Gott nytt år

Snart är 2011 över och vi vill önska er alla ett riktigt gott nytt år. Det känns som man vill göra en slags ”avstämning” och blicka tillbaka på året som gått. Det är ocksa tiden när man planerar inför nästa år. Nya föresatser, kanske ett och annat nyårslöfte?!

2011 har verkligen varit ett härligt reseår (klicka på resmålen för att läsa mer). Det började i april med en weekendtur för mamma och mig till Amsterdam. Kort därefter blev det en två-dagarstur till Danmark. Några veckor senare var det Turkiet som fick besök. I slutet på maj åkte sambon och jag på en 10-dagars kombinationsresa till Barcelona och Tossa de Mar. Sommaren spenderades här hemma med några turer i ekan för sol och bad. I augusti upplevde jag min första kryssning från Stockholm till St. Petersburg och Tallinn. I september var det Polen runt med buss. Intressant upptäckt! I december besökte jag München för att gå på julmarknader. Många storstäder som jag gillar men även sol och bad.


Vilket fantastiskt reseår! Amsterdam, träff med Randers Elvis utanför ”Graceland”, vy över Alanya i Turkiet, sightseeing i Barcelona, söta Tossa de Mar, premiär för kryssning, redo för Polen runt samt julmarknad i München.

2012 har jag än så länge inte planerat en enda resa. Men det är flera resmål som står på önskelistan. Istanbul är en stad som fascinerar mig och som jag längtar till. Har aldrig varit i Kina och jag skulle verkligen vilja se Sommarpalatset, Himmelska Fridens torg, Kinesiska Muren och många andra platser. Inte sedan jag var aupair på 80-talet har jag varit i New York. Längtar dit! Lite sol och bad är inte heller dumt. Det lutar antingen åt Kroatien med öluffning eller en vecka i Parga. Men, som sagt, inget är planerat, än så länge! För det är ju just det här med planerandet som jag tycker är det allra bästa. Att titta på bilder, läsa om andras resor, drömma sig bort och se hur långt besparingarna tar en.

Hur är det med dig. Har du någon resa planerad inför 2012?

Betygsätt inlägget:
Gott nytt år
Kategori: Övrigt
Taggar:

12 Responses to Gott nytt år
 1. Niklas Svara

  Fy fan… tänk på oss alla som inte har råd att resa då. Tror du VI bryr oss vart DU har varit?? Ne du… vi vill ha tips om vart vi kan åka och vad Resia kan göra för oss. Dina ”privata” resor betackar jag mig för….

  • Hallin Svara

   Niklas: Eftersom jag har bloggat om resorna och skrivit massor av tips så hoppas jag att dessa ska ge inspiration. Om du klickar på respektive resmål så kan du läsa inläggen med tipsen! Jag hoppas du blir sugen på något av resmålen!

 2. agnes i Lund Svara

  Japp! Flyg bokat till Venedig i juni. I kombination med Kroatien. Härligt!

  • Hallin Svara

   Agnes i Lund: Åh, vilken underbar resa och kombination. Jag hoppas ni får det riktigt bra! Någon bra bok att rekommendera om resmålen?

   • agnes i Lund Svara

    Har just läst ut Venedig är en fisk – en annorlunda reseguide. Inspirerande komplement till en mer vanlig. Jeanette Wintersons roman Passionen läste jag för ett tag sedan. Det var nog den som gjorde att jag blev nyfiken på just Venedig.

 3. Coconuts & Skylines (Sofia) Svara

  Det låter som att du har haft ett bra reseår, hoppas 2012 blir lika spännande:-)!

  För mig blir det San Diego 3,5 månader med engelskastudier och avslutande resa i Kalifornien. Har också en Berlinresa till sommaren att se fram emot. Börjar dock året med en Stockholmstripp på nyårsdagen för att se om jag fixar visumfrågan till USA i nästa vecka. Håll tummarna!

  • Hallin Svara

   Coconuts & Skylines:
   Men då har du mycket planerat! Låter som ett härligt reseår. Vad spännand med Californien! Det kommer säkert att bli underbart!
   Jag håller tummarna för visumet. Det kommer säkert att gå bra!

 4. Freedomtravel Svara

  Vi inledde året i Kiev, Ukraina. Älskar den staden! Vi har inte planerat klart för 2012, men det finns bland annat planer på en långhelg i Bukarest och en kombinerad jobb/fritidsresa till Kanada.

  • Hallin Svara

   Feedomtravel:
   Spännande med Kiev och Östeuropa överhuvudtaget! Visst är det härligt med planeringen! Det är nästan halva nöjet tycker jag!

 5. Louise Svara

  Jag håller helt med dig – att planera och förbereda sig för en resa är minst halva nöjet ! Man har på något vis redan börjat resan hemma: Drömmen, längtan, planeringen, packningen och tills slut står vi där på avresedagen och skall iväg !
  Själv skall jag med min man och vår lille son åka nu i början av februari på kryssning i östra carribien + 10 dagar i Florida innan vi åker hemåt till kylan.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.