Mallorca – med barn och cykel

Cecilia Gårdesson (f.d. anställd) som arbetar på vår ekonomiavdelning ville åka till ett ställe där hela familjen kunde cykla tillsammans. Barnen var 6 och 8 år när de skulle resa. Hon blev rekommenderad Santa Ponsa som ligger bortanför Palma Nova på öns sydvästra del och fick hjälp att boka in separat flyg och hotell för att kunna vara flexibel med restiden.

Cecilia berättade att hon inte alls hade någon längtan till Mallorca och att hon hade en föreställning om att det var ett typiskt charterresmål och väldigt exploaterad.

Läs intervjun med Cecilia;
Du säger att du trots dina föreställningar om motsatsen är väldigt nöjd med val av resmål. Vad är du mest nöjd med?
Framförallt att det var så vackert på Mallorca. Det var också härligt att vi kunde göra så många olika aktiviteter tillsammans, cykel, bad, shopping.

Du har två barn som är 6 och 8 år. Vad var deras största upplevelse?
Det var naturligtvis badet men det som de gillade bäst var cyklingen. Att kunna cykla ihop hela familjen var ett fantastiskt sätt att se sig omkring.


Perfekt med cykelsemester tillsammans med barnen på Mallorca.

Du berättar att ni hyrde cyklar, hur fungerade det?
Det fanns cykeltuthyrning i santa Ponsa som kostade 900:- per vecka. Till barnen kunde vi inte hyra cyklar utan vi tog med deras cyklar på planet. Det kostade 450:- per cykel. Vi anpassade cykelturerna efter barnen men båda kunde cykla med ett par mil per cykeltur.

Vart cyklade ni?
Vi cyklade mellan olika byar, både vid havet och uppe i bergen. Runt Santa Ponsa finns många cykelvägar och cykelleder. Det som var kul när man var ute och cyklade det var att det var så många cyklister ute. Det är fantastiskt mysigt att kunna cykla mellan olika byar, stanna och fika och cykla vidare…


Ett tips är att ta med sig sparkcyklar till barnen.

Har du något tips du vill dela med dig av?
Vi tog även med oss sparkcyklar till barnen. Barnen orkar oftast inte gå långa promenader, men med sparkcykel så tröttnar de aldrig på att hänga med. Dessutom är det toppen när man är inne i en stad. De har alltid kul och någonting att göra.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.