London med barn

Ja, hörrni, här blir det mycket London i bloggen. Men jag har nog aldrig fått in så många tips som jag fått som till London. Jag vill ju gärna dela med mig av dessa och jag hoppas att ni som inte är intresserade hänger kvar. För, som vanligt, så brukar innehållet variera!

I det här inlägget ska jag, tillsammans med våra ”tipsiga” resesäljare berätta om vad man kan hitta på i London om man reser med barn.


London är en utmärkt storstad att ta med sig barnen till!

Anette Mohlin på Resia i Malmö var i London med sina barn och berättar här; Vi besökte vi London Aquarium som var riktigt trevligt ställe med fiskar och hajar i alla dess olika former. Alldeles bredvid så London Dungeon, som är ett läskigt ställe, inget man tar med små barn på. Man går runt i gångar och kommer till olika rum där dom berättar och visar läskigheter, bla från Jack the ripper, den stora branden i London och hur man blev avrättad i 1800 talets London. Vissa av sakerna får små barn gå ”runt”. Hade med mig en mycket rädd 10årig pojke…(men efteråt tyckte han att det hade varit skoj, men mycket läskigt). Så 10 år och uppåt bör man absolut vara.

I området kan man passa på att titta på Big Ben som ligger på andra sidan Themsen. London Eye är också vid akvariet, så om man vill ta en tur där passar det ju utmärkt. Vi hoppade dock över detta, tyckte det var en aning dyrt (kostar cirka £15 per person).

Sedan så promenerade vi från London Aquarium till Buckingham Palace, en rätt så rejäl prommenad, men med hyffsat stora barn så går det ju, eller om dom sitter i barnvagn.

Vi besökte också Natural History Museum och Science museum. Inträdet till båda är gratis, men vissa utställningar och filmvisning som dom har på Science museum kostar extra. Båda dessa museérna är barnvänliga, det finns så mycket att se på och göra som barnen uppskattar. Vi tillbringade många timmar på båda. På Natural History museét lär man sig mycket om hur jorden ser ut och vad som finns när det gäller naturkrafter mm. Dom har även en stor utställning med dinosaurieskelett som barnen tyckte var intressant. På Science museét fanns det även ”maskiner” som barnen själva fick prova.

Annat som våra säljare tipsar om att se är:
• London Zoo
• Princess Dianas Memorial Playground, Kensington Gardens, Hyde Park
• HMS Belfast, ett gammalt militärfartyg. passar fär barn fem år och äldre.
• Madame Tussuds
• Tekniska museet
• Hamleys leksakvaruhus
• Tower Bridge och dess museum.
• Covent Garden med marknad och ofta jycklare eller trolleriuppträdanden

Om man stannar längre i London så kan man åka ned till Legoland som ligger i Windsor ca 1.5h från centrala London.

2 Responses to London med barn
 1. Marie Svara

  Jag vill slå ett slag för Imperial War museum som är fantastiskt med sina uppbyggda miljöer kring 1:a och 2:a världskrigen.

  Sedan är det jättekul med barnen att besöka Camden market. Framför allt delarna upp mot kanalerna.

  Det jag minns som 9-åring var besöket på Windsor Castle och den visning vi fick där med dockskåpen etc.

  Sedan matmarknaden vid London bridge. Suveränt trevligt.

  • Hallin Svara

   Marie: Tusen tack för fina tips. London är verkligen en stad som passar även för barn i alla åldrar!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.