Spännande reseförslag i vår tävling!

Ni kanske minns att vi publicerade vinnaren av vår tävling som vi arrangerade tillsammans med Expressen där man skulle sätta samman sin egna resa och vinna den. Det var Sara som vann resan med sitt bidrag, Östeuropas oslipade diamanter.

Vi hade ju även en andra- och tredjepristagare som även de hade spännande och trevliga förslag.

Pernilla knep andraplasten med en spännande och intressant resa till Iran. Juryn föll för denna resa eftersom Iran är en gryende turistdestination som ofrånkomligt för tankarna till ”Tusen och en natt”. Pernillas resa blandar och ger med allt från skidåkning och iranskt derby till dykning. Landet känns plötsligt greppbart, attraktivt och närvarande för sin egen skull, istället för att förknippas med tidigare oroligheter. Innovativt och nytänkande tyckte juryn!

Min drömresa till Iran
Min drömresa är att få åka till Iran tillsammans med min älskade danska pojkvän, först skulle jag vilja bege mig till Alborz Mountains, och åka skidor i de totalt 4 dagar i Shemshak och Dizin, bo på ett mysigt vinterhotell där man får njuta av en brasa, varm dusch och kopp te på kvällen.

En dag i Teheran att få shoppa loss i bazaren och i staden shoppa persiska vackra aftonklänningar, gå på fotboll i Azadi Sports Stadium, gärna på ett hett derby mellan Esteqlal och Persepolis, tyvärr vet jag inte om detta är möjligt då jag är kvinna. 

Åka till Qeshm Island och snorkla vid korallreven och dyka bland vraken från Iran-Irak kriget, åka och se solen gå ner och avnjuta en picknick vid lilla staden Laft, på en kulle nära Naderi Fort, utanför Qeshm stad. Tillbringa natten campandes på stranden på Hormoz Island. 


Queshm Island. Bild lånad härifrån.

Starta dag 7 med den välkända marknaden i Minab för att sedan åka vidare mot sydöstra Iran, till Irans motsvarighet till Turkiets Kapadokien, Meymand. Sova över i grottorna i Meymand för att ta vidare till Kaluts och se de stora unika sandslotten och få njuta av landskapet, förhoppningsvis få möjligheten till att sova här i ett öken camp och vandra under en klar stjärnhimmel framåt kvällen. 

Min drömresa ska vara mycket aktiviteter, samtidigt utan stress, med många lugna pauser för att njuta av alla platser och ögonblick, genuina platser, gott kaffe, pussa på min pojkvän (dock inte inför iranska moralpolisen) varvat med god varierad spännande mat, tid för mycket fotografering!

Avlutande åka till Shiraz och se Persepolis, detta vill jag inte missa om jag ändå har vägarna förbi Iran.

Tredjepristagaren – en fika-resa
Vår tredjepristagare gillar att fika och juryn gillade hennes helt unika förslag att besöka de mest kända konditorierna i Sverige. Ett nytt och spännande sätt att uppleva Sverige på, och kombinationen av att knyta an fikaupplevelsen till lokala sevärdheter passar både stora som små.


Elsa Anderssons konditori i Norberg från 1916.

En ”konditori-fika-resa” genom hela Sverige från Ystad till Happaranda, med besök på de bästa och mest kända konditorierna efter vägen. Landskapen har ju många goda och härliga specialiteter såsom ostkaka i Småland, Elsa Anderssons konditori Västmanland, Bräutigams Bohuslän, Vetekatten Södermanlands län och Wedemarks konditori Jämtlands län för att bara nämna några. Boendet skall vara på lokala hotell och fikaupplevelsen kan med fördel knyta an till någon lokal sevärdhet.

Då jag själv är fikagalen och vet att fikat har fått ett rejält uppsving just nu vore väl detta den ultimata resan?

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.