Gifta sig på Mallorca

När jag frågade våra säljare vilka som hade varit på Mallorca och ville vara med i bloggen och berätta så kom ett mail från Elisabeth Nilsson på Resia i Halmstad; Jag har gift mig på Mallorca!

Jag blev naturligtvis nyfiken och fick ställa frågor till Elisabeth.

Du har gift dig på Mallorca! Hur kom ni fram till att det var just Mallorca ni skulle gifta er på?
Tanken har alltid funnits att det hade varit spännande att gifta sig utomlands. Det som avgjorde valet på just Mallorca var att vigseln på Mallorca gäller juridiskt som i Sverige. Dvs vi behövde inte gifta oss innan i Sverige och sedan genomföra en kyrklig välsignelse på plats. När vi gifte oss för lite drygt 3 år sedan var Mallorca den populäraste plats för utomlandsbröllop vilket också kändes tryggt.

Vad gjorde ni för förberedelser för själva vigseln?
Vi bestämde oss för att oavsett plats för vårt bröllop så skulle det vara som om vi gifte oss hemma. Dvs bröllopskläder och allt annat som hör till. Självklart skulle vi även ha med oss intyg om hindersprövning och vigsel samt blankett för vigsel från min hemförsamling (samma blanketter som för bröllop i Sverige). Vi bestämde låtar till bröllopet hemifrån.

Åkte ni ensamma eller hade ni med er några andra?
Vi hade med oss våra närmsta familjemedlemmar, våra barn självklart men även föräldrar och syskon med familj

Hur ordnade ni med blommor och fotografering?
På svenska kyrkans hemsida fanns det länkar till fotograf och make-up/frisör. Jag bokade tid med båda och bokade även in en tid för konsultation av frisyr och make-up. Båda tjejerna var svenska som bodde på Mallorca. Blommorna fixade svenska kyrkan efter våra önskemål. Man kan säkert fixa det själv men vi valde att få det ordnat och levererat till kyrkan.

Vilket hotell bodde ni på och hur var det?
Vi var på Mallorca totalt åtta dagar och bodde då på Visa Sol i Magaluf (inget att rekommendera i högsäsong men vi var där månadsskiftet okt/nov) hela tiden förutom på bröllopsnatten då vi bodde på Hotel Poritxol i utkanten av Palma. Ska man lyxa till det så rekommenderar jag Portixol, Puro eller Hotel Tres

Var hade ni bröllopsmiddag?
Bröllopsmiddagen hade vi på Hotel Portixol

Är det några andra restauranger du vill tipsa om?
Jag kan tipsa om La Rueda i Genova, fantastisk köttrestaurang, Portixol givetvis, Emilio Ingrossos restaurang i centrala Palma som heter Ribello, Sist men inte minst ett måste är ett besök på baren Abaco

Gjorde ni några mysiga upplevelser under tiden ni var där?
Vi hyrde bil vilket jag kan rekommendera eftersom det är så korta avstånd. Vi bilade bl a till Valldemossa en liten by som är mest känd för att Fredéric Chopin har bott där en vinter. Strosa på stranden i Alcudia under högsäsong är väldigt mysigt. Det finns något för alla på Mallorca.

Kommer ni att åka tillbaka igen?
Vi var på Mallorca i november i år och bodde då på Hotell Tres som ligger i Palma, ett stenkast från katedralen även detta är svenskägt, liksom Portixol. Vi trivs fantastikt bra på Mallorca och då främst i Palma, en storstad med mycket shopping, mysiga restauranger o kaféer, men även ett behagligt klimat. Vi hade ca 23 grader och kunde gå omkring i shorts och linne.

Vad är det du minns mest från er resa när ni gifte er?
Bröllopet självklart!!!! Till alla som tvekar…slå till det är ett minne för livet, och framförallt har det fört våra familjer närmare varandra efter resan och vi pratar fortfarande om när vi var på Mallis allihopa……Ett bröllop utomlands kan man alltid prata om på  tex en fest!

4 Responses to Gifta sig på Mallorca
 1. Evelina Svara

  Tack för inspirationen!
  Jag ska gifta mig utanför Palma i sommar och nu längtar jag ännu mera! 🙂
  /Evelina

  • Hallin Svara

   Evelina: Men så kul! Jag hoppas verkligen ni får ett fantastiskt bröllop!

 2. Ensam Svara

  Vilka härliga bröllopsfoton 🙂

  • Hallin Svara

   Emsan: Visst är de underbara!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.