London – museer

London har några av världens mest besökta museer. Dessutom är det fritt inträde på flera av dem. En donation runt £3 pund brukar dock vara brukligt. Ibland är det vissa utställningar som kostar extra att besöka.


British Museum är ett av världens största museum och innehåller 7 milj. föremål.

British Museum med nästan 6 milj. besökare per år inrymmer ungefär 7 milj. föremål från hela världen. Bl a Rosettstenen som gjorde det möjligt för arkeologerna att tyda de egyptiska hioeroglyferna, Parthenonfrisen från Akropolis samt en imponerade samling med egyptiska mumier. 

Även på Tate Modern är det fri entré. Museet är inrymt i ett gammalt elkraftverk och här hittar du modern konst från bl a Picasso och Miró. Härifrån kan du ta båten på Themsen till Tate Brittain som innehåller konst från 1500-1900-talet. Även här är det fritt inträde.


Tate Modern är inrymt i ett gammalt elverk.

Marie skrev en kommentar här i bloggen, när jag skrev om London för barn, och ville tipsa om Imperial War museum som är fantastiskt med uppbyggda miljöer kring 1:a och 2:a världskrigen. Här betalar du inte heller något inträde. 

Cecilie  Krohnstad på Resia i Göteborg har varit mycket i London och tipsar om National Gallery vid Trafalgar Square. Museets samlingar innehåller flera världskända verk, bl a Van Goghs Solrosor och Monets Näckrosdammen.

Anette Mohlin på Resia i Malmö tipsar om tytterligare två museum med fri entre, Natural History Museum och Science Museum. På Natural History Museum välkomnar ett stort dinosaurieskellet och på Science Museum finns flera apparater och maskiner som man själv får prova på!

Sara Persson på Resia Affärsresor i Göteborg tipsar om konst- och designmusset, Victoria & Albert Museum (V & A) som brukar ha många intressanta utställningar. T om 15 januari är det en utställning om Postmodernismen.


Bricka från Tate-muuseerna för £26 är en rolig sak att köpa med sig hem!

Till sist vill jag slå ett slag för museeshoparna. Här brukar man hitta många roliga föremål som är svårt att hitta på andra ställen!

2 Responses to London – museer
  1. [...] göra alla julklappsinköp! När det är kallt ute kan det vara bra att passa på att besöka alla Londo... blogg.resia.se/2012/11/05/bra-resmal-i-november
  2. […] London är verkligen en stad fylld av intressanta museer. Storslagna British Museum är ett av värl... blogg.resia.se/2014/03/05/favoritplatser-i-london

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.