London – Afternoon tea

Vill man göra något riktigt engelskt när man är i London så ska man prova på att ta en Afternoon tea. Det är ett perfekt avbrott och vila fötterna när man har varit runt hela dagen. Afternoon tea serveras på eftermiddagen fram till middagstid men den egentliga tiden är mellan 16-17. Till teet serveras små smörgåsar-snittar, scones med clotted cream (hårdvispad grädde) och olika tårtor.


Oftast brukar tillbehören serveras på ett våningsfat.

Vill du ha en riktigt lyxig Afternoon tea så beger du dig till Ritz på Picadilly Street. Här måste du klä upp dig i slips och kavaj och bord måste bokas långt i förväg. Förutom te så blir du blir serverad ett ställ i flera våningar med olka snittar, scones, sylt, clotted cream och bakelser. Men smakar det så kostar det, cirka 400:-.


Riktigt tjusigt är det på Ritz.

Varuhusen Harrods och Fortnum and Mason erbjuder också Afternoon tea. St. James, restaurangen på Fortnum and Mason som serverar te, håller just nu stängt för renovering men öppnar under våen 2012. Harrods erbjuder Afternoon tea i Terracce bar för £26. Klicka här för att boka bord.

Om du vill ha en billigare variant men fortfarande med den härliga brittiska känslan så beger du dig till Orangeriet i Kensington Gardens. De serverar olika menyer, den billigaste kostar cirka 85:-. Här är inte något krav på klädsel.

Vår säljare Kicki Johansson på Resia i Stenungsund tipsar om att dricka sitt Afternoon tea på Grosvenor Hotel på Park Lane precis vid Marble Arch, mittemot Hyda Park. Lite dyrare, cirka 300:- per person men så otroligt lyxigt. Pianospel, mysigt, superfint och fantastisk personal berättar Kicki.

I sammarbete med Box Office erbjuder också Resia flera andra trevliga Afternoon tea ställen och så skönt att boka biljetterna i förväg!

Boka flyg till London

Boka flyg och hotell till London

Boka hotell i London

Boka weekendresa till London

Boka Afternoon tea biljetter

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.