande par.
  * Blå moskén – i turkiskt sken.
  * Båtfärd på Bosporen – semestern blir ingen svår en…

  Som särbo är stunderna få, inget val.
  Vinner jag biljetter är turen maximal.
  Sol och bad fast kassan är skral.
  Turkiska maten är fenomenal!
  Reseupplevelsen blir optimal.
  Historiska vingslag vid Bosporens kanal.
  När öst möter väst blir lyckan total.

 354. Christina Vikner Svara

  Jag vill resa med min vän Carina på vinstresa till Isatnbul för att se Topkapipalatset, Haga Sofia och Arkeologiska museet. Bästa poolaren värd att resa ofta med!

 355. Pia Pettersson Svara

  Jag har varit flera gånger i Turkiet på solsemester men börjar mer och mer uppskatta storstadssemestrar. Om jag vann biljetterna skulle jag vilja ta med min man (det är 25 år sedan vi träffades i år) och fara till Istanbul och bland annat se Hagra Sofia, Blå Moskén samt besöka något hamam där i området, Galata för utsiktens skull och åka till Prinsöarna för det verkar vara så vackert där.

 356. Lars Carlsson Svara

  Hej!
  Var i Istanbul 2001. Hustrun Louise var inte med men nu vill jag att vi två tillsammans får uppleva denna fantastiska stad.
  Självklart besöker vi världsberömdsa Hagia Sofia och Topkapi.

  Promenader längs Gyllene Hornets grönskande strandpromenader.

  Goda middagar och spännande shopping i Grand Bazar.

  Utflykter till Camlicakullarna, Prinsöarna och båttur på Bosporen och Marmarasjön.

  Med lite tur prickar vi in en spännande fotbollsmatch, helst ett derby mellan topplagen.

  Vi längtar redan!

  Lars Carlss

 357. Marie-Anne Taygan Svara

  Jag vill se en fotbollsmatch med mitt lag Besiktas, gå till the Grand Bazar och shoppa, åka med båtarna till prinsessöarna och ta ett dopp.

 358. Anna Mira Osmani Svara

  Jaaa, eftersom jag härstammar från osmanska riket om man tittar på mitt efternamn så vore det jättespännande att få resa till Istanbul! Jag skulle ta med mig min man Carlos, han älskar folkmyller,kultur, shopping,musik och uppskattar god mat, så bättre resesällskap kan jag inte tänka mig! Vi skulle besöka Hagia Sofia, och gå längs Bosporen och alldeles säkert besöka varsitt Hamam, då båda vi älskar spa och det ska vara alldeles speciell upplevelse att gå på hamam också sägs det…Iallafall av min väninna som hade blivit rosaskrubbad av en stor dam sist hon var i Istanbul!”Jag har aldrig varit så ren i hela mitt liv” utbrast hon när hon kom hem! Hahaha Anna Mira Osmani

 359. camilla tillenius Svara

  jag skulle så gärna vilja se Basilikacisternen & Hagia sofia med min underbara pojkvän.Vi har aldrig rest utomlands tillsammans.

 360. Ann-Louise Jansson Svara

  Jag skulle gärna vilja åka tillsammans med min man. 2011 har varit ett år som vi inte kommer att glömma i första taget. Tufft år med operation, byte av jobb, barn som har flyttat på olika håll. Ja jag kan inte räkna upp allt som hänt.
  Därför känner jag att det hade varit en härlig present att komma till Istanbul.
  Att se Dolmapache palatset, Topkapi palatset och få gå till Grand Bazar. Gärna någon härlig båttur.

 361. Maria Johansson Svara

  Jag vill åka med min kollega, Stina, som vid flera tillfällen sökt stipendier för olika konferensresor i olika delar av världen till oss. Bland annat till Tuscon. Så nu känner jag att det är min tur att ge igen för att visa min tacksamhet till henne och uppleva Istanbul tillsammans.
  Jag vill inte missa att se Haga Sofia, Topkapi och Blå moskén.

 362. biggan Svara

  Om jag åker till Istanbul vill jag inte missa Topkapipalatset, Hagia Sofia och Cagaloglu Hamami. Helst vill jag åka med min dotter senare i höst när solen inte bränner allt för hett.Hon är det trevligaste ressällskap man kan tänka sig. Alltid pigg på äventyr och med en smittande humor.

 363. Berit Görndt Svara

  Jag skulle gärna vilja se Blå Moskén, så mycket som möjligt av Bosporen och basarerna, uppleva Hamam igen
  tillsammans med min dotter. Vi har båda födelsedagar
  att fira och att få uppleva Turkliet igen och atmosfären
  i Istanbul skulle vara helt underbart!

 364. Charlotte moberg Svara

  Hej.
  Skulle så gärna vilja vinna resa till Istanbul och åka ihop med mina vänninor i Aktiejunta gänget,vi är ”plingor” som sparar en slant i månaden på aktier och reser för ev. vinst.Jag har hört så mycket man kan se där.

 365. Maritha Svara

  Jag vill gärna att få uppleva Istanbul med min sambo som fyller 65 år.Vi har aldrig varit tillsammans i Turkiet,se alla sevärdigheter såsom Spice Bazaar, Arkeoloji Muzesi bland annat och bara strosa omkring. Livsnjutare som vi är, med god mat som det är i Turkiet. Det vore helt underbart med denna atmosfär se detta tillsammans med min sambo.

 366. Camilla Sandmark Svara

  Jag vill vinna biljetterna för att tillsammans med min man
  resa till denna mytomspunna stad.
  Där vill jag besöka Hagia Sofia och känna historiens vingslag.
  Besöka Topkapipalatset och kanske träffa Alladin..
  Beundra de berömda kakelväggarna i Blå Moskén..
  Sitta på ett utecafé och njuta av folklivet och kulinariska dofter.
  Helt enkelt uppleva lite av Orienten och Europa på en och samma gång!

 367. Lena Svara

  Jag skulle gärna vilja åka med min man till Istanbul.Vi har varit i Turkiet flera gånger men ej i Istanbul som jag hört är jättefint. Där skulle jag vilja besöka Tojkapipalatset,Blå moske’n och även Stora basaren.Det vore helt underbart att få åka dit.

 368. Elina Jansson Svara

  Jag vill bjuda min mamma på en resa som tack för allt hjälp jag har fått. Att koppla av på ett helt nytt ställe ingen av oss tidigare besökt skulle vara en fantastisk upplevelse: Att fynda i basarerna, äta god mat etc.

  Saker vi båda skulle vilja uppleva är turkiska bad, Blå Moskén och även åka på båtutflykter längs stränderna.

 369. Karin Andersson Svara

  För nästan 20 år sedan befann jag mig i Istanbul. Har alltid längtat tillbaka. Topkapi palatset, en båttur på Bosporen eller/och en tur till Prinsöarna. Visst skulle det vara kul att åka igen men helst skulle jag vilja att min syster och hennes man fick åka. Det är de värda efter allt de hjälpt mig under åren. MvH Karin

 370. Anette Svara

  Om jag vinner skulle jag ta med min son,som har 0ch har det fortfarande jobbigt.En resa kan pigga upp tillvaron.Den blå Mosken skulle vara spännande att se.Topkapipalatset vill vi också besöka.En båt tur ser vi gärna att det blir.Det finns så mycker mer som sevärt.
  Nu håller jag tummarna så att det kan bli en vinst resa.

  MVH Anette

 371. mona Svara

  Jag har i många år velat åka till Istanbul men inte fått med mig någon, ensam har inte känts som ett alternativ. Nu har jag en fantastisk f.d arbetskamrat och vi har kommit fram till att båda väldigt gärna vill se Isatanbul men inte haft någon att åka med. Jag skulle vilja bjuda med Anita. Vi ska se Blå mosken, Hagia sofia och sedan åka jump on and off bussarna. Det gjorde jag i Dublin och det är ett fantastiskt sätt att välja vad man vill se. Då kan man se mycket:)
  mona

 372. Taina Springer Svara

  Istanbul min drömmarnas stad,porten till öster med mystik,arkitektur,mat,musik.I Istanbul upplever man allt.

 373. Frida Carlsson Svara

  Snart har jag och min sambo varit tillsammans i två underbara år och jag vill verkligen ge honom något speciellt för att visa hur glad jag är för att han är min! Vi har tidigare varit i Turkiet och älskar det, och har dessutom hört från många håll att Istanbul ska vara riktigt bra.
  Först skulle vi gå på Hamam, och sedan besöka Hagia Sofia och Stora Basaren. Sedan skulle vi se resten av staden och självklart äta massvis av den underbara turkiska maten!

 374. Marianne Thomasson Svara

  Njuta av en god äkta turkisk måltid med allt vad det innebär tillsammans med min man det hade varit underbart.
  Vi har en gång bokat Istanbul men blev avbokad på grund av jordbävning så nu skulle vi vilja se den Blå Mosken gå på Hamam och se det Arkeologiska museet.
  Sedan kan ta en RAKI Bejsare…

 375. Bashar Svara

  Min fru vägrar åka till Turkiet då hennes väninna blev magsjuk när hon var där. Jag vill bara övertyga henne att Turkiet är fin och maten är god, musiken är ljuvlig, staden är fin o hammamat är något oförglömligt
  mvh
  /b

  • Birgitta Eriksson Löfgren Svara

   Äntligen skulle jag kunna visa mitt barnbarn Jonathan den flygplats och den fantastiska stad där hans mormor arbetade när Turkiet öppnades upp i början på 90-talet.
   Vi skulle inte bara se de vanliga turistattraktionerna
   Topkapi, Grand Basar, Kryddmarknaden, Aya Sofia och cisternerna nej vi skulle också vandra i de små gränderna,äta zimit och dricka te med matthandlarna,åka ut till Princess Islands, göra en båttur upp till Svarta Havet,klättra på fästningsverket Römeli Hisar,läsa deckare i Agatha Christies Pera Palace, när kvällen kommer skall vi äta på en liten fiskrestaurant i Yesilköy vid Marmasjön och mormor skall berätta om det Istanbul som var en gång o vi skall njuta av det som nu är…..

 376. Beatrice Andersson Borglin Svara

  Jag skulle så fruktansvärt gärna vilja få uppleva Istanbul, metropolen som speglar Europa mot Asien och som verkar så sagolik som i Aladdins Agraba… Jag skulle helst vilja besöka Prinsöarna, slottet i Haydarpasa samt såklart den klassiska storslagna Blå moskén!! 🙂
  Med mig skulle jag ta min käraste, Patrick. Ser att vi får åka för att vi är studenter med tomma plånböcker som är kära så upp-över-öronen!
  Tack för att jag får delta!

 377. Christer Roos Svara

  Vet ej så mycket om denna historiska o. delade stad. Våra förfäder VIKINGARNA((ej dansbandet) härjade ju vilt här i MIKLAGÅRD och fick med sig tex. KÅLDOLMAR och andra turkiska ord hem o. förmodligen andra erövrade trofeer.
  Att få en båttur i Bosporen i värmen är självklart o. besöka /vandra både i europeiska o. asiatiska delen av staden o. titta på moskeer o. andra byggnadsverk är ett MÅSTE!
  I övrigt för att fira min hustrus Marie-Louise 70-årsdag(vi träffades 1965)med ett restaurangbesök av lite finare sorten skall också göras med glädje !

 378. Ulrika Canpolat Svara

  Vill resa till Istanbul med min man, så jag får se var han har sina rötter. Besöka de gator hans farfar bodde på när han kom ”hem” från Koreakriget. Jag vill känna pulsen från denna stad, som verka så fashinerande. Efter som han är arbetslös så har vi inte möjlighet att resa på egen kassa, hoppas på turen 🙂

 379. Kerstin Jonasson Svara

  En båttur på Bosporen, en promenad över Galatabron där männen står med sina fiskespön och så en shoppingdag i Grand Bazar – detta vill jag få uppleva tillsammans med min man.Eftersom man kan välja antal övernattningar själv så finns det ju en möjlighet att besöka många fler höjdarsevärdheter. Jag vill gärna vinna för att kunna komma till Istanbul som erbjuder så mycket!

 380. aaron frank Svara

  i Istanbul skulle jag gärna knata in i blå moskén, spetsera över till haga sofia, och vandra omkring inom basarområdet. Det verkar som en livlig men elegant stad, med mycket historien!

 381. Kerstin Sörensen Olsson Svara

  Att få uppleva den ort där öst möter väst med historiens vingslag möter det moderna livet.- Gå upp i Galatatornet se ut över Istanbul, få färdas på bosporen.
  Sultandens palats med sina trädgårdar
  Den blå Moskén låter magiskt. för jag tror att Istanbul har något av magi över sig.

 382. Kerstin Sörensen Olsson Svara

  Att få uppleva den ort där öst möter väst med historiens vingslag möter det moderna livet.- Gå upp i Galatatornet se ut över Istanbul, få färdas på bosporen.
  Sultandens palats med sina trädgårdar
  Den blå Moskén låter magiskt. för jag tror att Istanbul har något av magi över sig.
  Jag reser gärna under hösten/Kerstin

 383. Birgitta Gatenholm Svara

  Jag och min pojkvänn arbetar väldigt mycket men har en passion att resa och en dröm att kunna åka iväg tillsammans någon gång. Vi älskar mat och äventyr och vad passar då inte bättre än Istanbul, en stad full med rik matkultur där influenser från Europa och Asien sammanblandas. Mycket av upplevelsen skulle nog vara att strosa runt på basarer som den Stora basaren, smaka av det turkiska köket men gärna också besöka någon stor sevärdighet som Süleymanmosken. En vinstresa skulle nog ge oss chansen till lite ledighet och avkoppling.

 384. Barbro Hyllbrant Svara

  Instanbul vore väl toppen!

  Jag skulle ta med mig älskade make som är mitt allt. Vi har hållt ihop i 46 år och rest en hel del men aldrig varit i Istanbul.
  Vi skulle ta en båttur på Bosporen, besöka Blå Moskén, shoppa, ta en stund på hamam, se arkitekturen, bron mellan öst och väst osv.

  Vore en härlig avkoppling efter en tuff vinter med cancerbehandlingar. Något att se fram emot.

 385. bengt kretz Svara

  Med Resia till ÖSTROMS huvudstad konstantinopel/istanbul krävs tre stopp. En god middag med meze soppa & grillat, shopping i Kapali Carsi/Egyptiska marknaden & Båtturen på bosporen. Hej på er/Merhaba BengtKretz

 386. Ingela Johansson Svara

  Om jag skulle vinna skulle jag ta med en vän som har funnits i vått och torrt vid min sida under en tuff period och som betyder mycket för mig! Skulle bli en resa till ett land som är nytt för oss bägge, se ön Princess Islands, en ö som är bilfri med häst/droska och vita hus.Nära men ändå en bit ifrån, man har stränder och promenadvägar, en kyrka på ön. En båtresa på Bosporen ett orientaliskt intryck!
  Topkapi museet sägs vara fint och det skall ligga vattencistärn mitt i Istanbul, Basilicacistärnen, ja det finns mycket av det kulturella i detta land men dessa skulle vara favoriterna.

 387. Eva Jonasson Svara

  Jag skulle vilja besöka
  * Bagdat Avenue- ett av världens högst rankade shoppingstråk
  * Det sjunkna palatset- fantastiska underjordiska cisterner
  * Månskenssegling på Bosporen

  Varför inte ta med min sambo sedan 20 år tillbaka och passa på att fira både bröllop och födelsedag samma dag, 2012-12-12.

 388. Gunilla Stjernberg Svara

  Jag vill gärna se Hagia Sofia och där få höra om Istanbuls spännande historia och höra om hur religionen har samsats och avlöst varandra.
  Så vill jag besöka ett gammalt Hamam och rent fysiskt känna stämningen där.
  Så vill jag sedan komma upp i Galatatornet och där njuta av utsikten och äta något typiskt turkiskt.
  Jag vill åka med min yngste son, som är 26 år.

 389. Josefine Svara

  Jag vill se och besöka Blå moskén, Haiga Sofia, och Grand Bazaar. Jag vill åka med min kompis. Vi skulle besöka dessa ställena när vi mellanlandade i Istanbul påväg hem från Indien men flyget var försenat från Indien så vi hann aldrig med detta.

 390. Ulrika Karlsson Svara

  Jag har aldrig varit i Istanbul och har ingen aning om vad jag inte bör missa. Men jag vill se något: vackert, kulturellt och spännande! Jag vill åka dit med min man eftersom vi aldrig varit där och eftersom vi skulle behöva en romantisk semester på tu man hand.

 391. ingemar berglund Svara

  Vi bor själva i Gammelstad som har ett världsarv, Kyrkbyn. Därför vill vi, jag och min fru Lena, besöka ett annat d:o på Unescos lista! De historiska delarna i Istanbul världsarv. Självklar etta på vår besökslista är Hagia Sofia, ett av de största arkitektoniska mästerverken.
  Tvåa blir sultanens palats, Topkapi, och som trea en av de många moskéerna ,Süleymaniyemoskén.
  Varför? Ja vi firar inget särskilt, inget jubileum, är varken fattiga eller rika. Men en sak är vi på riktigt….. och det är: LESS PÅ KYLA!!!

 392. Birgitta Larsson Svara

  Att vandra i Orhan Pamuks fotspår och se Istanbul från Europa till Asien över Bosporen tillsammans med ny kärlek skulle vara fantastiskt.Bara strosa runt och se Blå Moskén, Bazarerna och dricka kaffe mitt i folkvimlet.

 393. Sofie Bergström Svara

  Dom 3 sevärdheterna jag vill se och uppleva i Isanbul är Topkapipalatset,
  Det sjukna palatset Yerebatan Saray
  och till sist gå på Siraselviler ,den berömda gatan som är störst bland Nattlivet i Istanbul.
  Självklart vill jag också uppleva båtturen som tar mig mellan dom två världarna på havet.
  Jag vill reas dit med min sambo Piotrek sedan 8 år tillbaka som jag älskar över allt! Jag vill vinna denna resa för att få komma iväg och uppleva något så fantastiskt som Istanbul och få en ny start på vårat liv. Tack på förhand Resia

 394. Ana Kokol Svara

  Jag vill besöka en hamam, Hagia Sofia och shoppa i Bagdat Caddesi men min älskling Hans. Vi älskar att resa och ingen av oss har varit i Turkie!

 395. Monika Aronsson Svara

  Bazaren, moskén och bron över Bosporen ska snart få besök av en utmattad Vasaloppsåkerska och hennes trötte man. Mystiken, atmosfären och dofterna kommer att genomborra varenda cell i våra kroppar med värme, nyfikenhet och Aladdin-atmosfär!!

 396. Åsa Elvsén Svara

  Jag vill varken missa Cemberlitas Hamam, Basilikacisternen eller Grand Basar!

  Med mig vill jag ta min man (jag hoppas att farmor och farfar kan ta barnen).

  En tur på tu man hand – där vi kan vandra hand i hand.
  Mycket nytt att titta på – på mysiga restauranger gå.
  Ett par dagar i lugn och ro – och på fint hotell bo.

 397. Annika Nilsson Svara

  ÅH, Istanbul! Jag skulle ta med bästa vännen, som bor 100 mil från mig, och så skulle vi ha en helt fantastisk Istanbul-weekend eller vecka!
  Först skulle vi pruta järnet på Grand Bazaar, förvilla oss bort i denna stora labyrintliknande byggnad och sitta och dricka te och skoja med försäljarna i deras små proppfulla butiker.
  Sedan skulle vi smaska i oss musslor från kvarteren kring Taksim där unga killar står med korgar på magen till bredden fyllda med musslor, som i sin tur är fyllda med ris, kryddat med russin och koriander. MUMS!
  Och slutligen (om det nu bara ska vara tre saker jag berättar om!) skulle vi ta en taxi till något stort bostadsområde i utkanten av stan, och bara känna in livet! Älskar att vandra omkring bland husen, småskoja med gubbarna, spela fotboll i gränderna med smågrabbarna, hoppa hopprep med tjejerna och läsa namnen i trappuppgångarna!
  Detta skulle vara absolut helt underbart att få göra och få dela med en saknad vän, som jag pga av avtståndet får träffa alldeles för sällan!

 398. Anita Svara

  Jag tar med mig dottern till staden där man kan vandra i två världsdelar. Vi besöker Topkapi, med tulpanträdgård och Harem, Blå Moskén och efter ett glas thé under Galatabron går vi in på Dolmabachepalatset.

 399. Berit Sand Svara

  Turkiet har inte varit en dröm för mig. Men i okt. gjorde vi en resan till Antalya. Vilka underbara människor och vilken mat, dit längtar jag åter.Vi njöt av turisk massage, och att vandra i de små gränderna, besöka bazarer och ev. få se Blå mosken i Istanbul vore en dröm. Vem jag tar med? min man förstås

 400. Berit Sand Svara

  Turkiet har inte stått högst på min lista, men i okt besökte vi Antalya, vilken under plats, vilka människor och för att inte tala om maten, Det skulle vara underbart att få vandra i gränderna i Istanbul, kolla in bazarerna och titta på Blå Mosken, min man hoppas jag får följa med på resan

 401. Hans Möller Svara

  Tänk att få äta äkta kebab, strosa på Istikala och besöka en hamam med min älskade sambo. Vi hade njutit och fått lite goa flabb, hoppas vi inte glömmer pass och schampo.

 402. Sandra B Svara

  Varje vår reser jag och min pojkvän till en eller flera städer i Europa, främst för upplevelsen och de sevärdheter som staden har att erbjuda. Ingen av oss har varit i Turkiet innan och att få uppleva Turkiets största stad hade varit fantastiskt för båda av oss, då vi är insatta i historia och det är någonting som Istanbul verkligen erbjuder. En stad som ligger mellan två världsdelar och hav och har lite av allt att erbjuda. Våren närmar sig och snart är det dags att se ännu en stad. Vi vill gärna se Istanbul och hade vi vunnit denna resa hade vi varit borta en hel weekend och de ställen vi allra mest hade velat se är den vackra Hagia Sofia, där man säkert kan känna en känsla av tidslöshet. Yildiz Park, där man får se den vackra trädgården och sist men inte minst den Blå Moskén, vackert klädd i keramik.

 403. Susanne Svara

  Min pappa behöver få se världen!

  I sommar går han i pension och jag vill att han får chansen att gå på gatorna, titta på folk och beundra de gamla vackra byggnaderna. Och fanns det något bilmuseum i Istanbul skulle vi leta oss dit också då gamla bilar är hans stora intresse.

 404. Tommy Westin Svara

  ISTANBUL ÄR INTE EN STAD, DET ÄR EN VÄRLD!

  En myllrande värld som innefattar tre utvecklingsfaser och tre olika namn.

  Detta har jag och min hustru insett och därför bör vi få fara dit och uppleva denna resa i tiden.

  Då ska vi först besöka Den helige frälsarens kyrka i Chora, från den tid när namnet var Bysans.

  Därefter besöker vi naturligtvis Haga Sofia från den romerska tiden när namnet ändrats till Konstantinopel.

  Vi avslutar med att besöka Militärmuseet och lyssnar till Mehterorkestern, all västerländsk militärmusiks förebild.

  Orkestern som har sina anor från 1300-talet och som fortfarande är verksam omsluter med sin suggestiva musik den turkiska perioden, nu i Istanbul.

 405. Carina Stoor Svara

  Ag skulle ta med mig en spirituell och trevlig person och medmänniska som råkar vara mitt syskon . Vore underbart att efter vi landat insupit atmosfären i denna spännande metropol ta oss ut och bege oss till ett turkiskt badhus alltför att få igång livsandarna igen.
  Efter det en tur till basarerna lite presentinköp till kärleken därhemma. Och därefter bara stta ned och ta en god kpp kaffe och bara titta….sist men inte minst se Hagia Sofia..där en gång vikingar varit på besök före mig lite hisnande tidsperspektiv.allt detta vore lycka

 406. Birgitta Svara

  Hej!
  Jag skulle gärna vilja se en massa vackra moskéer och palats, därför väljer jag jag att ta en tur till Topkapi-palatset som jag har hört ska vara något alldeles extra. Sedan gillar jag att pruta så jag skulle gärna vilja gå på en turkisk marknad:) Till sist skulle jag så klart också vilja se blå moskén!

  Jag skulle gärna vilja ta med min sambo. Vi hade planerat att göra en långresa kring nästa jul och sparar pengar till detta. Sen visade det sig att vi blev med barn och så klart blev vi väldigt glada för detta! Men långresan får vi nog ställa in och de pengar vi sparat ihop skulle räcka till hotellvistelse i Istanbul, innan barnet kommer:)

 407. Ulla Svara

  Jag vill uppleva Topkapi palatset,drömma mig tillbaks till Sultanens Harem,hans lekplats med eunucker,tjänare m,fl.Se världens femte största diamant!Stå i kö hela dagen ,om jag måste,för att komma in!/ Ta hissen upp i Galatatornet och njuta av utsikten över Gyllene hornet,Marmara sjön och sex av stadens 7 kullar./Vandra i Bazaren i timmar och pruta och bli bjuden på äppel te./
  Allt detta fantastiska äventyr vill jag uppleva med min bästa reskamrat,min käresta,min man, som passligt nog,fyller år i februari!

 408. Mauritz Nyberg Svara

  En resvan weekendresenär till Istanbul
  valde Turkish Airlines för att slippa strul.
  Hagia Sofia,Topkapi och Blå moskén
  besöktes med frun utan att bli sen.
  Att kolla in två världsdelar är bara kul!

 409. Ingemar Foss Svara

  Jag och min bäste vän vill besöka alla
  agenters och kosmopoliters stad,outgrundlig
  som en charad.Sublima kaféer,orientaliska
  gränder,Grand Basar som vår köplust tänder.
  Lyxpalats för nöjes skull,vår drömstad
  har länge varit Istanbul!

 410. anders olsson Svara

  Jag vill gärna besöka Prinsöarna där man kan uppleva en annan sida av Istanbul, Vattencisternerna för att få se underjordens lugn och det enormt stora shoppingcentrumet med inomhustivoli. Och dessutom måste man gå på ett chokladkafe kedjans ställen.

  Jag vill gärna åka dit med ett av barnen för att visa på dem något annat än sol och bad semestrar.

 411. Lars Svara

  1. Blå Mosken 2 Haremet 3 Båttur på Bospåren

  Tänk att få överaska med att ha vunnit en resa, det vore som att bjuda upp till dans. Min hustru är ett riktigt Turkiet fans.

 412. Anna Eriksson Svara

  Det första jag vill se är naturligtvis Hagia Sofia, ett underverk inom arkitekturen.
  Sedan tycker jag att matupplevelsen är viktig, och därför vill jag uppsöka restauranger med traditionella men också nyskapande gastronomi.
  Det sista jag vill göra – som jag alltid gör på resor – är att uppsöka stadens främsta gaydisco!

  Jag vill ha min fru med mig på resan som skulle lyfta ett annars väldigt tungt år!

 413. Ann-Marie Kling Svara

  Två pigga, unga pensionärer som rest allanstans utom till Istanbul har nu chansen. Vi är fortfarande unga i sinnet och har favoriserat solsemestrar och sett mycket i världen men inte Miklagård. Dit har vi längtar hela tiden men de andra favoriterna har kommit i vägen. – Nu, äntligen vill vi se Blå Mosken, Bosporen, Hagia Sofia, Sultanens Palats och allt annat fantastiskt i denna unika stad. Bo fint och äta härligt, kryddigt gott, vill vi uppleva och möta staden där två världsdelar möts.

 414. susanne thomasson Svara

  till mystikens stad vill jag åka med min 16 åriga dotter, för att gå och se topkapipalatset, blå moskeen och sen får man ju inte missa hamami spa. Värme både i kropp och själ är vad vi behöver just nu!

 415. Elisa Huolman Svara

  1)Bazarerna samt de välsorterade gränderna
  2)Suleymaniye Hamam (turkiskt bad)
  3)Hagia Sofia

  Skulle åka med min älskade storasyster som alltid ställer upp och som får mig att skratta, och som ibland är barnvakt till min dotter eftersom jag är ensamstående sedan hennes pappa dog förra året. Det skulle bli väldigt spännande om jag vann 🙂 eftersom jag inte vart utomlands på 9 år! Håller tummar och tår för att spendera några dgara i Istanbul i vår 🙂

 416. Taina Valkama Svara

  Vill gärna åka med min dotter som har haft svårt o pigga upp henne. Vill gärna se Sofia o Blåa mosken , äta gott med henne.

 417. Karin Svara

  Det är inte lätt att välja endast tre sevärdheter som jag vill besöka med min underbare make som ställer upp så mycket för mig eftersom jag är multisjuk.

  Blå Moskén, en båttur på Bosporen och givetvis ett besök på Hamam –

  Det får bli mina tre första önskningar!

 418. LIsbeth Krogh Svara

  Grand Bazar är ett måste, tätt följt av Dolmabache Sarayi och Blå Moske´n
  Många år av nyfikenhet skulle stillas, i våt matrum har vi tre saker från Turkiet som min mans morfar köpt med sig på 1930-talet då han var där. 2 fesar och ett mycket vackert silver och kopparfat. Det har sparats en artikel om hans resa dit, på den tiden inte helt riskfri, att få besöka den staden tillsammans med min man voer en resa inte bara till en spännande kulturiskt mycket värdefull stad. Också till ett av min mans morfars fotspår……

 419. Therese Olsson Svara

  Flipp flopp and fly vill jätte gärna vinna flygbiljetter till Istanbul. Skulle ta med mig min 16åriga son för att kolla massvis med sevärdheter som tex Bazarerna den Blå mosken å bara sitta på ngn mysig inhemsk restaurang å bara NJUTA av den goda maten!Så nu lever jag på hoppet att det kanske blir vi som får åka 🙂

 420. Pia Berg Svara

  Åka till Istanbul och besöka Blå moskèn med min man är en stor dröm. Vill också gå och strosa vid bosporenas blågröna vatten och sätta oss på en trevlig resturang och äta en sishkebab. Ett besök till Hagia Sofia är också ett måste. Även att sitta och språka med trevliga ortsbor hör också till en lyckad semester.

 421. yvonne nilsson Svara

  Jag skulle gärna komma ifrån vardagen och åka i kanalen mellan två världsdelar.Jag vill gärna ta med min kompis som inte mår bra efter att hon blivit arbetslös. Då ska vi även besöka medusa i underjorden och tropcalpalats,basarerna,haga sofia, blå mosken ja………. wowwwwwwwwww

 422. Emelie Algotsson Svara

  Designobjekt som andas värdefull
  Vill jag se i Istanbul.
  I butiken Karinca vill jag flanera
  Och till den Blå moskéen promenera.
  När benen sen är trötta av promender dagar långa
  Vill jag sitta ner och andas in varm ånga.
  I Hamam för kroppens lagning
  Skrubbning, bassäng, sauna och tvagning.
  Den som följer med för att i vimlet försvinna
  Är min bästa vän och min kära väninna!

 423. violeta saric Svara

  Blå moske, Toppkapi och att åka en tur på Bosporen 🙂

 424. Katarina Johansson Svara

  En resa till Istanbul med min man och få uppleva de dansande dervischerna, se den berömda Blå Moskén för kultur och avsluta ett besök i bazaren med dess orientaliska dofter skulle bli en fantastisk helhetsupplevelse

 425. Camilla Svara

  Jag vill besöka Istanbul och uppleva Bosborenbron, Hagia Sofia samt Blå Moskén tillsammans med mannen i mitt liv, han som kompletterar mig så totalt. Att se och uppleva detta historiska och kulturella tillsammans vore någonting utöver det vanliga.

 426. Ingela Sundkvist Svara

  Eftersom Istanbul har många olika influensser från olika länder känns det extra spännande att resa just hit.Jag skulle resa med min vuxna son eftersom vi bor så lång i från varandra skulle det vara extra trevligt.På vår resa ska vi besöka Galata Kulesi-tornet där vi har en fantastisk utsikt över hela staden.Koppla av i ett hammam och besöka massor med bazarer

 427. Britt Hulth Svara

  Vattencisternerna, Marknaderna, Turkiskt bad skulle jag besöka det är ju semester tillsammans med min sambo och då ska man bara njuta!

 428. Karin Herveus Svara

  Vi ska besöka den egyptiska marknaden för att köpa kryddor och förstklassig Turkish Delight. Därefter blir det ett besök på 400 hundraåriga Cemberlitas hamam för ett turkiskt bad med oljemassage. Slutligen, eftersom vi ska resa på sommaren, vill vi göra en nattur på Bosporen med supé och musik ombord.

  Jag kommer att resa med min bästa väninna.

 429. Marie Lundgren Svara

  Att besöka porten mot Orienten har alltid varit en dröm!Se Blå Mosken, Topkapipalatset, Hagia sofia. Grand bazar, Egyptiska bazaren. Glömma allt vad kartor heter och ge sig ut i laburinter!Ta en båttur på Bosporens vatten. Här vill jag fira att jag varit gift i 30 år med min Anders!

 430. Siranee Svara

  Åkte med kryssning okt.2011 och Istanbul var höjdpunkten men en dagstur räckte inte. Vill återuppleva Grand Bazaar och handla äkta Turkish Delights och åka över till den asiatiska delen av Istanbul. Jag vill bjuda med min sambo.

 431. Kim Sundkvist Svara

  Jag skulle vilja uppleva den goda maten.Bland annat min favorit rätt Döner kebab.Sen är det kul att åka runt överallt med kollektivtrafiken.Shopping är givet.Spontana bad och kanske en båttur i porten mellan två stora hav.Jag och min mor Ingela har pratat om att åka dit en längre tid så därför är det givet att jag vill bjuda henne dit.I en stad som Istanbul går man inte uttråkad någon sekund under ett dygn.Europa metropol med 10 miljoner invånare är inget jag vill missa! Gästvänliga människor och en bra söderligt utsökt klimat.

 432. Carina Olofsson Svara

  Missade syrrans 30-årsdag så jag vill ta med henne till Istanbul för att fira i efterskott. Under en lång tjej-helg ska vi shoppa i Kadinlar Pazari & Misir Carsisi och äta meze till middag. Så ska vi naturligtvis se både Topkapi Palatset & Blå Moskée innan vi relaxar på ett hamam!

 433. Bengt Stenström Svara

  Vill se mycket men Hagia Sofia, Prinsöarna och en båttur är ett måste. Vill åka dit med min dotter. Vill visa henne världen!! 🙂

 434. Lena Svara

  Planerar nu en resa till Istanbul med min man 🙂
  Väl på plats tar jag dagen som den kommer och upplever mötet med människor och kulturen där den är.
  Vet inte vad jag missar om inte vinst!

 435. Sussanne Backman Svara

  Utebliven bröllopsresa, perfekt att börja den i flygstolen,
  Maken och jag vill till solen.
  Efter makens olycka 2008 skulle det vara skönt om vi vinsten fått,
  återhämtning och ladda batterien efter den tid som gått.
  Som tonårsföräldrar behöver man ”chilla” och softa,
  I värme och sol utan att behöva sin kofta.
  Grand Basar, Blå Mosken, En båttur på Bosporen, se en martch, helt underbart!

 436. Inger Nordberg Svara

  Hej
  Jag vill innerligt resa till Istanbul. Jag älskar Turkiet och har varit i flera orter kring Medelhavet och skulle så gärna vilja uppleva denna kulturella stad.
  Det jag skulle vilja uppleva är att bara insupa atmosfären bland gator och torg, njuta av underbar mat. Ett måste är att besöka de kända moskeerna och ta en båt utflykt på Bosporen.
  Jag skulle vilja dela denna resa med glädje till en innerligt nära vän. Som sliter med arbete och är ensam 2-barns-Mamma. Hon är såååå värd att få uppleva denna stad och det skulle vara det allra bästa resesällskapet för mig.
  Nu hålller jag tummarna hårt!!

 437. Stefan Åhsberg Svara

  Alla goda ting är tre så följande tre saker ska bockas av vid mitt evetuella besök i Istanbul tillsammans med min fru:
  -Topkapipalatset för att få lite historia,
  -affärsgatan Istiklal för att stilla frun shoppingsbegär
  och slutligen
  -en månskenssegling på Bosporen bara för att mysa!

  Lycka till alla deltagare!
  /Stefan

 438. Maria Brander Svara

  Jag har länge drömt om att få se och uppleva Istanbul. Flera goda vänner till mej har varit där och blivit bedårade.
  Om jag får möjlighet att resa dit finns det några saker jag inte skulle vilja missa:
  1. Grand Basar, självklart! Ett måste, Istanbuls hjärta.
  2. Blå mosken. Oerhört vacker.
  3. Haga Sofia. Arkitektur när den är som bäst!
  Sedan skulle jag förstås klämma in så många besök som möjligt på hamamer, cafeer och restauranger för att uppleva alla sidor av Istanbul.
  Med på resan vill jag ta världens bästa och härligaste lillasyster.
  Välj oss! Ingen annan skulle bli så glada som vi!

 439. Åsa Svara

  Oj!! Ja,vad vill man inte se? Vattencisternerna, Grand Basar, Bosporen, Hagia Sofia och Topkapipalats lockar nog mig mest i Istanbul. Sen ska man inte glömma all god mat, atmosfär, spännande kultur och människor. Självklart skulle jag resa med mina 2 döttrar.

 440. Maria Lindqvist Svara

  Om jag vann skulle jag ta med min underbare sambo som har stöttat mig under min sjukdomsperiod. Tre saker vi skulle göra är
  1. Besöka ett turkiskt hammam.
  2. Besöka Topkapipalatset
  3. Se Bosporen

 441. Robert Hållén Svara

  Jag vill till Istanbul och bara andas in atmosfär

 442. Åsa B Svara

  Jag skulle vilja ta med mig Mona som är en go vän som ställer upp i vått å torrt. Vi skulle besöka ett äkta turkiskt bad samt Dalmatasgrottan och Röda tornet i Alanya. Ett besök på den stora BAsaren I Istanbul skulle vara intressant. Sen att bara upptäcka Turkiet med allt annat vore helt fantastiskt.

 443. Åsa B Svara

  Om jag skulle resa till Turkiet (som jag aldrig har varit till) skulle jag ta med mig MOna en vän som ställer upp i vått å torrt. Vi skule besöka ett äkta Turkiskt bad samt Dalmatasgrottan i Alanya. Ett besök på Basaren i IStanbul skulle inte heller vara fel.

 444. Bosse Axelsson Svara

  Jag skulle vilja besöka Istanbul med min sambo.
  Se Prinsöarna, asiatiska sidan samt bada haman är tre aktiviteter vi vill pröva. Det finns ju mycket annat också som lätt skulle fylla en vecka i Istanbul. Atmosfären och orientalisk kultur lockar också. En resa till Istanbul är en dröm som gärna får gå i uppfyllelse.

 445. Åsa B Svara

  Jag skulle ta med mig Mona som är en vän som ställer upp i vått å torrt. Vi skulle besöka Dalamatasgrottan och ett riktigt turkiskt bad. Sen skulle det vara intressant att besöka Istanbul och basaren där. Sen skulle vi njuta av den turkiska atmosfären.

 446. Carin Karlsson Svara

  Att åka till Istanbul där österns mystik
  möter vår moderna västerländska teknik
  är en dröm för mig och min dotter Emma.
  Tänk, att slippa studier och arbete hemma.
  Istället njuta av turkiska bad och Bosporens vatten
  se moskéer, basarer och lyfta på fezen(hatten)om natten.
  Så småningom återvända brunbrända och nytända
  inför höstens arktektstudier för Emma, kan hända
  att nya intryck ger bästa kicken och motivationen
  för studier och mamma-dotterrelationen?

 447. Kerstin Kleverud Svara

  Har aldrig varit i Turkiet och således inte i Istanbul så vilket som är mest ”sevärt” av allt jag ”googlade” på vet jag tyvärr inte. Det hoppas jag att ni kan berätta för mig och min 20-åriga son.
  Att jag vill ta med mig sonen beror på att jag har varit på semester med mina andra tre söner men fjärde sonen är alltså kvar så det vore ju ett toppenäventyr för oss båda två.
  Att få uppleva en så`n helt annorlunda kultur. ”Älskar” att få bara andas det här som inte är likt vårt land! Även att få ta med sig ngt från den stora bazar som jag läst om vore inte heller helt dumt. Håller tummen!

 448. John Svara

  Jag skulle vilja visa sultanens slott med dess fantastiska skatter och tulpanodling. Och promenera längs Bosporens västerländska del där doftande fiskrestauranger trängs, kisa mot siluetterna av österns Istanbul när himlen färgas röd. Bjuda på en honungslen dut.

  Jag skulle vilja få visa min älskade barndomsstad för min älskade fru. Och jag skulle önska att hon en gång får chansen att lära känna alla delar av mig.

 449. Malena Ohlsson Svara

  Oh en så’n chans med min romans..att få ta klivet in i storstadslivet…Få shoppa loss på Grand bazar och hitta något var!?Få se en blå Moské och kanske be!?Eller till sist men inte minst bara få va i hamami spa!!!!

 450. Britt Jacobsen Svara

  Skulle vilja se Blå moskén Hagia Sofia och naturligtvis ett besök till Grand basar. Åker gärna med min man. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att få koppla av från vår streesande vardag. Att få besöka en stad, där vi aldrig varit, se platser så olikt våra egna, spännande mat och vänliga människor En ”lisa” för själen

 451. Hans Svara

  Då tar jag självklart med blivande frugan
  vi myser, shoppar , sightseear och hoppas att efter
  hemkomsten kunna få säga Tack Turkish Airlines för den
  söta lilla ungen i stugan.

 452. Helena Svara

  Jag vill tillsammans med min nya kärlek uppleva det bästa av Istanbul, en blandning av shopping, arkitektur och kultur: 1, Stora Basaren med all den mångfald den har att erbjuda. 2, Topkapippalatset som verkar vara en fantastisk upplevelse.
  3, Hagia Sofia som sägs vara ett arkitektunikt mästerverk.

  /Helena

 453. Anna-Lena Nilsson Svara

  Älskar marknader med alla fantastiska dofter av kryddor och läder, Topkapippalatset samt den fantastiska vattencisternen. Finns hur mycket som helst att se och göra i en så fantaskisk stad!

 454. Ann-Christin Ahlström Svara

  I Istanbul skulle jag vilja äta en baklavabuffé, ta ett turkiskt bad (Hamam – helt underbart). Se den Blå Moskén och Topkapipalatset. Och jag skulle vilja åka tillsammans med Britt Eklund. Två numera singelkvinnor som numera har framtiden framför sig :>)

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.