London – restauranger

England kanske inte är mest känt för sin goda mat. London däremot erbjuder ett stor internationellt utbud med restauranger i toppklass. Dessutom har de kända TV-kockarna Gordon Ramsay och Jamie Oliver gjort att Londons restaurangliv har utvecklats.

Gordon Ramsay driver ett stort antal restauranger över London. Bl a Gordon Ramsay med tre stjärnor i Michelinguiden. Vill du äta här så måste bord bokas minst två månader i förväg. Restaurangen ligger på 68-69 Royal Hospital Road vid Sloane Square. Här kan du boka bord och läsa mer. Vill du testa gordon Ramsays kök utan att det kostar så mycket så finns Plane Food i terminal 5 på Heathrow!


Jamie Olivers restaurang vid Covent Garden.

Jamie Olivers restaurang, Jamies Italian, med italiensk inriktning som namnet antyder hittar du vid Covent Garden. Här kan du äta prisvärda rätter men det är bäst att boka bord. Läs mer här.

Som vanligt har våra resesäljare tipsat om sina favoriter:
Ulla Bengtsson på Resia i Lysekil tipsar om en  mysig mexikansk restaurant, Café Pacifico, som ligger på 5 Langley Street nära Covent Garden.  Ulla har varit där flera gånger sedan sitt första besök 1984. Här serverar de goda enchilladas och burritos samt härliga margueritas.

Marina Olsson i Växjö tipsar om en bra lunchrestaurang för trötta fötter efter all shopping. Stefs Your Local Italian hittar du på 3 Berners Street.

Anders Johansson som är vår produktchef på privatresor har några favoriter. 11 Park Walk är en liten familjedriven italiensk restaurang i Chelsea med kanonservice. En annan fantastisk restaurang är en argentinsk köttrestaurang som heter Gaucho. Den finns på flera ställen men vi var på Sloane Avenue. Otroligt god mat, trendigt, hett och fin service.

Linda Jadinge på Resia i Piteå älskar hela området runt Soho och Covent Garden. Ett tips på en enkel men mycket bra kinarestaurang är Cha Cha Moon på 15-21 Ganton Street.


Arne tipsar om Denise’s Restaurant i Bloomsbury.

Arne Sjögren på Resia Affärsresor i Göteborg tipsar om St Christophers Place. Ett riktigt skönt litet ställe nära Oxford Street, man går in från en liten liten nästan gömd tvärgata från Oxford Street. Där inne är det otroligt lugnt och skönt, med flera pubar o restauranger, däribland Carluccios och Ping Pong Dim Sum. Detta kan jag verkligen rekomendera om man är på Oxford Street och vill komma bort från hetsen en liten stund… väl värda 2 minuter från Oxford Street. :). Wagamama har riktigt god Asiatisk mat till billig penning. Det är en kedja, så det finns flera restauranger runt om i London. Här kan du hitta adresserna.

En fantastiskt god och billig italiensk restaurang är Carluccios, det är en ganska känd italienare som startat en italiensk restaurangkedja i London, de har både café, liten shop med italienska delikatesser och restaurang. Grymt god mat! Här kan du se var Carluccios ligger. Kan också tipsa om en kul restaurang som heter Ping Pong Dim Sum. Deras specialitet är Dim Sum som är degknyten fyllda med tex kyckling, kött, vegatariskt. Väldigt gott! Och väldigt goda drinkar! Även denna finns på några olika ställen i London. Till sist vill jag tipsa om en liten pärla i London, Denise´s Restaurant. Det är en liten fransk bistro som ligger i Bloomsbury, nära Russel Square. Bra god mat, perfekt service och bra priser! Kan jag verkligen rekomendera!

Linda Carlsson i Trollhättan tipsar om en liten, enkel, italiensk restaurang i centrala London på 3 Charlottes Place. Da Paolo har superbra mat till låga priser, förrätt från ca 50 kr, varmrätt från 100 kr.Emelie Milton – Uppsala

Sara Persson på Resia Affärsresor i Göteborg tipsar till sist om två restauranger i Chinatown, Golden Dragon på 28-29 Gerrard Street och Royal Dragon på 30 Gerrard Street.

Har du någon restaurang du vill lägga till bland tipsen?

Boka flyg och hotell till London

Boka flyg till London

Boka hotell i London

Boka paketresa till London

Boka weekendresa till London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.