Gratis wifi i London

Vilken rolig nyhet! Visst är det bra med gps:er i telefonen men det är oftast ruskigt dyrt att starta upp internet när man utomlands. Visst finns det McDonalds, Starbucks och andra ställen som erbjuder fri wifi men det här är ju så bra!

På 26 platser runtom i London har telefonkedjan Nokia, på prov, satt upp 26 hotspots. Dessa finns i huvudsak runt Oxford Street samt på tågstationerna. Om testet faller väl ut så planerar man wifi på en mängd platser i London. Allt för att göra staden så turistvänlig som möjligt inför OS 2012. Man behöver inget login utan det är bara att koppla upp sig. Nya platser som står på tur med gratis wifi är tunnelbanorna.

Uppdaterat:
Linus, som reser till London flera gånger om året, lämnade en kommentar här i bloggen under London-månaden;

Ett tips är att skaffa ett engelskt sim-kort från t.ex. O2 eller T-mobile. Jag köpte ett såndant sim-kort med enbart surf från T-mobile i somras. Det kostade 5 pund och då hade jag i stort sett obegränsad mobilsurf i en månad. Det går att tanka på med en ringpott med i nästan vilken kiosk/butik som helst. Sim-kortet är aktivt så länge någon aktivitet skett inom 6 månader.

Sim-kortet har jag fortfarande kvar så när jag kommer dit är det bara att köpa till en ny månad.

TACK Linus för ett superbra tips!

 

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.