London – marknader och vintage

London är en av världens bästa städer när det kommer till marknader och vintage-shopping.

Vintage
I området runt Spitafield och Hoxton hittar du en mängd bra second hand-butiker. Ta tunnelbanan till Liverpool Street och leta dig fram till butikerna. Beyond Retro har en stor butik på 112 Cheshire Street. På The Shop finns två våningar fulla med second hand-kläder. Även denna ligger på Cheshire Street, nummer 3. Absolute Vintage är en butik proppfull med kläder och prylar från 70-talet och fram. Ligger på 15 Hanbury Street.

Är du i området en söndag så besök den färgstarka marknaden på Brick Lane. Bra gata att kolla in, förutom Brick Lane och Cheshire Street är Sclater Street.

Camden Lock
När vi frågade våra säljare om vilka marknader de rekommenderar så är det många, bl a Lina Morin på Resia i Boden, som rekommenderar Camden Lock. Lina berättar att det många gör fel när det besöker Camden är att man stannar alldeles för tidigt. Då får man bara uppleva ”för-marknaden”. Gå ända fram till kanalen och sedan till vänster så ser du den riktiga marknaden. 


Borough Market har anor från 1100-talet men har funnits i sin nuvarande form sedan 1700-talet.

Borough Market
Jon Ramkloo från Resia Affärsresor i Stockholm var med hela resebyrån i London. Alla blev väldigt förtjusta i matmarknaden Borough Market. Här finns mängder av godsaker att köpa med sig och upplevelsen är enorm. Här har funnits marknad sedan 1100-talet. Idag finns här cirka 110 försäljare som säljer allt från ovanliga ostar, hembakat bröd och bakverk, charkuterier och mycket annat. Marknaden är placerad vid brofästet vid London Bridge dit du enkelt tar tunnelbanan.

Whole Foods Market
Linda Jadinge från Resia i Piteå tipsar om en annan matmarknad där hon bl a hittade glutenfria muffins som verkligen inte hör till vanligheterna. Affärsidén på Whole Food Market är att allt som säljs ska vara ekologist och naturligt framställt. Adressen är 69-75 Brewer Street.


På Portobello Road hittar du bl a mycket antikviteter.

Portobello Road
Annicka Thorsborg i Skövde tipsar om Portobello Road vid Notting Hill. Om du är ute efter antikviteter och prylar så är det här marknaden för dig. Men här finns även vintagekläder, vinylskivor och mycket annat. Ta tunnelbanan till Notting Hill Gate.


Mysiga Covent Garden i julskrud.

Covent Garden
Till sist så måste jag nämna Covent Garden som både är en marknadsplats med fullt av härliga butiker men också ett stort torg som är oerhört mysig att strosa runt i. Här finns gycklare, ”statyer”, musikanter och annat härligt gatuliv.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.