Menorca nyhet hos Fritidsresor

Menorca är en vykortsidyll med 122 vikar och stränder berättar Fritidsresor som nu lanserar Menorca inför sommaren 2012.


Härliga badvikar och grönt skimrande vatten på kritvita stränder.

På Menorca har turismen utvecklats långsamt med hänsyn till miljö och kulturarv. Intresset för hållbar utveckling gör ön till en grön förebild för andra turistorter i Medelhavet. Ön skyddsklassad av Unesco. Utmed havet runt ön finns ett 200 km långt system av stigar idealiska för cykling, trekking och ridning. Öns 122 stränder och vikar är utspridda över hela ön, flera av dem ligger intill turistorterna och kan även nås med bil eller buss. Andra ligger mer otillgängligt och kan bara nås genom promenadstigar eler från sjösidan med badbåt. Stigarna är dock tydligt utmarkerade och det är enkelt att hitta till de mindre vikarna. Vattnet är glasklart och grönskimrande.


Inbjudande badvikar med oerhört klart vatten.

Förutom Blue Star Club, Splash-hotell med vattenland samt Holiday Village med aktiviteter för barnen finns även koncepthotell Blue Couple, för dig som reser utan barn. Även Temaresor har en vandrings- och cykelresa. För dig som vill ha ett partyliv rekommenderas ett annat resmål!


Grillad fisk står ofta på menyn.

Fakta
Flyg från Stockholm och Köpenhamn 11/5-7/10.
Fem olika resmål att välja på; Cala Galdana, Cala n’Bosch, Arenal d’en Castell, Cala Santradina och Mahón.
Aktiviteter: Cykling, ridning, trekking, dykning, kanotuthyrning, segelbåtar och segelskola: cyklar finns att hyra till mindre vägar och cykeltstigar
Prisexempel: 4.498:-, del i tvårumslägenhet 25/5, Marina Garden i Cala’n Bosh.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.