La Gomera – den femte kanarieön

Om du vill ha en genuin ö med mycket att upptäcka och gärna klara dig på egen hand så är La Gomera ön för dig. Här är priserna en aning lägre och maten kanarisk med mycket fisk, tapas och paella. När jag bad om tips från våra säljare om Kanarieöarna så var det flera som ville tipsa om La Gomera.


La Gomera är grön och frodig.

Åk på egen hand eller gör en kombinationsresa
Om du åker på egen hand så tar du båten, som inte tar mer än 40 minuter, från Los Christianos på sydsidan av Teneriffa. Båten går till huvudstaden på ön, San Sebastián. Antingen åker du över dan och tar dig med taxi eller hyrbil runt ön. Det tar ungefär 1.5 timma att köra tvärsöver ön. Eller så stannar du flera dagar. Förbered resan innan och boka hyrbil som du kan hämta i San Sebastán. På turistbyrån finns flera olika boenden att boka på plats. Charterbolagen ordnar även kombinationsresor där resan och transfer ingår i priset.


Huvudstaden San Sebastián har anor från 1400-talet.

Härliga utflykter
På dina rundturer runt ön finns många härliga utflyktsmål bland gröna berg och pittoreska byar. Stanna ofta, för här är vackert och du kommer vilja ta många fotografier på alla fina vyer. Till skillnad från de flesta andra kanarieöar så är La Gomera frodigt grön. Det här inte ön för dig som önskar sandstränder med solstolar och aktiviteter på stranden. Oexploaterad och massor att upptäcka.


Slingriga vägar möter på La Gomera.

Fina vandringsleder
I Valle Gran Rey finns utmärkta vandringsmöjligheter. Ett rikt fågelliv och grönska som inramas av höga berg. Det finns färdiga vandringsleder som är bra utmärkta. Här utvinns även palmhonung som är en lokal delikatess och som man kan köpa med sig hem.

I national parken Garajonay hittar du världens äldsta skogar med lagerträd, stockrosor och andra exotiska växter. Även här finns fantastiska vandringsleder. Här ligger La Gomera högsta berg, Alto de Garajonay, som är 1 487 meter högt. Vandra hela vägen upp och njut av utsikten.

2 Responses to La Gomera – den femte kanarieön
 1. agnes i Lund Svara

  Kan bara instämma. En jättefin ö att vandra på. Fina restauranger direkt vid havet. Ett resmål som inte känns alltför ”turistigt”.

  • Hallin Svara

   agnes i Lund:
   Tror att den här ön kommer att växa då allt fler verkar vilja få upplevelser på sin semester utöver de traditionella resmålen.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.