Lufthansa – Hallin testar

Resan till München gick med Lufthansa som blir vårt andra flygbolag vi testar. Tidigare har Lotta testat Malev.

Lufthansa är ett av världens största flygkoncern med 90.000 anställda. Man har tre baser i Tyskland varav München är den ena och Frankfurt och Düsseldorf de andra.  Man har alltid legat i framkant och var först ut med biobränsle. Nu har man bytt ut alla stolar på flygplan som trafikerar Europa till ett lättare material som ger lägre bränsleförbrukning. Det är självklart bra för miljön men det ger även passagerarna fyra cm extra benutrymmen. Lufthansa är också ett av fem flygbolag som flyger med den nya superjumbon, A380-800 som tar 526 passagerare.


Kaffe, vatten (eller valfri dricka) och en smörgås ingår på lunchflighterna.


Benutrymme, 27.5 cm.


Nya, lättare stolar sparar miljön och ger extra benutrymme.

FAKTA LUFTHANSA
Grundat: 1926
Antal plan i flottan: 279
Destinationer: 202
Baser: Frankfurt, München och Düsseldorf

 

FAKTA Resor i Europa:
Incheckning: Internet och mobil 23 timmar innan avresa eller automat på flygplats
Bagagevikt Ekonomi: 1 väska, 23 kg
Bagagevikt Business: 2 väskor, 32 kg/st
Handbagage: 8 kg, ekonomi, 1 st, business, 2 st
Benutrymme: 27.5 cm
Mat: Beroende på flygtid: Under 2 h, liten smörgås, kaka eller sallad. Över 2 h. oftast varm mat elelr matigare smörgås
Dryck: vatten, vin, läsk, juice, kaffe och te vid två tillfällen utan kostnad

Servicen var väldigt trevlig och korrekt. Trots att flygtiden endast var 1.45 minuter så hann man med två turer med drinkvagnen. Det fanns även dagstidningar för den som vill ha. Jag ger piloten extra plus för landningen i München som var den mjukaste jag har varit med om på länge! Det kändes knappt att hjulen slog i backen!

Lufthansa har ett fantasiskt stort nät för flygningar ut i världen med  mellanlandningar (ett tips från flera säljare är att välja München istället för Frankfurt i de fall de går, då München är bra mycket enklare och trevligare för byte av flyg). Man är framförallt stor på USA.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.