London – kommunikationer

För att enkelt (och billigt) ta sig fram i London bör du skaffa ett Oyster Card. Detta kan du köpa av oss innan du reser och ladda med så mycket du önskar. Det är verkligen en stor skillnad på kostnaden mot att köpa lösa biljetter. Kortet kostar £3 och fylls på med valfritt belopp som antingen används för enstaka resor eller på utsatt antal dagar. 

Tunnelbana från Heathrow
Redan från Heathrow kan du använda ditt Oyster Card på tunnelbanan, Piccadilly Line som går in till centrum.

Tunnelbana är smidigast
Tunnelbanan är det absolut enklaste sättet att ta sig fram i London. Tågen går var 5.e minut fram till midnatt. Även bussnätet fungerar bra och frekvent.

Åka taxi i London
Det finns två slags taxi i London. Dels de karaktäristiska svarta taxibilarna som är rymliga och har kunniga förare ochär utrustade med taxameter. Det finns också en minitaxi som har lägre priser men här måste man komma överens om priset innan man åker. De svarta taxibilarna går bra att vinka in från gatan. Om de är lediga så lyser en gul lampa ovanför vindrutan. Minitaxi kan endast bokas genom telefon eller genom kontoren som finns på de större gatorna. 

På Themsen
Sedan en tid tillbaka så går det även att åka båt på Themsen som kopplar samman Waterloo, Embankment, London Bridge, towern, Docklands coh Greenwich. Båtarna går mellan 6-23. Man kan köpa en heldagsbiljett för £8.

Gör som Helen Hellmuth på Resia Affärsresor i Göteborg och ta kanalbåten från Little Venice till Camden Lock (marknaden). På vägen passerade de London Zoo och fick se aporna på köpet! Helen säger att det var en skön och lugn upplevelse mot den ofta stojiga tunnelbanan.

Hop on Hopp of-bussar
Madeleine Andersson i vår butik i Bollnäs har precis kommit hem från London. Hon tipsar om Hop on Hop off-bussarna som fungerar riktigt bra. Hon tyckte det var skönt att blanda upp dagarna med shopping och trötta fötter och sätta sig en stund och passera sevärdheter. 

Med fyra olika linjer att åka på och mer än 90 busshållplatser kan du komma i stort sett överallt i London, i din egen takt. Biljetten för Hop-on Hop-off bussen gäller 24 timmar från första gången du börjar åka på biljetten. Bussarna går med ca. 15 minuters mellanrum. I biljetten ingår även en guidad sightseeing tur med båt på Themsen. Biljetten kostar cirka £3.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.