Flyg trygg – en kurs för flygrädda

Trots att jag hade flugit en hel del så var det något som hände när barnen kom. Helt plötsligt kunde jag märka att jag undvek att flyga, försökte hitta på ursäkter för att avstå fast jag så gärna ville. När erbjudandet om en studieresa till Brasilien kom så kunde jag helt enkelt inte tacka nej. Dessutom var det omöjligt för mig som jobbade med resor.

Då fick jag höra talas om Fritidsresors kurser för de som känner oro och rädsla när de flyger. Kollade upp tiderna och såg att det var en kurs dagen innan mitt flyg skulle gå till Brasilien. Kursen som varade i tre timmar som förändrade mitt liv. Faktiskt. Med på kursen var en psykolog samt en tekniker. Den som gjorde störst intryck på mig var teknikern. Med ett stort lugn så berättade han om hur flygplanen fungerar, vad det är som låter och hur ofta de faktsiskt besiktigas. Under tiden gick det upp för mig att det här är faktiskt mängder av människors arbetsplatser som är lika naturliga för dem att gå till som för mig att gå till kontoret.


Vad betyder alla knappar egentligen…


och hur kan flygplanen egentligen flyga?

Dagen efter gick jag ombord med en helt ny tillförsikt och kände mig helt lugn, både på vägen dit och hem. Detta har hållit i sig och nu ser jag fram emot flygningarna och kan t om tycka att känslan när man trycks bak i flygstolen vid start är riktigt härlig!

Om du känner oro så kan jag tipsa om dessa kurser. Datumen för våren är ännu inte spikade men kommer snart upp. Det finns också en ”självhjälpskurs” som ger dig fakta, kunskap och övningar baserade på KBT-metodik – kognitiv beteende terapi så att du själv kan bearbeta din flygrädsla. En film som visar allt från hur ett flygplan byggs till tekniskt underhåll och hur en vanlig rutinflygning genomförs ingår. Kursen kostar 485:- och inehåller förutom filmen med övningar innehåller ett kompendium. Här kan du beställa kursen.

2 Responses to Flyg trygg – en kurs för flygrädda
  1. Freedomtravel Svara

    Kanske kan vara bra… Jag gillar inte att flyga, men vägrar att undvika eftersom jag tycker att det skulle begränsa mitt liv! Nu när vi flög till Kiev flög vi dit med en litet propellerplan (Air Baltic) och hem med Ukrainian airlines (genom dimma och luftgropar). Inget av det kändes optimalt för min del, men det gick ju bra…

    • Hallin Svara

      Freedomtravel: Uh, små plan är extra jobbiga…! Men, det är som du säger, det brukar ju gå bra! För mig var kursen jättebra, kan vara värt ett försök! Hur var det i Kiev? Låter spännande! Måste kolla bloggen!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.