La Palma – den okända kanarieön

Häromdagen beskrev jag La Gomera som ”den femte kanarieön” och som är relativt okänd. Ännu mer okänd är kanarieön La Palma som Fritidsresor är ensam om att arrangera resor till. Du kan också åka hit på egen hand med färja från de andra kanarieöarna. Enklaste ön att resa från är Teneriffa där det avgår färjor dagligen från Los Christianos. Här kan du hitta färjetider. Färjan tar cirka 7 timmar. Reser du med Fritidsresor så flyger du med inrikesflyg från Teneriffa.


La Palma är en vulkanö med dramatiska vyer.


Blått hav och lavastränder

Namnet har ön, kanske inte överraskande precis, fått för att det finns många palmer här. Den kallas ”La Isla Bonita”, den vackra ön.  Precis som La Gomera så är La Palme en naturskön ö med många bra vandringsleder. Färgerna är starka från gröna berg, vita hus och ett blått hav. Ön har cirka 70.000 invånare och huvudstaden heter Santa Cruz. Fritidsresor har boende på två orter, Fuencaliente och Los Cancajos. Båda orterna är stillsamma och har ett lugn över sig. Bada från fina lavastränder och njut av den lokala maten från restaurangerna.


Hyr bil och kör runt på ön.

Hyrbil rekommenderas för at ta sig runt på denna vackra ö. Besök fågelparken Jardin de las Aves och den lilla djurparken Maroparque. Besök också nationalparken Caldera de Taburiente där det bland annat finns ett observatorium. Det finns många vandringsleder som är utmärkta. Information finns på turistbyrån i Santa Cruz. De mest kända byggnadsverken på La Palma är vattentunnlarna som fraktar vatten från källor i bergen till städer, byar, och jordbruken. Tunnlarna byggdes in i bergen under flera hundra år och det går att följa vissa tunnlar genom vandringar vilket dock kan bli ett vått äventyr.

One Response to La Palma – den okända kanarieön
  1. [...] Fritidsresor, som är en av våra leverantörer, presenterar den gröna kanarieön La Palma som en nyhet... blogg.resia.se/2012/03/17/la-palma-%e2%80%93-nytt-i-sortimentet

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.