Shopping i Dubai

Dubai är ett shoppingparadis i Mellanöstern. Här finns shoppingcenter, boutiquer och basarer i överflöd. De stora shoppingcentren är dessutom fyllda av restauranger och nöjesaktiviteter. Du kan lätt spendera en hel dag i Dubai Mall.

Dubai Mall
Dubai Mall är världens till ytan största nöjes- och shoppingcenter. Över 1.000 butiker, 120 matställen och en mängd attraktioner väntar. Priserna i butikerna är ungefär som i Europa, men det är ofta rea och det går att göra fynd. Det som tilltalar mest är förstås det enorma utbudet, här finns verkligen något för alla. Hinner du inte åka till New York, London och Paris, så hittar du varuhusen Bloomingdale’s, Debenhams, Marks & Spencer samt Galeries Lafayette här.  http://www.thedubaimall.com/en


Dubai Mall, ett av världens största shoppingcenter

När det gäller nöjesattraktioner i Dubai Mall så finns här bl.a biografer, isrink, SEGA spelhall och ett akvarium. The Dubai Fountain (läs mer nedan) och världens högsta byggnad Burj Khalifa hittar du också här.

Dubai Aquarium & Underwater Zoo är listat hos Guinness World Record för att ha största ”fönsterväggen” (32.8 m bred och 8.3 m hög) i världen. Det kostar inget att titta på detta imponerande akvarium från utsidan, vill du gå in får du betala från ca 100 kr (50 AED).  Öppet kl. 10 – 01.


Dubai Aquarium & Underwater Zoo

The Dubai Fountain finns utanför Dubai Mall. Fontänen är designad av WET, som även har designat den kända fontänen utanför hotellet Bellagio i Las Vegas. 6.600 lampor lyser upp fontänen och det sägs att ljusskenet kan ses från månen. Den högsta strålen når upp till 150 meter. Den ljud- och ljussatta showen visas var 30:e min kl. 18 – 23. Detta skådespel är gratis.


Fontänerna vid Dubai Mall

Mall of Emirates
Lyxiga shoppingcentret Mall of the Emirates är beläget i området ”New Dubai”.  Här finns 520 butiker, 85 matställen och attraktioner såsom biografer och Magic Planet, som erbjuder underhållning för hela familjen med åkattraktioner och spel. Inne i shoppingcentret finns även en skidanläggning, Ski Dubaihttp://www.malloftheemirates.com/moe/Default.aspx


Mall of Emirates

Gold Souk
Dubais mest kända basar är guldbasaren i affärsdistriktet Deira. Här finns mängder av butiker som säljer guld, silver, pärlor och ädelstenar. Guld säljs till fasta priser, men du kan pruta på arbetet med smycket. Generellt är priset på guld betydligt lägre än i Europa. Många butiker är stängda mellan kl. 13-16, så kom på förmiddagen eller kvällen.


Allt som glimmar är guld

Spice Souk
Kryddbasaren som ligger intill guldbasaren är en doftupplevelse. Här kan du botanisera bland vanliga och ovanliga kryddor. Saffran går att hitta till bra priser, prutning gäller. Även här är många butiker stängda mitt på dagen. På kvällen är det mest liv och rörelse, och halva nöjet är att titta på folk.


Piffa upp matlagningen med spännande kryddblandningar

Textile Souk
Textilbasaren har skimrande tyger i alla färger. Många av dem kommer från Indien och det kan vara svårt att hitta enfärgade tyger. Titta runt och gör lite prisjämförelser innan du shoppar. Prutning är ett måste.  Intilliggande Meena Bazaar har även kläder och souvenirer.


Tyger hittar du i textilbasaren

Området Karama
Det här är varken ett shoppingcenter eller en basar, snarare ett bostadsområde med butiker som ligger samlade längs en gata. Här hittar du väskor, klockor, solglasögon, parfymer och kläder. I dessa butiker gäller det att pruta. Och tänk på att det finns en anledning till att märkeströjan kostar betydligt mindre här än i affären i ett av shoppingcentren.

11 Responses to Shopping i Dubai
 1. Anna Svara

  Hej Maria,
  Ser att du verkar ha koll på Dubai så tänkte höra ifall du även kunde ge lite tips för dem som är på genomresa.
  Jag är en av dem som har mellanlandning i Dubai nattetid på väg mot Asien. Uppehållet ligger natten söndag till måndag ungefär kl 23 och sedan vidare vid 9.
  Finns det något man kan ta sig för i Dubai vid den här tiden i veckan och på dygnet? Kan man hyra taxi för att ta sig en nattsightseeing? finns det något att se så dags, är det dyrt?
  Tack på förhand!

  • Maria Svara

   Hej Anna!

   Först är det viktigt att du kollar upp om du kan lämna flygplatsen under din mellanlandning utan visum. Beror på vad du har för typ av biljett och vilket pass du har osv. Tänk på att det inte får finnas stämplar från Israel i passet. Kontakta den resebyrå där du bokat resan för att få reda på vad som gäller exakt för dig.

   Mitt i natten är det mesta tyvärr stängt. Även om många shoppingcenter och attraktioner har generösa öppettider fram till midnatt, så stänger man tidigare på söndagar, ofta kl 22:00.

   Tunnelbanan kör mellan 06:00 och 23:00 så taxi är sättet att ta sig runt mitt i natten.

   Kanske är det bättre att spara Dubai tills du har mer tid och riktigt kan njuta av alla upplevelser?

   Om du flyger via Dubai International Airport så är det en stor flygplats med mycket som kan hålla dig sysselsatt:

   http://www.dubaiairport.com/en/Pages/home.aspx

 2. [...] besök på olika marknader såsom kryddmarknaden – Spice Souk och guldmarknaden – Gold Sou... blogg.resia.se/2012/03/14/utflykter-i-dubai
 3. Emelie Svara

  Hej! Jag undrar om taxfree affärerna på Dubai international airport öppna nattetid? flyger nämligen hem från dubai 02:30, vore trist om man missade dem.
  Tacksam för svar.

  • Hallin Svara

   Emelie: Det ska jag genast kolla upp. Återkommer!

  • Hallin Svara

   Emilie: Nu har jag hittat mer info. Butikerna är öppna dygnet runt. Här kan du läsa mer: http://www.dubaidutyfree.com
   Hoppas du får en trevlig resa!

   • Emelie Svara

    Tusen tack för ditt svar 🙂

 4. Inger Borg Svara

  Hit skulle jag vilja åka. Med stor plånbok för oj så fina butiker. Den som lever får se. Man ska aldrig ge upp hoppet. Nej det kan bli så att jag kommer dit vem vet.
  Inger

  • Hallin Svara

   Inger Borg: Ja, shoppingen är en stor del av Dubai. Och det är riktigt, plötsligt händer det : )

 5. ing-marie Svara

  hej jag köpte en klocka bellajio finns detta märke eller är man lurad köpte den i sharja.Det är ca 8år har sökt verkar inte finnas tacksam för svar

  • Hallins reseblogg Svara

   ing-marie: Det är svårt för mig att säga men hittade en klocka på nätet som heter Bellagio och som kostar från 200 euro och uppåt. Har du sett fel eller är det en kopia som ska likna? Tror dock inte att de har så mycket kopior i Dubai utan där brukar det vara äkta vara!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.