London – parker

London är en intensiv stad med hög puls. Som motsats till detta så är London också en av de grönaste städerna i Europa tack vare de många parkerna. Den mest kända är Hyde Park. Här tillbringar Londonborna sin tid när de vill koppla av och träffa vänner. Att anordna en picknick är vanligt. Man kan också hyra en båt och ro en stund i den konsgjorda sjön. Många hyr cyklar för att enklare utforkska parken. Man kan också hänga med på en ridtur (läs mer här).


Gör din röst hörs på Speakers Corner. Bild lånad här.

I Hyde Park finns även Speakers Corner. Här kan vem som helst göra sin röst hörd. Det är framförallt på söndagar man hör dessa talare i det nordöstra hörnet av parken vid Marble Arch. Det är en lång tradition och här har kända män som Karl Marx och George Orwell talat fritt till folket.

Några av våra säljare har delat med sig av sina bästa tips när det gäller att koppla av en stund i London.

Anki Mumford på Resia Affärsresor i Göteborg tycker mycket om Greenwich Park vid Greenwich med observatoriet och en fin utsikt över södra London. Från Westminster Bridge kan man ta en guidad båttur till Greenwich, efter man har besökt parken och marknaden i Greenwich kan man antingen resa med tåg från Greenwich eller promenera upp till närbelägna Blackheath (ännu en kullerstensby mitt i London) och ta tåget därifrån till centrala London.

Lina Morin på Resia i Boden går gärna till Green Park runt Buckingham Palace. Där finns där finns det väldigt många olika sorters djur och små kiosker att köpa färdkost i. Blir man trött kan man hyra en stol och slå sig ner och bara koppla av.


Hyr en solstol och koppla av en stund.


Hälsa på de tama ekorrarna. 

Sara Persson på Resia Affärsresor i Göteborg uppskattar Regents Park. Här är det en aning lugnare än i Hyde Park och det är otroligt vackert med fina rosenträdgårdar, tama ekorrar och pelikaner.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.