Ida rapporterar från Söderhavet – del 1

Ida Lundqvist jobbade på vår resebyrå i Alingsås under hela våren och sommaren. En bit in på höstkanten åkte hon, tillsammans med sin pojkvän, på en backpackingresa.


Yasawaöarna, Fidji

Deras fösta anhalt var Söderhavet och Yasawaöarna, Fiji . Ida berättar:

Nordväst om Fijis huvudö Vitu Levu, sträcker ögruppen Yasawa ut sig som ett pärlband i havet. Hit tar man sig enkelt med katamaranen Yasawa Flyer som dagligen kryssar mellan öarna. Eller varför inte lyxa till det och flyga ut till flotta Turtle Island med sjöflygplan, och samtidigt se hela ögruppen från ovan.

Till Yasawaöarna reser man för att varva ner och ta del av den fijianska kulturen. Varje resort har ett stort utbud av aktiviteter med allt från traditionell korgflätning till dyk med hajar. Här finns med andra ord något för alla. Till de mer traditionella aktiviteterna hör förutom korgflätning också danslektioner, språklektioner, by- och kyrkobesök samt guidade rundturer på öarna. Dessutom delar de mer än gärna med sig av sina kunskaper i hur man på bästa sätt utnyttjar kokosnöten, denna av fijianerna älskade frukt.


Fantastisk att snorkla!

För den mer äventyrlige bjuder Yasawa på fantastiska möjligheter att utforska världen under havsytan. Riktigt bra snorklingsmöjligheter finns kring nästan varje ö och många resorter erbjuder dessutom tubdykning.

Till favoriterna hör en av de nordliga öarna, Nanuya Lailai. Ön är hem till den vackra Blå lagunen, känd från filmen med samma namn från 1980. Den gyllende sandstranden kantas av palmer och omsluts av glittrande turkost hav. Här spenderade vi otaliga timmar, förförda av öns vackra omgivningar. Det enda som egentligen kunde ta oss härifrån var de nybakade banan- och chokladkakorna på öns östra sida. Den halvtimmes långa promenaden över ön gjorde gott efter myckt god mat och inte minst allt för många goda kakor.


Blå lagunen är känd från filmen med samma namn.

Den sagolikt vackra skärgården med sina höga gröna toppar och guldgula stränder lockar smekmånadspar, par, familjer och backpackers. Lugna dagar med god mat och sand mellan tårna, stjärnklara kvällar med utomhusbio på stranden eller fijiansk massage i ljudet av vågorna. Eller varför inte aktiva dagar med snorkling, dykning och färgglada drinkar. Valet är ditt!

Ah, det låter härligt! Håll utkik här i bloggen då Ida rapporterar mer från sin resa!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.