Mallorca – på parhotell

Elin som arbetar på Resia i Umeå var för första gången på Mallorca när hon var åtta år. För två år sedan åkte hon tillbaka och valde Fritidsresors hotell, Blue Couple Gran Sol. Att resa till hotell som vänder sig till par blir alltmer populärt.

Jag blev därför nyfiken på att höra med Elin hur en semester på ett parhotell fungerar.


Elin på Mallorca.

Hur kom det sig att ni valde Mallorca?
Det var ett av resmålen man kunde åka till från vår lokala flygplats, Umeå. Min första utlandsresa gjorde jag när jag var 8 år, och den var till Mallorca, därför kändes det spännande att åka dit igen.

Ni valde Fritidsresors hotell Blue Couple Gran Sol. Berätta om hur det var att bo på ett Blue Couple hotell?
Jättetrevligt! Proffsig och glad personal, lugn stämning. Riktigt fina rum med havsutsikt.


Elin och hennes ressällskap var väldigt nöjda med Blue Couple Gran Sol.

Berätta mer om hotellet?
Vi hade halvpension, dvs. frukost och middag, vilket var det bästa! Restaurangen vetter med utsikt över havet, och de bordsplacerar vid de lyxigt dukade borden. Maten var den bästa jag någonsin ätit! Jättefräscht salladsbord och kött/fisk/kyckling som steks på beställning av egen kock med valfri grillning.


Maten på Blue Couple Gran Sol var underbar. Elin valde halvpension, frukost och middag.

Vad var det bästa med hotellet?
Läget var lugnt och rummen riktigt fräscha! Det ligger bara en gata upp från stranden mitt emellan Cala Bona med sina mysiga uteserveringar, småbutiker och marina och Cala Millor med sitt stora utbud av barer och shopping .

Hur var stränderna?
Stranden just nedanför hotellet var tyvärr lite grumlig pga vindar som rådde just då. Cirka 500 meter bort ligger den två km långa stranden som är en av öns bästa med fin strandpromenad.

Åkte ni på några utflykter?
Vi tog lokalbussen till drakgrottorna som ligger ca sex km söder om Cala Millor. Enkelt och smidigt att ta sig med lokalbussar runt på ön. Drakgrottorna passar alla åldrar! Det är droppstensgrottor som är ca 200 meter djupa, med sex undervattenssjöar. Dagligen genomförs en liten konsert i romersk stil. Vi fick promenera runt i grottan och en sträcka fick vi åka en liten roddbåt medan musiken spelade. Under högsäsong har de öppet dagligen 10-17. Vi promenerade sedan ner mot byn som har en liten sandstrand med mkt klart vatten, här badade vi resten av dagen!


Fin strand vid Cuevas del Drach.

Något som du tyckte var bättre än något annat?
Maten på hotellet var jättebra!

Om du skulle åka tillbaka till Mallorca, vilket resmål skulle du välja då?
Alcudia kanske? Nu har vi barn då blir det en annan typ av semester, men tillbaka till Mallorca, det ska vi!

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.