Las Palmas – ett underskattat resmål!

Las Palmas är resmålet för dig som både vill kunna bada på fina stränder, äta mat på lokala restauranger, shoppa i ”vanliga” butiker och samtidigt få känslan av att vara i en storstad. Jag måste säga att Las Palmas är verkligen ett resmål som är underskattat och som fler borde upptäcka.


Vy över Las Palmas. Bild lånad från Wikipedia

Jens håller med mig och lämnade en kommentar i bloggen när jag skrev om Gran Canria:
Jag skydde länge Kanarieöarna som pesten. Alldeles för många turister och alldeles för få spanjorer, var min bild. Men, så upptäckte jag Las Palmas! En lagom stor väldigt charmig stad, med betydligt fler spanjorer än turister! Dessutom med en alldeles fantastisk strand, las Canteras! Vi har några gånger åkt på upptäcktsfärd till de stora turistorterna men snabbt känt ”När går nästa buss hem?” Så min röst går till Las Palmas!

Jag frågade naturligtvis Jens om han hade några bra tips om sin favoritstad:
Strandpromenaden längs Las Canteras så klart. Dessutom har stranden på en lång sträcka ett rev en bit ut. Det fungerar som vågbrytare och ger perfekt bad innanför.

De gamla delarna av staden, med en söt saluhall, en vacker katedral, ett litet museum om Christoffer Columbus (han stannade till här på sina resor till Amerika) och en lång gågata med bra shopping.

Shopping ja! Det finns flera stora gallerior med alla de stora kedjorna, dessutom mängder av småbutiker och givetvis Spaniens NK, El Corte Ingles.

Massor av bra restauranger, dessutom ganska billigt, men undvik turistfällorna längs strandpromenaden. Här brukar vi äta grillad fisk och dricka lokalt vitt vin http://www.laolivarestaurante.com/

Till sist en personlig favorit, den botaniska trädgården, Jardin Botanico som ligger en halvtimme med buss från staden. Charmig, annorlunda och märkligt nog anlagd av en svensk, Eric Sventenius.

Även Carina Regn från vår butik i Stockholm tipsar om sin favorit, Las Palmas:
Carina framförallt den perfekta blandningen av stad och strand. Prisläget är bättre än nere på sydkusten och du hittar fler genuina restauranger.  Shoppingen är underbar, här ligger inte fokus på souvenirer! På kvällen promenerar man gärna längs strandpromenaden Las Canteras och slår sig ner tillsammans med lokalbefolkningen för en kaffe eller ett glas vin. Ett tips är fiskrestaurangen på piren längst norrut på strandpromenaden – här får du färsk fisk till rimliga priser.

Hyr bil en dag och kör norrut till det genuina Gran Canaria. Här gömmer sig ett fantastiskt variernade landskap med allt från bananodlingar till svarta berg, vindlande bergsvägar och mysiga små kanariska byar. En av favoriterna är Tejeda, inte bara för de makalösa vyerna över landskapet utan även för deras bakverk gjorda på lokala produkten mandel. Här känner man doften av mandel så fort man stiger ur bilen och det är svårt att motstå ett besök på någon av bagerierna.

Ytterligare ett tips är att ta lokalbussen till den gamla delen av staden, Vegueta med sina vackra katedraler, mysiga torg och charmiga gator. På söndag är det marknad där de säljer både hantverk och mat.


Annicka Thorsberg i Skövde delar med sig av ett foto taget från Apollos hotell Don Carlos som man måste boka tidigt om man vill få en bra utsikt från rummet.

Boka resa till Kanarieöarna

7 Responses to Las Palmas – ett underskattat resmål!
 1. [...] resa bort på. Den som bestämmer vart resan ska gå är i de flesta fall mamma och i år är detKanarie... renewmag.se/2012/10/mamma-bestammer-var-man-aker-pa-hostlovet
 2. Anita Mastling Svara

  I Las Palmas får man allt, både storstadssemester och badsemester. Man känner verkligen att man är i Spanien, dessutom är det lagom varmt. Den ca 7 mil långa ön är som en hel kontinent, där temperaturen i bergen i norr kan skilja på 30 grader i jämförelse med södern, t ex Puerto Rico, på vintern.
  Bor man nära Las Canteras kan man ta direktbussen från Catalinaparken till södern, t ex skandinavparadiset San Augustin, och den stannar bara vid Telde och flygplatsen, dvs en resa på 15-20 min. Las Palmas är mitt favoritresmål på vintern.

  • Hallin Svara

   Anita Mastling: Jag håller verkligen med dig. Las Palmas är en underbar stad. Dock kan ju, som du skriver, vädret vara en aning sämre här men det är ju väldigt enkelt att ta bussen till de södra delarna!

 3. Inger Roempke Svara

  Håller med er föregående skrivare. Min favoritort är förstås Las Palmas. Där finns allt som intresserar mig. Nu fick jag en väldans reslust

  • Hallin Svara

   Inger Roempke: Jamen, jag också faktiskt när jag länkade till inlägget. Det är en komplett stad med allt!!

 4. Margot Loberg Svara

  Drog med en stor husvagn 381 mil och 41 timmar färja från Arvika Värmland hit Camping El Pinillo utanför Arguineguin G.C. i november, tänker stanna över vintern,lämna vagnen och återkomma när svenskt klimat surnar igen. En bra ide tycker jag ! Hälsningar fr Margot !

  • Hallins reseblogg Svara

   Margot Loberg: Men vilket underbar sak att göra! Håller med om att det är en väldigt bra idé!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.