Mallorca med tjejgänget

I höstas åkte Ulla von Dolwitz (f.d. anställd) på resa till Palma tillsammans med sina tjejkompisar. De hade en underbar weekend med shopping och god mat!


Ulla till vänster med tjejerna på weekendresa till Palma.

Perfekt för shopping
Palma stad på Mallorca är perfekt för den som gillar shopping, allt från prisvärda Zara till mer exklusiva butiker på Avinguda Jaime III. Och varför inte ta en sväng på det stora varuhuset El Corte Ingles – här finns allt från möbler till kläder! Runt Plaza Major finns många små mysiga butiker bl.a. många skoaffärer.

Ta en paus på en bar
När ni blir trötta i benen ska ni slå er ner på en mysig liten bar för ett glas rosé eller kanske ta en fika på gamla anrika Bar Bosch mitt i smeten! Här samsas stadens invånare med turister och det är härligt att sitta ned och insupa atmosfären!

Mina restaurangfavoriter
Efter en lång dags shopping är det dags för lite mat och då vill jag gärna dela med mig av några av mina personliga favoriter:
La Boveda, här äter man riktigt goda tapas. Pröva gärna Pimentos del Padron, små gröna paprikor som steks i olja. Eller varför inte baconlindade dadlar? En annan favorit med mycket god mat är La Taberna del Caracol, här åt vi gott grillat kött. Ribello är Emilio Ingrossos nya restaurang på Via Apuntadores i La Lonja-distriktet i Palma.

Till Puerto Soller över dagen
Vill man lämna staden över dagen är det perfekt att göra som vi gjorde; ta tåget till Sóller och Puerto Sóller. Aldrig har en paella i solen med ett glas svalt rosé smakat bättre än här i Puerto Sóller med tjejerna!

Följ min blogg med Bloglovin

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.