London – shopping

Det finns ingen stad i världen som klår London på shopping när det variation. Här finns verkligen något för alla och det är nästan omöjligt att ge en ultimat shoppingguide men här har våra säljare tipsat om sina favoriter.

Arne Sjögren (f.d. anställd) på Resia Affärsresor i Göteborg kom precis hem från sin 8:e resa till London och tipsar om grymt bra shopping till alla prisklasser på  Westfield Shopping Centre vid Shepherds Bush. Enkelt att åka tunnelbana dit.

Vill ni handla billigt men ändå snygga kläder (OK, inte allt men det går att göra kanonbra fynd) så måste ni gå till Primark, det finns en på Oxford Street, vid Marble Arch, längst upp mot Hyde Park. Det är verkligen galet billigt, men man måste vara här tidigt, så vi brukar alltid börja med detta, för sen blir det hysteriskt mycket folk.


100 julkulor från Paperchase för £10.

Vill ni hitta en kul affär med en massa kul prylar (speciellt innan jul då de har massor av kul julgrejer) så kan jag rekomendera en affär som heter Paperchase, det finns flera runt om i London, några små och några som är större. En större ligger på 213-215 Tottenham Court Road. Titta på sortimentet här.

Är man ute efter att köpa skor så är alltid Neal Street ett säkert kort, massor av bra skoaffärer i alla prisklasser.

Lotta Lundquist på Resia i Stockholm tycker att Kings Road är en riktigt bra shoppinggata. Där är det mycket mindre folk samt att de flesta stora butikerna finns där. Det är smidigt att ta tuben till Sloane Square och gå ned för gatan där. Sen finns ju självklart Harrod’s och andra kända butiker i området också!

Cecilie Krohnstad från Resia i Göteborg tipsar om tvåå klassiker som man alltid måste besöka när man är i London. Libertys för de otroligt vackra tygerna och den vackra butiken som öppnade redan 1875. Fortnum and Mason för den vackra matavdelning och för den roliga historien om hur affären startade 1707 med att sälja halvt nerbrunna ljus från kungafamiljen.


En fin burk te från Fortnum and Mason är en uppskattad present.

Lina Morin från Resia i Boden åker gärna en bit utanför London till Hammersmidt där det är betydligt lugnare och bättre priser. En annan favorit en bit utanför är Croydon dit du tar tåget i 20 min. från Victoria Station. I London tar hon gärna en tur till  Dorothy Perkins.

Sara Persson Resia Affärsresor i Göteborg som bott i London älskar att gå i Covent Garden för att där finns all sorts shopping från vanliga butiker till marknader och en trevlig atmosfär. När det gäller kläder så går hon gärna till Oasis och Monsoon. Carluccios är en härlig butik med italienska delikatesser. Jag köper alltid fina burkar med te från Fortnum and Mason. Perfekta presenter!


Hamleys är leksaksaffären på fem våningar som är över 250 år gammal.  

Till sist rekommenderar Madeline Andersson i Bollnäs en tur i den anrika leksaffären i fem våningar, Hamleys. Har du barnasinnet kvar kan du spendera en halv dag här.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.