Mallorca – för flera generationer!

För några år sedan planerade Anders Andersson som är resebyråchef i Trollhättan och Östersund en resa för sin familj med barn och barnbarn. Totalt var det 11 personer som skulle resa tillsammans varav fem stycken var barn i åldrarna 2-7 år. Anders behövde inte fundera länge när han valde resmål! Alcudia är ett perfekt resmål när man reser med barn berättar Anders när jag fick en pratstund med honom.


Anders och barnbarn i det härliga vattnet.

Hur kom det sig att ni bestämde er för Alcudia?
Det var ett enkelt val. Det finns nog inget annat ställe som är mer anpassat för barnfamiljer. Stranden är fantastisk, bred, mjuk och extremt långgrunt. Totalt är stranden 1 mil lång! På restaurangerna är de oerhört proffsiga. Enkelt att få bord för 11 personer, stolar och bord flyttades smidigt så att vi kunde sitta vid samma bord. Snabbt kom underlägg och kritor fram till barnen. En del restauranger har t om lekplats. I Alcudia har man också nära till allt, både restauranger och strand.

Var bodde ni i Alcudia?
Vi valde Vings hotell Alcudia Garden som håller bättre mellanklass och fick lägenheter intill varandra. Vi föredrar att ha nära till stranden och det här hotellet ligger bara 200 meter därifrån. Om man vill kan man boka måltider eller all inclusive men det finns gott om restauranger i området.

Var brukade ni äta på kvällarna?
Vi brukade ta bussen cirka två kilometer in till Puerto Alcudia. Det är väldigt mysigt med alla båtar och vid marinan finns ett stort utbud av restauranger i alla kategorier. Restaurangerna bra barnmenyer så att det blir enkelt för alla familjemedlemmar.

Har Alcudia något mer att erbjuda?
Om man vill så kan man åka till Alcuida stad som ligger en bit in på ön. Den gamla staden omges av en medeltida stadsmur och här ordnas marknad varje tisdag och söndag. Här finns också lite mindre och mysiga restauranger. Det är enkelt att ta bussen hit.


Härliga och avkopplande dagar vid den långgrunda stranden.

Gjorde ni några utflykter?
Vi hyrde en liten buss så att alla kunde få plats. Det var inga problem att få barnstolar till alla barnen. Vi körde runt ön och tittade. I Palma stannade vi för en liten shoppingtur. Vi åkte även till Marineland vilket barnen uppskattade.

Om du hade rest utan barn hade du valt Alcudia då också?
Nej, då hade jag hellre valt att bo närmre Palma som är en fantastisk stad. Jag bor gärna i Palma Nova på Fritidsresor hotell Viva Blue.

Har du några tips när man reser så många tillsammans?
Det är framförallt att välja rätt resmål där allt fungerar smidigt som det gör i Alcudia. När man går ut och åter på kvällarna så kan man ha med sig en vagn till de mindre barnen så de kan lägga sig för att sova då de lite större barnen ofta orkar avra uppe lite längre.

Här kan du läsa mer om Alcudia Garden och priser på resor

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.