London – topp 7 sevärdheter

Att bara nämna ett antal sevärdheter i London är inte enkelt då det finns så otroligt mycket att se och göra. Om du reser till London för första gången så finns det några sevärdheter som du inte bör missa.

1. Big Ben och House of Parliament
Klocktornet vid parlamentshuset är ett av Londons absolut mest kända riktmärken och den mest fotograferade sevärdheten. 1958 byggdes parlamentshuset upp efter en brand. Kort därefter stod Big Ben färdig och kunde ringa för första gången. Klocktornet är 96.3 meter och själva klockan är 4.3 i diameter. Man kan inte åka upp i klockktornet men väl i det fantasiskt vackra parliamentshuset.


Big Ben och delar av House of Parliament.

2. Westminster Abbey
I den vackra gotiska kyrkan har de brittiska kungligheterna krönts sedan 1000-talet. Det var här som bröllopet mellan prins William och Kate hölls 29 april i år. Förutom kröningar och dop så är det även här som flera kända män, bl a Charles Dickens, ligger begravda. Vill man gå in i den storlslagna kyrkan så kostar entrén £16. Du har möjlighet att närvara vid en av gudstjänsterna som hålls fyra gånger om dagen. Vår systersite Box Office erbjuder biljetter till Westminster Abbey

3. Buckingham Palace
Buckinhams Palace är drottningens bostad men även prins Andrew och Prins Edward bor här. Kolla om flaggan är hissad, då är drottningen hemma. Att titta på vaktombytet brukar vara populärt. Det hålls dagligen vid 11.30 och tar 45 minuter. Slottet är vackert och det finns möjlighet att komma in, men endast under sommartid då drottningen är på sitt sommarresidens i Balmoral. Boka biljetter till Buckingham Palace

4. Tower of London
Vid Themsens norra strand ligger Tower of London eller Towern som vi kallar den. Det är en medeltida borg där du bl a kan se den kända kronjuvelerna men även hemskare saker som fängelsehålan och avrättningsplatsen. Från tornen har man en fin utsikt över London. Inträdesbiljettt till Tower of London

5. Tower Bridge
Denna vackra bro byggdes 1894 över Themsen och ersatte den gamla bron som hindrade fartyg att ta sig in till London. Den nya bron gick att öppna med klaffar som förr var drivna av ångmaskiner. I tornen finns bl a ett museum för ångmaskiner. Mellan tornen finns en gångbana så att man kan ta sig en promenad och titta på utsikten. Boka entrébiljett till Tower Bridge Exhibition


På vackra Tower Bridge kan du promenera mellan tornen.St. Paul’s Cathedral
 St. Paul’s Cathedral är norra Europas största kyrka och stod klar 1710. Här är akustiken fantastisk så om du har möjlighet så försök att lyssna på kyrkokören. Här kan du läsa mer om tider. Det var här som Prinsessan Diana och Prins CVharles gifte sig 29 juli 1981. Det är gratis att gå in alla dagar utom söndag då kyrkan endast är öppen för gudstjänst.

6. London Eye
Om London Eye är en sevärdhet eller inte är det många som har åsikter om. Men med 3.5 milj. besökare per år så har det trots allt blivit en av Londons huvudattraktioner. Turen i hjulet tar cirka 30 min och du har en fantastisk utsikt härifrån som sträcker sig 4 mil åt alla riktningar. Att åka turen kostar cirka £30. Köerna brukar vara långa så vi rekommenderar starkt att förköpa biljetter innan din Londonresa.


Om du vill ta en tur i London Eye så bör du förboka biljetter.

7. Picadilly Circus
Ett av Londons mest kända platser är Piccadilly Circus. I mitten på torget står den kända fontänen med Eros på toppen. Det här är en populär mötesplats för londonborna. De kända neonskyltarna finns ofta med på fotografier härifrån. Härifrån når till fots de mest kända gatorna i London, Oxford Street, Regents Street, Bond Street och Carnaby Street.


Statyn och neonskyltarna vid Piccadilly Circus.

Om du har lite tid på dig i London och bara har tid att se alla sevärdheter passera så tipsar vi om att ta en tur på Hop-on Hop-off-turerna med The Original Tour biljetter hittar du här

Under hela december skriver vi om mer saker att göra och se i London. Häng med!

Boka flyg till London

Boka hotell i London

Boka flyg och hotell till London

Boka weekendresa till London

Boka biljettter till fler sevärdheter i London 

One Response to London – topp 7 sevärdheter
  1. Ashley Svara

    (5/5)

    THANK YOU

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.