Munchens flygplats

Innan jag fick möjlighet att själv besöka flygplatsen så hade jag hört många prata gott om den. Trevlig, enkelt att byta flyg och smidiga incheckningar var beskrivningar jag fick.


En julmarknad och isbana mötte oss vid flygplatsen.

Ankomst och transfer till city
Landingen som var ganska långt borta från terminalen gick smidigt med snabba bussar. Bagaget kom blixtsnabbt på bandet. Det var enkelt att hitta till tåget som gick till centralstationen i München. Biljetter köptes i en automat och kostade 10 euro enkel väg. Tåget tar cirka en timme. Även taxi fanns tillgängligt för den som önskade och lär kosta 50-60 euro till centrum. Innan vi gick ner under marken och tog tåget strosade vi en stund på julmarknaden precis utanför entrén. här fanns också en skridskobana om du skulle ha mer tid över.


Många diskar och smidig incheckning

Incheckning
Vi checkade in på internet på hotellet där vi hade möjlighet att skriva ut boardingkortet. Det går också bra att checka in via telefonen.Vi tog tåget även tillbaka och det var tydligt utmärkt vid centralstationen att hitta fram till S-tågen som går till flygplatsen. Om du inte har checkat in i förväg så går det lika bra att checka in vid flygplatsen. Många diskar öppna och smidigt att lämna sitt bagage. 


Favoritaffären Dallmayr finns även på flygplatsen.

Shopping
Det fanns en hel del trevliga butiker att gå runt och strosa i medan man väntade på flyget. Kolla in Dallmayr och köp med dig delikatesser om du missade det i München. Shoppingområdet ligger på en rätt så begränsad yta.


Lugnt och skönt i Business Lounge


Härlig buffé att plocka av.


Tydliga tavlor och låsbara skåp.


Fräscha badrum och produkter att använda.

Business Lounge
Uppe i Business Lounge var det härligt tyst från alla ljud. Här fanns det uppdukat en hel del godsaker. Fritt wi-fi och tidningar att läsa. Bra och stora tavlor för att hålla koll på avgångar. Fina duschutrymmen med tvål, schampo, rakgrejor och handdukar att låna.


Vid gaten finns kaffeautomat och tidningar.

Gaten
Vid varje gate finns en kaffeautomat och tidningsställ som man själv kan gå och ta. Smidig passering och ännu en ganska lång bussresa till flygplanet som avgick en bit bort från terminalen.

Nu hade jag ingen mellandlandning men jag kan se att flygplatsen inte känns speciellt stor så det bör vara smidigt att byta plan här. Ett tips jag fått av många är att försöka välja Münchens flygplats framför Frankfurt om du ska resa vidare.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.