Mallorca – 5 tips på sevärdheter och utflykter

(Uppdaterad 190919) Många som har varit på Mallorca och som har åkt på utflykter har säkert inte missat Drakgrottorna på östkusten. Kalkstensgrottorna är en av Mallorcas främsta sevärdhet där upplysta stenformationer och underjordiska sjöar skapar en magisk atmosfär. När man vandrat runt i grottan så får man slå sig ner för att njuta av en vacker föreställning där en liten orkester glider fram sakta på en båt.

1. Katedralen i Palma

Även Katedralen i Palma är en av de största sevärdheterna. Katedralen byggdes i gotisk stil på 1300-talet. Katedralen är en religös plats och man tillåts inte gå in som turist när mässa hålls vilket brukar göras kl. 9 på vardagar. Titta framförallt på den vackra fasaden mot havet med den utsmyckade porten. Turister måste dock gå in till katedralen på den motsatta sidan. Inträdet kostar cirka 40:-.


Katedralen i Palma är Mallorcas mest kända landmärke.

2. Formalutx

Under månaden så kommer vi att berätta mer om de kända orterna Deia, Valldemosa och Soller. Men missa inte en av de vackraste byarna, Formalutx, även den på västkusten. Bergsbyn grundades redan på 1100-talet. Härifrån har man en fin utsikt över kusten och apelsinträden i dalen. Sitt ner på torget och ta något kallt att dricka och ta in atmosfären. Antingen kör du bil hit eller vandra från Soller.

3. La Granja

La Granja är ett gammalt gods som byggdes redan på 1200-talet.Idag är godset ett slags museum där man kan gå runt och titta hur man här tillverkade allt för hand här. Godset var helt självförjande. Titta in i bostäderna och matsalen. Besök verkstäderna och källaren där man tillverkade ost och vin. I tortyrkammaren visas tortyrredskap som användes till judar och icke-kristna under spanska inkvisitionen. Varje onsdag och fredag mellan 15.30-17 kommer hantverkare i tidstypiska kläder och visar hur allt tillverkades. Hela området är väldigt grönt och fint. La Granja ligger på sydvästkusten och du tar dig enklast hit med hyrbil.


Grönt och vackert vid La Granja.


Titta in i de vackra salarna.


På onsdagar och fredagar mellan 15.30-17 kommer hantverkare och visar upp hur man tillverkade saker förr.


Titta in i de olika verkstäderna. Bilder lånade från hemsidan.

4. Fabriksförsäljning

Mallorca tillverkas både mycket varor i läder. Besök  staden Inca där det finns flera butiker som har fabriksförsäljning. Om du är intresserad av Majorica-pärlor så kan man besöka staden Manacor där butikerna ligger tätt.


Hisnande vyer i Cape de Formentor

5. Cap de Formentor

Allra längst upp i norr ligger fyren vid Cap de Formentor. Hit går intye att köra utan du får parkra bilen en bit innan och gå ner. Här finns även en fin strand där det inte brukar vara mycket folk. Hisnande vackert! Det är inte så långt att köra med hyrbilom du bor vid Alcudia eller Pollenca.

Boka flyg & hotell till Palma de Mallorca

Boka flyg till Palma de Mallorca

Boka hotell i Palma de Mallorca

Boka weekend till Palma de Mallorca

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.