Mallorca – charter till Puerto de Soller

Mallorca är månadens resmål. Många av våra resesäljare har varit där och rest till olika ställen och på olika sätt. Jag har intervjuat flera av dem och hoppas att det ska ge inspiration till egna resor. Det går utmärkt att kontakta säljaren för att få mer information. Klicka bara på dennes namn så hittar du kontaktuppgifter.

Först ut är Annicka Thorsberg (f.d. anställd)Resia i Skövde som har rest på charter till Puerto de Sóller, den lilla charmiga orten på Mallorcas västkust.

Du har varit på charter till Puerto de Sóller. Hur kom det sig att ni valde Sóller som resmål?
Det kändes genuint och mysigt. Vi reste med Apollo och bodde på Hotell Eden. Cirkapris för en vecka i början av juni är 11.500:- för två personer inkl. busstransfer och mat på flyget.

Vad är det bästa med Puerto de Sóller?
Det är lugnt och fint samt att man kunde åka upp till den mysiga byn Soller med Spårvagnen.


Hamnen i Puerto de Sóller.


Strandpromenaden i Puerto de Sóller.

Vad är skillanden med Puerto de Sóller och Sóller?
Båda ställena är ganska lugna. Puerto de Sóller är hamnen med fina restauranger och badorten. Soller är byn som ligger lite längre upp i bergen, dit tar man spårvagnen. Häruppe finns en del shopping, restauranger och barer samt en botanisk trädgård. Det mesta stänger vid midnatt. Avståndet mellan orterna är cirka fem km.


Spårvagnen som går mellan Puerto de Sóller och Sóller.

Berätta om spårvagnen?
Spårvagnen är en liten ”attraktion” som åker från hamnen i Puerto de Sóller upp till byn Sóller från morgon till kväll. Den kostar cirka 25:- p.p att åka.

Hade ni något favoritrestaurang i Puerto de Sóller?
Jätte trevliga resturanger vid båthamnen med fin utsikt men min favoritrestaurang är Diabolito som serverade bland annat underbara delikatesspizzor.

Hur är stranden i Puert de Sóller?
Det finns två stränder i Puerto de Sóller, en vid hamnen där det blir djupt ganska fort. Den andra stranden, där badade mest, låg cirka 5-10 min promenad från Hotell Eden. Även här blev det djupt ganska fort, sanden var uppblandad med sten och klarblått vatten.


Stranden i utkanten av Puerto de Sóller.

Gjorde ni några utflykter när ni var där?
Det finns finns fina vandringsleder man kan ge sig iväg på själv eller med guide. Vi vandrade en halvdag på egen hand och det var fantasiskt vackert. Området är speciellet känt för sina apelsin- och citronodlingar. Vi tog även lokalbussen till Palma och Valldemosa. Till Palma tog det cirka en timme att åka och till Valldemosa, 40 min. Det var väldigt enkelt och smidigt att ta bussen och läsa tidtabellerna.


Mysigt i Valldemosa.


Annicka i Valldemosa.

Hur var Valldemosa?
Valldemossa var väldigt mysigt och trevligt att gå runt och titta eller ta en god kaffe eller lunch bland gränderna.


Hotell Eden med fin utsikt.

Har hört om det gamla tåget som går på smalspårig järnväg till Palma. Hur fungerar det?
Tåget som startade redan 1912 för att frakta apelsiner till Palma från odlingarna som låg utmed banan. Idag används det endast för turistrafik. Tåget som tar cirka en timma till Palma slingrar sig fram bland bergen och går totalt genom 13 tunnlar där den längsta är 3 km. Tyvärr åkte vi aldrig med det men såg att det kostade cirka 17 euro t/r.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.