Invigning Hotel Post

Idag är det en stor, stor invigning av Hotel Post här i Göteborg. Förutom Göteborgs kändiselit, som är bjuden på en stor galakväll, så är hela Göteborg bjudna att vara med på invigningen.

Invigning idag på Drottningtorget
Från klockan 17.00 börjar festligheterna för allmänheten  med utlottningar av hotellnätter och ljusshow. 18.45 börjar konserten med Danny Saucedo, Tove Styrke, Timbuktu med flera.

Posthuset som hotell – öppet för alla
Igår fick jag dock en första inblick i detta fantastiska projekt som kostat hela 1.3 miljarder att bygga om då jag var bjuden på presslunch. Jag tror att alla göteborgare har en koppling till det gamla och vackra posthuset som byggdes 1925. Jag tror också att de allra flesta tycker det känns kul att det nu öppnas upp och gör det tillgängligt för alla. För det är just precis det som tanken är. Att det ska vara så mycket mer än en hotell. Ledordet i ombyggnationen har varit kommunikation och att mötas.


Hotellets vardagsrum är öppet för alla


Sitt ner för en kaffe, drink eller ett glas vin.


Eller sitt ner i den låååånga guldsoffan!

Restaurang med inspiration av Norden och Nordamerika
I hotellets ”vardagsrum” ska alla kunna komma in och träffas över ett glas, en kaffe och kanske ett bakverk från hotellet egna bageri. I restaurangen, som även erbjuder lunch, är det gott om plats där det tidigare kassörskorna satt. Man har kvar väggarna från luckorna och borden där man fyllde i sina blanketter har blivit barhäng. Menyn i restaurangen Norda som Magnus Samuelsson är ansvarig för är inspirerad av det nordiska och nordamerikanska köket med t ex halv special och steak frites. På hotellets uteservering med utsikt över Drottningtorget som öppnar i maj kommer det bli gott om sittplatser.


Restaurangen ligger i den delen som de flesta har besökt.


Känner du igen dig? Till och med numren på varje disk finns kvar.

Inredning med motsatser
Arkitektkontoret Semrén & Månsson som ansvarat för ombyggnationen har bevarat gamla detaljer och inspirerats av den gamla industristaden som ska möta det moderna samhället. Inredningen är förhållandevis mörk och en aning dekadent på ett mycket smakfullt sätt.


Inredningen i sviten är färgstark. 


En aning dekadent.


Med mycket konst.


Den nybyggda delen är 13 våningar.

Satsar på konst
Precis som på övriga Clarionhotell så har man satsat på konsten. Det första som möter en är en giganstisk receptionsdisk i belysta kristallprismor. Vid entrén finns också ett konstverk gjort av en postbil från Norge. I vart och ett av de 500 rummen står en skulptur som konstnären Pia König designat. I pressmappen finns ett tjockt häfte som berättar mer om alla fantastiska möbler och vad de kommer ifrån. 


Receptionsdisk med kristallprismor.


Postbilen!

Skönhetsfabriken
På ena delen av hotellt ligger Skönhetsfabriken som startats av Amanda och Johan Elmander. Den 1.200 kvadratmeter stora lokalen med inspiration från 20- och 30-talet inrymmer bl a hårstylister, träning, spa, barberrae och tatuerare. I fabrikens relaxavdelning kan du bada i den varma källan, bada torrbastu och ta en isdusch. Skönhetsfabriken är öppet både för hotellets gäster och allmänheten.

Underbar relaxavdelning på Skönhetsfabriken.
Lyser upp Drottningtorget
I morse cyklade jag förbi hotellet som helt klart lyser upp Drottningtorget med sina okonventionella men härliga skulpturer som står på 12 meter höga pelare och som ständigt byter färg.

Visst lyser det upp i det annars rätt så tråkiga Drottningtorget!
Nu kan du boka in dig!
Från och med imorgon så kan du boka in dig på Göteborgs nya hotell. Vi säljer prisvärda hotellpaket med föreställningen Ramfeber med bl a Ulla Skogh, Claes Månsson och Sven Melander på Lorensbergsteatern från 1.130:- pp. Här kan du läa mer.
4 Responses to Invigning Hotel Post
 1. Annelie Svara

  Häftigt, häftigt! Jätteroligt för göteborg, det här måste jag kolla in live!

 2. john Svara

  kitsch – smaklöst – dessutom har statyerna aldrig annonserats tidigare i visualiseringar. en oväntad överrasknng som ser ut som trädgårdskonst och brutalism i förening. går inte att ta miste på stordalens förtjusning – ett tydligt avtryck i vardagen för göteborgare. dessutom fälldes ett par fina lindar för detta ändamål. nu har smaklösheten tagit över både fonden och förgrunden till det vackr posthuset anno 1923. Money talks as usual.

  • Ivan Svara

   agreeeed, Tänkte kanske ta ner dom själv om inget händer, och säg ingenting om waste med skattepengar, olja har finansierat dessa skapelser. Han borde sätta upp dom i sin egen trädgård, har han eller grannarna inte tröttnat efter 3 månader. Låt dom stå.

 3. Ivan Svara

  Funderar va ägaren till det nya hotellet i Göteborg menade när han sa att det är ”byggt på kärlek ” Samtidigt ska jag försöka fundera ut hur jag ska få bort dom fula statyerna och plantera 20m höga palmer där istl.

  Det borde finnas mer demokrati om e offentliga rummet
  jag har inte studerat dom så noga men jag såg att dom lös lite när jag gick förbi, och skulle va GLAD om dom inte gjorde det. Dom går i straight 100% rgb och ser ut som 3 jätte dildos tagna från ett rave i en källare någonstans i en Ryssk förort.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.