Utflykter på Teneriffa

När vi frågade våra säljare vilka utflykter de rekommenderar på Teneriffa så fick vi en mängd härliga förslag:

Anki Högdal (f.d. anställd)Resia i Örnsköldsvik tycker att djurparken. Loro Parque, på norra Teneriffa definitivt är värt ett besök. Parken är fantastiskt vacker med stora grönområden och många djur i sina natorliga miljöer som uppskattas av både barn och vuxna. De har även Europas största delfinarium där det visas shower med både delfiner och späckhuggare. Ankis familj tyckte showen med de busiga sjölejonen var roligast!


Besök den stora djurparken i Puerto de la Cruz på öns norra sida.

Johanna Widman (f.d. anställd) på vår butik i Uddevalla tipsar om att åka till den lilla orten genuina orten El Medano som bara ligger ett par minuter väster om flygplatsen. Byn är väldigt lugn med lite ”cool hippiestämning”. Många spanjorer från fastlandet har sina sommarbostäder här. Här finns också en lång härlig strand med olika klippformationer och vid slutet väntar en bergsvandring upp till La Montaña Rocha, det röda berget. Härifrån har man en underbar utsikt. Om man är på Teneriffa på nyårsafton så tipsar Johanna om att fira den här. Torget mitt i byn fylls av tusentals firnade människor. Frampå morgontimmarna när man själv går till sängs börjar det riktiga draget och dansen som pågår långt in på förmiddagen!


Bestig Spaniens högsta berg, Teide. Naturen är vacker på väg upp.

På vår resebyrå i Norrköping arbetar Anna Biörsmark (f.d. anställd) som har bott på Teneriffa. Hon lovordar ”sin” ö och återkommer med mer tips om Los Christianos längre fram under månaden. Om man vill åka på utflykt med hyrbil så tipsar hon om Mercedesbergen på nordvästra sidan av ön. Där väntar den troiska och magiska mercedesskogen och de branta Anagabergen. Här upplever man en underbar grönska utmed slingrande vägar och man känner sig långt. långt borta från turiststråken på sydsidan.

Teide, Spaniens högsta berg, ger en majestätisk inramning av Teneriffa. På bara en timme tar man sig upp till Las Cañadas vid Teides fot. På vägen upp passerar man fyra klimatzoner och utsikten är magnifik. Gör gärna ett stopp halvvägs upp i byn Villaflor. Här finner ni ett härligt spa-hotell som heter Villalba som bjuder poå lyxig tillvaro mit i pinjeskogen samt utsökt mat. Varför inte stanna en natt och skämma bort sig efter en tuff vandring upp till Teides topp?

På slingrande vägar och utefter branta stup finner man till slut den vackra Masadalen som ligger på Teneriffas nordvästra kust. Detta är en naturupplevelse utöver det vanliga ! För den spänstige rekommenderar Anna en vandring ned till havet där ett dopp i det inbjudande vattnet blir en fin belöning efter strapatsen.

One Response to Utflykter på Teneriffa
  1. [...] Biörsmark på Resia i Norrköping tipsade oss häromdagen om flera spännande utflykter på Teneriffa.... blogg.resia.se/2011/11/16/mat-och-restaurangtips-pa-teneriffa

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.