London – pubar

Är det något du absolut inte bör missa när du är i London så är det att besöka en pub. Det är svårt att hitta något mer engelskt än deras älskade pubar. Det är här man möts och alla har sin favoritpubar eller sina ”local pubs” som man träffas på.

Fram till 2005 fanns en lag som reglerade öppettiderna på pubarna till 11-23. Detta är nu ändrat men många håller fortfarande dessa öppettider. Ölen du med fördel dricker här är den inhemska ölen, real ale, som finns i flera olika smaker. Den är handpumpad och innehåller mindre kolsyra än vad vi är vana vid.

På puben äter du bra och rejäl mat för en billig peng. Det som mest serveras är fish and chips, beef and ale pie, steak and kidney pie och rejäla smörgåsar serverat med chips (pommes frites). Vill du beställa en liten påse chips till din öl så ber du istället om chrisps.


I London måste du prova fish and chips.

London har en pub i varje gathörn men här är några favoriter som våra säljare rekommenderar.

Åsa Carlsson på Resia i Varberg som bott i London tycker att Waxy O’Connor’s är Londons absolut bästa pub. Puben ligger i området West End på 14-16 Rupert Street. Puben är som en labyrint med fyra unika barer i sex våningar.


Waxy O’Connors är Londons bästa pub tycker Åsa Carlsson.

Maria Jacobsson i Upplands Väsby vill rekommendera puben Be At One (B@1) som ligger vid Covent Garden. Här är det riktigt genuin och familjär stämning med mycket musik som alla sjunger med i och dansar till. Barpersonalen spexar och går runt bland gästerna. Runt hela Covent Garden finns överhuvudtaget många trevliga pubar berättar Maria.

Arne Sjögren på Resia Affärsresor i Göteborg var på sitt senaste besök i Greenwich och besökte Kings Arms som sägs ha Londons bästa fish and chips!


Punch and Judy från 1787 är Londons mest kända pub.

Anki Mumford även hon på Resia Affärsresor i Göteborg tipsar om Punch & Judy mitt i Convent Garden. Det är visserligen en  ”turistpub” men väl värd ett besök. byggdes redan 1787 och fick sitt namn efter föreställningarna med dockteater som brukade äga rum vid torget. Härifrån har du en fin utsikt över Covent Garden för att titta på alla gatumusikanter och annat som pågår här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.