Mara i Masai Mara

För ett tag sedan skrev jag här i bloggen om Mats Kaneby, vår finanschef här på Resia (f.d. anställd), som var på väg till Kenya och Masai Mara för att springa ett maratonlopp. Här kan du läsa intervjun med Mats.


Mats springer Masai Mara Maraton.

Igår kväll fick jag ett mail av Mats med en hälsning om hur loppet i denna fantastiska miljö gick.


Innan loppet utfördes en dans av masaierna.


Fyra trötta men nöjda deltagare från Air France/KLM-teamet.

I lördags gick loppet av stapeln. Vi var där vid 8-tiden för att hämta nummerlappar och ta oss till starten som låg en bit bort. Vi var fyra svenskar som sprang i KLM/Air France teamet – Thomas, Josefine, Sandra och jag. Starten skulle gått klockan 10 men det var inget som tydde på det. Vid 11.15 så är allt klart för start och 600 löpare springer iväg! Just den här dagen var den klart varmaste dagen av de vi varit här nere. Termometern visade 30 grader och solen stod högt!  Banan var suverän, vilken känsla att springa över savannen. Vid nio kilometer sprang vi mot en sänka med buskage och över på andra sidan tillbaka till 19 kilomter. Den sista biten till målområdet gick mellan buskage och träd. Det var otroligt varmt och det saknades vatten längs banan mellan 5-17 kilometer vilket ställde till det för oss löpare som var ovana vid värmen. Jag fick ta det lugnt i värmen så tiden var inget att skryta med – 2.24 men upplevelsen var enorm!


Inga lejon under loppet men väl på safarin!

Min bild av att lejonen skulle korsa banan besannades inte! De hade såklart hållit djuren undan så att loppet skulle flyta på. Vi har dock haft tid över så vi har haft möjlighet att åka med på safari och sett elefeanter, lejon, lejonungar, giraffer, zebror, antiloper, bufflar, gnuer, vårtsvin, krokodil, flodhästar, babianer och mycket, mycket mer. En av mina största upplevelser!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.