Masai Mara Marathon

Den 19 november går ”Världens vildaste maraton” av stapeln i Kenyas nationalpark, Masa Mara. Det är tredje året som Masai Mara genomförs och syftet är att samla in pengar tillvälgörenhet till projekt för samhället och miljön.

Air France/KLM har samlat en trupp på fyra personer som ska springa maratonloppet där vår finanschef, Mats Kaneby är en av dem. Han åker redan nu på onsdag och är naturligtvis en aning pirrig inför uppgiften. Jag fick en liten pratstund med Mats som är mitt uppe i uppladdningen!

Hur är känslorna idag inför loppet?
Det är en enormt spännande eftersom jag inte har en aning vad som väntar. Har försökt att föreställa mig hur det är att springa mitt i nationalparken med vilda djur inpå knutarna men det är verkligen inte enkelt men naturligtvis en enorm förväntan.

Hur har du laddat upp inför loppet?
Jag har sprungit mer än 10 Göteborgsvarv och ett antal Lidingölopp så längden har jag inga problem med. 

Är det något du oroar dig inför loppet?
Det är svårt att föreställa sig hur varmt det egentligen är. Jag hoppas på mulet väder och avstår från kaffe och alkohol men kommer att dricka mycket vatten. Ska försöka att inte ha några krav på mig när det gäller tiden, men man vet ju aldrig….!

Vad tror du blir den största upplevelsen?
Självklart miljön. Tänk om vägen där man springer korsas av zebror och gnuer eller kanske till och med lejon!! Det måste var den mest ultimata upplevelsen!

Vi önskar Mats lycka till på lördag den 19:e och återkommr med ett repotage om hur loppet har gått!

One Response to Masai Mara Marathon
  1. [...] För ett tag sedan skrev jag här i bloggen om Mats kaneby, vår finanschef här på resia, som var på ... blogg.resia.se/2011/11/22/mara-i-masai-mara

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.