Topp 5 spektakulära sevärdheter i Dubai

Dubai är känt för sina spektakulära byggnader och byggnadsverk. Vår guide sa med en gång att de tre ord vi skulle höra mest från honom var ”…in the world”.  Den högsta byggnaden i världen, det lyxigaste hotellet i världen, osv.  Under mitt besök i oktober så fick jag chans att se en del av dessa.

1. Burj Al Arab Hotel
Ett av världens lyxigaste och högsta hotell (321 m) är något av en symbol för Dubai. Siluetten på detta lyxhotell liknar ett segel. Här finns inga vanliga hotellrum, man bor i sviter och skäms bort av en egen butler. På varje våningsplan finns check-in. Man kan komplettera sitt boende med en Rolls Royce, chaufför ingår givetvis.

För att besöka hotellet måste du boka in en måltid i någon av restaurangerna, t ex afternoon tea till en kostnad av ca 790 kr (395 AED).  Det finns också möjlighet till lunch och middag. Du måste förboka och tänk på att klädkod råder; inga shorts, jeans, gymnastikskor eller flip-flops.


Lyxhotellet Burj Al Arab Hotel

2. Burj Khalifa
Missa inte ett besök till världens högsta byggnad Burj Khalifa (828 m), belägen intill shoppingcentret Dubai Mall. En hiss tar dig till observationsplattformen på 124:e våningen där du har 360 graders vy över Dubai. Hissen är förstås en av de snabbaste i världen med en hastighet på upp till 10 m per sekund. Det kittlade mer i magen innan jag steg in i hissen än under själva färden som var behaglig, inget lock för öronen.

Entrén hittar du på bottenvåningen i shoppingcentret. Öppettider är sön-ons 10-22, tor-lör 10-24.  Sista insläpp 45 minuter innan stängningsdags. Förboka dina biljetter för att vara säker på att få en plats, speciellt på helgerna. Biljettpris ca 200 kr (100 AED) för en vuxen (från 12 år). http://www.burjkhalifa.ae/


Världens högsta byggnad – Burj Khalifa

3. The Palm Jumeirah
The Palm Jumeirah är en konstgjord ö, formad som en palm, som är mest spektakulär när man ser den från ovan. Här finns beacher, bostäder och lyxiga hotell, som den fantastiska hotellanläggningen Atlantis. Ytterligare två palmöar är planerade, men p.g.a. lågkonjunkturen har byggnationen stannat av.  Är du sugen på att köpa dig en sommarstuga så finns möjligheten. Vill du se ön från ovan finns det helikopterturer som tar dig över Dubai. http://www.palmjumeirah.ae/


Beach på Palmön

4. Ski Dubai
Är en inomhusskidanläggning i shoppingcentret Mall of Emirates. Det mest fantastiska här är känslan när man på någon minut går från ökenklimatet till ett snölandskap med utförsåkning i fem pister, varav en svart. Här finns även en barnbacke, liftar, skidinstruktörer, skid- och snowboardaffär, alpcafé m m. Entré till området är ca 240 kr (120 AED) sedan tillkommer åkpass. http://www.skidxb.com/


Ski Dubai i shoppingcentret Mall of Emirates

5. Dubai Metro
Denna tunnelbana, som huvudsakligen går ovan jord, invigdes i september 2009. Det är den längsta förarlösa tunnelbanan i världen. Två linjer finns nu och ytterligare linjer är planerade. Varje tågset har en vagn reserverad för kvinnor och barn. Ett smidigt sätt att ta sig mellan flera sevärdheter.

Boka flyg till Dubai

Boka hotell till Dubai

Boka flyg och hotell i Dubai

Boka sevärdheter i Dubai

7 Responses to Topp 5 spektakulära sevärdheter i Dubai
 1. [...] SEGA spelhall och ett akvarium. The Dubai Fountain (läs mer nedan) och världens högsta byggnad Burj ... blogg.resia.se/2011/11/11/shopping-i-dubai
 2. Dag Heimdal Svara

  Tack för inspirerande och informativa tips 🙂 Vi åker själva om 3 veckor, och efter några dagar i Dubai fortsetter färden (seglatsen!) på en 7-nätters kryssning till bl.a. Abu Dhabi och Muscat i Oman. Tack vara er på RESIA har vi nu en hel del roliga förslag till vad vi kan hitta på i Dubai.

  • Maria Svara

   Dag: Vad roligt att du gillade tipsen. Det är en härlig resa du har framför dig, speciellt med kryssning som grädde på moset! Det kommer att komma lite mer om Dubai i bloggen, bl.a. om utflykter. Missa inte jeepsafari i öknen! /mvh Maria

 3. Dag Heimdal Svara

  Kul, tack för alla fina tips! Verkar vara hur mycket som hälst att hitta på i Dubai. Dessutom är ju stränderna jättefina, många hotell är av högsta klass o s v. Kvällskryssning med middag på Dubai Creek på en ”gammal” dhow-båt ser vi också fram emot. Here we come…can’t wait 🙂

 4. [...] nyaste stadsdelarna Downtown Burj Dubai och Dubai Marina. Ett besök i världens högsta byggnad, Burj... blogg.resia.se/2012/03/14/utflykter-i-dubai
 5. Marlene Svara

  Kul att läsa lite om Dubai eftersom jag ska dit på lördag. Tack för bra tips 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Marlene: Men så härligt!! Önskar dig en riktigt fin resa!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.