Mallorca – golf

Vi kan ju inte skriva om Mallorca utan att nämna något om golf. Mallorca har hela 19 golfbanor och någon som provat på några av dessa är Karin Johnsson på Resia Ljungby.


Du har varit på Mallorca flera gånger för att spela golf. Berätta om vilka orter som är bäst att bo på när man ska spela golf?
Jag har varit på Mallorca och spelat golf många gånger. Har för det mesta bott i Palma eller Palma Nova. Men även på Sunwing Cala Bona. Runt Palma finns många banor att välja på och man har närheten till stadslivet. Men jag gillar också östkusten, t ex Cala Millor.

Har du något favoritställe att bo på?
Palma stad.

Berätta mer om golfbanorna på Mallorca. Hur är standarden generellt?
Det är väldigt bra standard på banorna och det finns bra variation.

Har du någon favoritbana?
Egentligen ingen favoritbana men Maioris tycker jag är trevlig. Son Termens är en utmaning! Den ligger i bergen norr om Palma. De första 9 hålen är ganska ”snälla” men de sista 9 är riktigt bergsklättring. Golfbil rekommenderas! Alcanada utanför Alcudia ligger fint med underbar utsikt över Medelhavet.

Köper du en färdig golfresa eller färdiga greenfeepaket?
Det ffinns bra färdiga paket att köpa med både Ving och Golf PlaisirSolresor har ett bra koncept ”golfpaket à la carte” där man kan bygga ihop sitt eget golfpaket.

De dagar du inte spelar golf, vad brukar du hitta på då?
Bor man i Palma så är det ju läge för lite shopping. Oftast har vi hyrbil och då är det ju kul att åka runt lite på ön. En tur efter västkustens ”alpvägar” eller köra upp till Soller är trevligt. Och så ska man ju hinna med lite sol och bad också.

Har du någon restaurang som du vill tipsa om?
La Boveda vid La Lonja
i Palma, tapasrestaurang. Gott! På La Lonja finns många uteserveringar. Mysigt att sitta där, ta ett glas vin,äta lite tapas och titta på folklivet.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.