Mat- och restaurangtips på Teneriffa

Anna Biörsmark (f.d. anställd)Resia i Norrköping tipsade oss häromdagen om flera spännande utflykter på Teneriffa. Eftersom hon har bott på ön i flera år så har hon många tips att dela med sig av. Här är restauranger och andra matupplevelser hon rekommenderar:

Restauranger i Los Cristianos
Watermelon i San Telmo området.
San Telmo ligger precis ovanför den finare playan ”Las Vistas” i Los Cristianos. Trevligt område på kvällar med många olika restauranger och barer, med fin utsikt över havet! Watermelon har även många vegetariska rätter.

El Sol ligger i hjärtat av Los Cristianos och har en blandad meny – mest känd för sin kyckling men också många vegetariska förrätter. Rekommenderar ”gratinerad spenat”.

La Cava ligger också i hjärtat av Los Cristianos på en gågata nära hamnen. Här bjuds ni på tjeckisk mat. Många av förrätterna är vegetariska. Jag rekommenderar ” bobango” och friterad blomkål. För de som önskar kött är kyckling i cognacsås underbar och även oxfilén.

Lunchrestauranger finns det gott om. Rekommenderar den lilla restaurangen Atlantico som ligger precis i början av den ”finare” stranden i Los Cristianos ( den med fontänen ute i vattnet). Här kan ni få både enklare och mer mastiga rätter.

Tapas – Jag rekommenderar er också att stanna till på några av stadens enklare ”tapasrestauranger”. Här serveras små spanska förrätter – ofta presenterade i en monter, så det är bara att peka på vad man önskar. Gott, enkelt och bra priser.


Njut av goda fiskrätter på någon av restaurangerna i La Caleta. Bild lånad från flickr

La Caleta och Los Abrigos.
Önskar ni äta läckra skaldjur och god fisk rekommenderar jag er att åka lite utanför turistområdena till någon av dessa två byar. Att sitta vid någon av fiskrestaurangerna här och blicka ut över havet i solnedgången ger ett minne för livet.

Adeje
I denna lilla bergsby ca 10 min bilresa från Playa de las Americas njuter ni av underbar vitlökskyckling som är en specialitet på många av restaurangerna längst huvudgatan.

4 Responses to Mat- och restaurangtips på Teneriffa
 1. Kent & Ingrid Svara

  Bra att komma ihåg.

  • Hallin Svara

   Kent & Ingrid: : )

 2. Petter - Snart i Los Cristianos Svara

  Bra tips!

  Vi gillar Los Cristianos mest och på den södra delen av ön finns många fina restauranger, barer och pubar med god mat och trevlig atmosfär.

  Vill man komma bort från turismen finns ju många fina ställen i de mindre byarna på ön, antingen uppe i bergen, men även efter kusten runt hela Teneriffa.

  • Hallins reseblogg Svara

   Petter: Tack för fina tips! Hoppas du får en fin resa!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.