Munchen – julmarknader

Ett av våra största mål med resan till München var förstås att ta del av de kända julmarknaderna. Det är verkligen en härlig julstämning som infinner sig och det verkar som alla gått ”man ur huse” för att ta del av festligheterna.


Mysiga bodar. Värm dig med en gluehwein.

Julmarknaden öppnar
Redan klockan 10 på morgonen öppnades julmarknaderna den första dagen. Det låg en förväntan i luften. I bodarna hade man packat upp sina varor och doften av gluehwein spred sig. Nu väntade man bara på borgmästaren som skulle inviga julmarknaden.


Massor av tomtar!

Julmarknaden invigs
Inne i centrum ligger den stora julmarknaden vid Marienplatz. Det är också där som borgmästaren håller sitt tal från balkongen och tänder den stora granen med 2.500 ljus. Julmarknaden fortsätter på gatorna kring torget, Kaufinger Str., Neuhaser Str. samt Wein Str.


Dekorativa kakor att köpa med sig hem.


Mera kakor!


Julpynt i massor!


Julmarknaden vid Marienplatz.

Julpynt, bratwurst och gluehwein
I bodarna säljs hantverk, mycket till julen förstås. Här finns även en hel del ätbart som är enkelt att köpa med sig hem. Det som vi tyckte var allra trevligast var alla mat- och dryckesbodar där man kunde köpa bratwurst, bretzels och gluehwein. Det är verkligen en härlig känsla av att ”alla” träffas utomhus och äter och dricker.


Överallt finns saker att äta och dricka. Här en Bretzel.


Julmarknaden är invigd och granen är tänd!

Totalt i München lär det finnas cirka 70 julmarknader. Varje stadsdel har sin lilla julmarknad och i utkanterna finns ännu fler.

Åka skridskor vid Karlsplatz
Vid Karlsplatz, som ligger i slutet av gågatan Neuhauser Str. har man byggt upp en stor isbana där man kan hyra skridskor. Det var oerhört populärt och stämningen var härlig. Man har också byggt upp en provisorisk bar intill där man kan ta sig en öl och äta något lätt.


Fullt av folk som äker skridskor vid Karlsplatz. 

Boka flyg till Tyskland 

Boka hotell till Tyskland

Boka flyg & hotell till Tyskland

Boka weekendresa till Tyskland

Boka julmarknadsresa till Tyskland och övriga Europa

5 Responses to Munchen – julmarknader
 1. Aniika Svara

  Åh vad härligt det ser ut. Jag ÄLSKAR pretzels!

  • Hallin Svara

   Aniika:
   Det är mysigt att åka på någon julmarknad i Tyskland. De vet verkligen hur man firar jul och får den rätta julstämningen. Pretzels eller Bretzel som det heter i tyskland (visste indet innan) är supergott!

   • Maria Svara

    Och med kall öl smakar det bättre 😉

 2. Maria Svara

  Jag var där förra året vid den här tiden ungefär. Det var så otroligt mysigt fast det inte fanns någon snö. Dom satsar verkligen på julen där =)!

 3. […] för några år sedan var jag i vackra München och fick en ordentlig julstämning som du kan läsa ... blogg.resia.se/2016/10/29/drommigt-i-oktober

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.