”Läckra” sevärdheter!

Jag har ett stort intresse när jag reser att besöka mataffärer, marknader, bagerier och vad det nu kan vara som är speciellt för resmålet. Köper i stort sett alltid med mig något ätbart som man hemmavid kan njuta av och drömma sig tillbaka.

Lonely Planet har listat några av världens mest ”läckra” sevärdheter som absolut är värda ett besök!

Gelateria di Piazza, San Gimignano, Siena i Toscana
I en underbart vacker medeltida stad som är upptagen på Unescos världsarvslista finns den bästa glassen i hela Italien. På Gelateria di Piazza njuter du av glass med de finste råvaorna med bl a pistagenötter från Sicilien och kakao från Venezuela. Förutom de ”vanliga” smakerna fins många spännande varianter, t ex hallon med rosmarin och rosa grapefrukt med moussernade vin. På väggarna hänger bilder på flera kändisar som njutit av sin glass här. På hemsidan kan du läsa mer om den kända gelaterian.


Den bästa glassen i stada! Bild lånad från hemsidan.

Donghuamen nattmarknad i Peking
Det finns nog ingen annanstans i världen där det finns så många märkliga saker att äta på ett och samma ställe. Varje eftermiddag vid 17.30 öppnar marknaden och försäljarna erbjuder sina varor. Om man vill testa något riktigt anorlunda så kan man här prova på ”stinkande” tofu, friterade gräshoppor, skorpioner, silkesmaskar och tusenfotingar. Men de säljs även mer traditionell mat som lammkebab, grillad majs och nudlar. Ta med kameran! Här finns mer att fota än att äta : )


På nattmarknaden kan du även köpa kanderad frukt.

Le Grande Epicerie, Le Bon Marché, Paris
Missa inte matavdelningen på Paris äldsta varuhus Le Bon Marché. Förutom att bara titta på alla läckerheter finns en hel del fä’rdigmat som du kan köpa med dig. Lonely Planet skriver att det egentligen bara finns två nackdelar md besöket. Det ena är att du aldrig mer kmmer att vilja handla i din ”vanliga” mataffär och det andra är att det inte finns tillräckligt stora resväskor för allt du vill ta med hem!


Köp med dig något gott hem från matavdelningen på Le Bon Marché.

2 Responses to ”Läckra” sevärdheter!
  1. Kina Svara

    Kinamat i Sverige och maten i Kina är inte riktigt samma sak 🙂

    • Hallin Svara

      Kina: Nej, verkligen inte : )

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.