Mallorca – ridning och vandring!

Det verkar som Mallorca har en alldeles speciell plats i hjärtat hos våra resesäljare. Det är många som vill dela med sig av sina restips och bilder. Janet Qvarth Brodin (f.d. anställd)Resia Gävle har varit många gånger på Mallorca. Hon har dessutom arbetat som reseledare på ön.

Vad är det som gör Mallorca till ett så bra resmål?
Mallorca har allt! Vackra stränder, mysiga badvikar, bra vandring och många små pittoreska byar i bergen. Palma stad är min favorit och är en väldigt trevlig stad med en fantastisk katedral och en charmig gammal stadsdel dessutom har staden en fantastisk marina.

Var tycker du det är bäst att bo?
Jag har bott på flera olika hotell men de jag tycker bäst om är Viva Cala Mesquida Resort uppe i Cala Mesquida och dessutom Sunwing Resort i Cala Bona.
Klicka här för att se priser på Viva Cala Mesquida Resort
Klicka här för att se prieser på Sunwing Resort i Cala Bona


Lugnt och skönt i Cala Mesquida.

Deia har jag hört är en konstnärsby och väldigt mysig, berätta mer? Framförallt är det lugnet och charmen i Deia som lockar. Det är otroligt vacker natur runtomkring byn. Härligt att bara sitta ner på ett café en stund och njuta av stillheten. Värt att notera är att flera av byarna längst västkusten är vackra och mysiga. Deia har blivit extra känt eftersom flera kända konstnärer varit verksamma här och flera kända personer har hus runt Deia.


Deia är en av alla vackra byar på västkusten.


Fornalutx är en annan.

Om man vill bo i Deia hur rekommenderar du att man bokar då?
Vill man tillbringa en hel vecka i lugnet uppe i Deia så har charterarrangörerna boende som håller hög klass. Vill man bara ha ett par nätter så är det bäst att boka även det hemifrån. Det kan avar svårt att få rum på plats.

Är det några dagsutflykter du vill tipsa om?
Staden Pollenca som ligger en bit ifrån kustorten Purto de Pollenca. En vacker stad med ett fint torg där man kan ta en lunch innan man vandrar de 365 trappstegen upp till ett litet kapell ovanför centrum. Mycket charmigt! Hyr en bil och kör längst de slingriga vägarna på västkusten. Boka in någon natt på ett charmigt hotell så att man inte behöver stressa.


I Cala Mesquida kan man boka ridturer på flera ställen.

Är det någon annan aktivitet du kan rekommendera?
Vi brukar alltid hyra hästar när vi är ute och reser. I Cala Mesquida kan man boka ridturer på ett flertal ställen. Bra att ha hyrbil så kan man lätt ta sig till stallen. Min erfarenhet är att det alltid är väldigt välarrangerat. Oftast rider man en tur på ca 2 timmar. Hästarna brukar vara lagom pigga och turerna har alltid varit väldigt givande!

Bor man i Cala Mesquida så finns det några vandringsleder som man kan prova. Gå över den långa Cala Mesquidastranden och fortsätt uppåt berget. Där finns två markerade leder. Hör med hotellen som har mer information.

Om man vill ”komma undan” turister och vara på Mallorca en vecka, vad föreslår du då?

Åk i maj eller slutet av september. Boka ett lantligt hotell borta från de större turistråken. Antingen på västkusten eller varför inte i närheten av Santanyi på sydöstra Mallorca. En spansk småstad med närheten till den lilla fiskebyn ”Cala Figuera” där man äta lunch med vacker utsikt över bukten på någon av de små restauranger som ligger här.

Du säger att Palma är en av dina favoriter. Vad är det som gör Palma till en stad att tycka om?
Palma är lagom stort, man kan gå överallt. Det finns en” lagom” mängd kultur. Palma har en fantastisk katedral som omgärdas av en gammal stadsdel och det är alltid en massa konstnärer och underhållare på plats i det området. Trevliga restauranger och bra shopping. Marinan är stor och ligger centralt. Det är en stad som man trivs i, en” liten” storstad kanske man kan kalla den.

Hör gärna av dig till Janet (klicka på hennes namn överst i inlägget för att få kontaktuppgifter) om du har mer frågor om Mallorca.

5 Responses to Mallorca – ridning och vandring!
 1. Randi's Tanker Svara

  Via Google Search Soller fant jeg din reiseblogg. Så herlig å lese om Soller, som er mitt sommerparadis! En liten rettelse; bilde nr 2 i dette innlegg er fra hovedgaten i Fornalutx, ikke fra Deia.

  • Hallin Svara

   Randi’s Tanker: Vad kul att du hittat till bloggen. Tack för att du var uppmärksam. Nu har jag lagt till en bild på Deia och bytt namn på den andra bilden. Vi har Mallorca som månadens resmål i bloggen och jag har gjort flera inlägg om denna underbara ö!

 2. Madelene Svara

  Via google fann jag denna sidan. Vi ska besöka Mallorca nu i augusti och kommer bo strax öster om Palma. Vad finns det för möjligheter att bege sig ut på ridturer i det området. Jag har mest hittat på väst och nordkusten. Om man har bil hur lång tid tar det att ta sig från sydkusten till nordkusten? Det är vårt första besök och det ska bli väldigt kul. Mallorca verkar ha allt.

  • Hallin Svara

   Madelene: Sorry för sent svar men jag har haft semester! Så härligt med Mallorca. Det är verkligen en ö som har precis allt! Trots att det finns mycket så är det ändå inte jättestor. Att köra från norr till söder, rakt genom ön, tar cirka en timma. Men det finns mycket att se utefter kusterna. Jag har letat lite efter ridning. Rider själv och blev riktigt sugen på att göra detta vid mitt nästa besök! Hittade en bra sida där det stod samlat flera olika ställen: http://www.destinationmallorca.se/hastsport Felanitx ligger på sydöstra sidan, inte så långt från Palma. Manacor ligger österut och Formentor, Santa Margalida i norr. Nordöst ligger Cala Ratjada. Kanske du kan hitta ridning på något av dessa ställena? Hoppas ni får en härlig semester!

 3. Annis Svara

  Hej, jag har hört talas om ett stall som har Andalusier på Mallorca. Vi skall åka till Mallis över påsk och tänkte åka dit och titta men vi hittar ingen adress. Vet att han som driver stället heter Antonio. Vet du vart det ligger?
  Med vänlig hälsning, Annis

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.