Flyg till Manchester – upplev kultur och fotboll

Manchester är mer än bara Manchester United eller Manchester City. Staden bjuder på kultur, nattliv och oförglömliga sevärdheter. Manchester har helt enkelt något för varje smak. Vare sig du besöker metropolen för fotbollens skull, shoppingen eller kulturlivet, lär du inte bli besviken!

Kanalen i Manchester

Kultur och nattliv
I det föregående blogginlägget Sevärdheter i London, nämndes traditionerna på Tower of London och legenden om de gåtfulla korparna. Kulturälskaren på sin kulturrunda i Manchester har också mycket att se fram emot.

Manchester Art Gallery – den magnifika gallerian med sina sensationella konstutställningar, är definitivt en av stadens största attraktioner. Över 400 000 turister besöker gallerian årligen och får tillfället att både njuta av klassisk och nutida konst. Kollektionen omfattar över sex århundraden, stor samling av prerafaelitiska målningar samt impressionistiska målningar av Adolphe Valette.

The Lowry. Manchester

The Lowry öppnades den 28 april 2000 och är en fantastisk konsthall med ett unikt utseende. The Lowry är beläget nära vatten i hjärtat av Salford Quays, Greater Manchester och bjuder på konst, underhållning och kreativitet. Konsthallen rymmer dessutom två teaterscener och en studio med fokus på bland annat opera, dans, balett och musikaler. Vid sidan av Lowrys utställningar visas också konstnären LS Lowrys verk.

Manchesters kulturutbud är stort och det finns fler tips för den nyfikne. Läs mer om kulturlivet i Manchester på VisitBritain.com

Manchester & fotboll
Är du ett Manchester United- eller ett Manchester City fan? Man kan inte tipsa om en resa till Manchester och utesluta fotboll. Det är som att försöka resa utan pass. Du kommer ingenstans. De två världskända fotbollslagen och rivalerna har länge varit Manchesters stoltheter. För engelsmännen är fotboll mer än bara en sport, det är en livsstil.

Fotograf: Jeanette Blomqvist

För alla fotbollsälskare finns det två tips:
Manchester United Museum & Tour för en rundtur av arenan och för berättelsen om Manchester United.

Manchester City erbjuder naturligtvis en liknande rundtur av sin arena och sin berättelse – The Magical City Tour. För att få en liten försmak, se gärna detta videoklipp. Här hittar du information om flyg till Manchester.

Nu kommer vi till det viktigaste: dina tips. Tipsa gärna om sevärdheter, bortglömda smultronsställen eller dela med dig utav dina reseerfarenheter från Manchester. Vilket är ditt favoritställe i Manchester?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.