Mallorca – gör din egen kombinationsresa

Trots att charterbolagen har utmärkta resor där både hotell och flyg ingår så kan det vara kul att sätta samman sin egna resa som Martin i intervjun nedan har gjort. Norwegian, men även andra bolag flyger till Palma flera dagar i veckan så du kan alltså själv bestämma vilken dag du ska resa och hur många dagar du vill vara borta. Vi har många hotellpartners där vi kan ordna boende i alla kategorier. Vill du som Martin Josander (f.d. anställd)Resia i Varberg välja olika boende så går det precis lika bra. Vi skräddarsyr helt enkelt resan som du önskar. Du kan kontakta Martin (klicka på hans namn ovan för kontaktuppgifter) eller någon av våra andra 400 resesäljare för hjälp med just din resa.


Den fina Alcudiastranden vid Port de Alcudia.

Det var premiär för Mallorca i somras. Hur kommer det sig att ni valde Mallorca?
Dels för att besöka vår äldsta dotter som säsongsjobbade där men givetvis också för sol och bad.

Ni satte ihop ett eget paket under två veckor med två olika hotell. Hur fungerade det?
Vi flög direkt med Air Berlin till Palma från Köpenhamn vilket fungerade alldeles utmärkt. Det var dessutom prisvärt eftersom vi bokade resan ett halvår i förväg (bra tips där!). Vi hade bokat en hyrbil genom Holiday Autos som stod och väntade på oss vid flygplatsen, mycket smidigt. Första veckan bodde vi i Alcuida där vi bokat boende med Sunhotels. Andra veckan bodde vi på Apollos hotell, Viva Hotel, eftersom det var där vår dotter jobbade. Hotellet ligger i Platja de Muro strax utanför Alcudia. Om du är tidigt ute så kan en veckas resa för fyra personer kosta runt 10.000:-.

Vilken av orterna tyckte du bäst om, Alcudia eller Platja de Muro?
Det är mer eller mindre ihopbyggt och det är samma fantastiska strand men det kändes som Platja de Muro var lite mindre och mysigare.

Ni hade barn med er i åldern 9-14. Vad tyckte de om Mallorca och vad uppskattade de mest?
Det fantastiska badet och stranden i Alcudia. De gillar bättre att bada i havet än i poolen. Det stora utbudet av shopping med bl a marknaden i gamla stan i Alcudia. Alla härliga badvikar som enkelt kunde nås med cykel eller bil.


Utflykt till Formentor på norra Mallorca.

Ni hade hyrbil under er vistelse. Gjorde ni några utflykter du kan rekommendera?
Rörde oss mest på nordsidan där vi var ute på bergiga vägar på halvön Formentor som var sevärt. Vi besökte även Palma stad som man inte bör missa.


Mysigt i Port Pollenca norr om Alcudia.

Har du tips på någon favoritstrand?
Sandstranden i Platja de Muro men även på norra sidan om Alcudia, Port Pollenca där det är lite lugnare.


På restaurang Ag Va längst up på piren vid Port de Alcudia var det både prisvärt och väldigt god mat.

Har du någon restaurang som du särskilt minns som du vill rekommendera?
Restaurang Aq Va längst ut på piren i Port de Alcudia. God mat, bra service och prisvärt!

Du skriver att du gärna skulle vilja åka tillbaka. Var skulle du då välja att bo?
Någonstans utmed Alcudia stranden eller kanske Puerto de Soller.

Är det något mer tips du vil dela med dig av?
Tycker verkligen det är prisvärt och väldigt bra med hyrbil när man är på Mallorca. Vi hade en diesel som inte drog mycket. Om man åker på en egen resa så är det väldigt smidigt för att ta sig vidare från flygplatsen. Tänk dock på att ta en bil i en storlek där bagaget får plats!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.