Resetrender 2012

Så här i början av året så är det många tidningar och företag som sätter ihop resetrender inför 2012. Det gör även vi men vi inväntar statistik för årets första bokningar för att tydligare kunna se trenden innna vi presenterar resultatet.

Tills dess så har jag tittat lite på vad amerikanska tidningar ser för trender inför 2012.


Island i topp hos Lonely Planets läsare.

Lonely Planet har gjort en undersökning bland sina läsare. Allra högst upp på listan hamnar Island. Strax därefter hamnar italien. Kul att två länder i Europa ligger i topp. På tredje plats hamnar Indien som följs av Filippinerna och Turkiet.

Travel And Leisure har resmål som Sri Lanka, Abu Dhabi, Hamburg, Panama och Mocambique med på sin lista övr trendigaste resmålen.

Financial Times listar länder som Argentina, Mocambichue, Burma och Papua nya Guinea. Även Sverige finns med på listan. Det är den nordiska maten och designen som bidrar till populäriteten. Men även Stieg Larssons trilogi som nu filmatiserats i amerikansk tappning i Stockholm bidrar till placeringen.


Finacial Times har Sverige på sin lista över trendiga resmål 2012.

Vagabonds redaktörer listar toppresmål månad för månad. Där hittar vi resmål som La Gomera, husbåt i Indien, Bhutan, Colombia, Island samt kryssning till St. Petersburg.

Vad tror du det är för trender för oss svenskar inför 2012? Till vilket land drömmer du om att resa?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

10 Responses to Resetrender 2012
 1. Freedomtravel Svara

  Det är lite kul att läsa de där listorna, eftersom man faktiskt får en hel del spännande och intressanta förslag! Själva har vi en ganska säker plan för Kanada och lite mer osäkra planer för Bukarest och Kalingrad. Restrender för svenskarna…? I sommar tror jag att många åker till Kroatien och Turkiet.

  • Hallin Svara

   Freedomtravel: Så kul att ni provar lite mer oupptäckta resmål för oss svenskar. Ja, Turkiet tror jag definitivt. Kroatien verkar komma mer och mer. Jag har inte varit där och är sugen på att åka dit och luffa runt bland öar men även se annat.

 2. Christel Svara

  Turkiet och Koratien låter helt rätt det är nog många vana Greklands resenärer som funderar på att inte åka till Grekland denna sommar pga av problem med strejker som kan orsaka problem med både flyg, färjor, taxi och bussar där det kan bli problem säkert avgör detta mer än att det kommer att bli dyrare att gå på restaurang osv.
  Jag tror de som vill till Grekland kommer att invänta om Grekland får sitt stöd innan man bokar en resa så funderar i alla fall vi.

  • Hallin Svara

   Christel: Ja, du har kanske rätt. Mycket pekar på att Turkiet blir sommarens vinnare. Ska bli kul att läsa statistiken när den kommer. Vi får hoppas det ordnar sig i Grekland. Det är mitt favoritresmål!

 3. [...] i år skrev vi i ett inlägg om att Lonely Planets läsare har röstat fram Island till det trendigast... blogg.resia.se/2012/03/08/reykjavik-restauranger-klubbar
 4. Jonna Svara

  Hi would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m looking to start my own blog in the near future but I’m
  having a difficult time selecting between
  BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design
  and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique.
  P.S My apologies for getting off-topic but I had to ask!

 5. Uwe Svara

  I am curious to find out what blog system you are working with?
  I’m experiencing some minor security issues with my latest site
  and I’d like to find something more safeguarded.
  Do you have any solutions?

 6. Plan B price Svara

  Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it
  to my 4 year old daughter and said ”You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the shell to her ear and screamed.
  There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She
  never wants to go back! LoL I know this is entirely off topic but I had
  to tell someone!

 7. debt relief reviews Svara

  The sooner you get in touch with this particular debt help service that may help you with your financial disaster, the quicker it is possible to eliminate credit debt. Go through all these opinions and get rid of debt with no personal bankruptcy.

 8. poor credit secured loan UK, poor credit secured loan , Svara

  poor credit secured loan UK, poor credit secured loan , I would not even discover how I stopped in place right here, nonetheless idea this specific submit seemed to be wonderful. I can’t acknowledge whom you can be having said that certainly you’re going to your well-known writer when you find yourself not necessarily by now. Regards!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.