För vem passar Fuerteventura?

Fuerteventura är ön som passar dig som vill ha en lugn och skön semester på härliga vidsträckta stränder. Men det passar också dig som önskar en aktiv semester då det dels finns inte mindre än tre golfbanor på ön samt Apollos stora träningshotell Playitas. Även Solresor har träningsresor på Hotel Imperial i Jandia.

Med en längd av 10 mil och en bredd av 3.5 mil så är Fuerteventura den näst största kanarieön. Den har i särklass de absolut bästa stränderna av samtliga kanarieöar. Många är fridlysta utan en endaste solstol. Det är inga problem att hitta sin egna strandremsa om man vill vara för sig själv. Turistorterna ligger längs utmed hela öns västra sida från norr till söder. Frågan är vilken man ska välja? Beskrivningen börjar uppe i norr för att sluta längst ner i söder.


Strax utanför Corralejo ligger nationalparken Las Dunas där stränderna är fridlysta.

Corralejo
Från början var Corralejo en fiskeby med en genuin bykärna. Den gamla staden finns kvar, så även fiskarna som kommer in med sin fångst på morgonen. På restaurangerna nere i hamnen kan du äta nygrillad fisk med papas arrugadas med mojo rojo som är en typisk kanarierätt med ugnsbakade potatisar i salt med vitlökssås. Strax utanför Corralejo breder de fridlysta sanddynerna, Las Dunas, ut sig. Sanden har vindarna fört med sig från Sahara. Hit åker du om du vill koppla av, sola, bada och äta gott.

Caleta de Fuste
Nära flygplatsen ligger den lilla familjevändliga orten Caleta de Fuste. Här skyddas den breda och långgrunda stranden från vindarna av en lång mur och det är lugnt och stilla. Orten ligger vackert med fin natur runtomkring. en av öns golfbanor ligger alldeles i närheten varför orten passar för golffantasten.

Las Playitas
Det är här Apollos flaggskepp Playitas ligger. Det är hotellet för dig som vill ha en aktiv semester. För några veckor sedan var Fredrik Koch på Resia i Ljungby där och rapporterade i bloggen. Läs hans inlägg här och här.

Costa Calma
Även i Costa Calma finns en härlig och lång sandstrand. Orten är lugn och byggd kring en by, Canada del Rio. Här är det en lugn och skön semester som väntar. På stranden finns en hel del vattensporter för den som vill prova på.


Intill Jandia ligger den lilla fiskebyn, Morro Jable.

Jandia
Längst ner på sydöstkusten ligger Jandia. Här är stränderna milslånga och tycks aldrig ta slut. Stränderna är även breda så här finns verkligen plats för alla. De är även långgrunda vilket gör att barnfamiljer brukar trivas. Orten drar även till sig vindsurfare då läget här är mycket bra. Eftersom stranden är så tilltagen och du enkelt kan hitta en egen plats så brukar även naturister trivas här. Alldeles intill ligger den mysiga orten Morro Jable med en trevlkig hamn. Här finns flera bra restauarnger där du kan sitta och njuta av utsikten mot havet.

Som sagt, Fuerteventura är definitivt resmålet för dig som uppskatar härliga stränder med sol och bad.

Resor till Kanarieöarna

8 Responses to För vem passar Fuerteventura?
 1. Robert Svara

  Bra tips! Kan även rekommendera Gran Tarajal i Fuerteventura som bjuder mysig atmosfär och gator fyllda med charm. Här hittas restauranger som serverar delikatesser som är unika för ön.

  • Hallin Svara

   Robert: TACK för tips! Fuerteventura är en kul ö eftersom den inte alls är lika exploaterad som de andra!

 2. Anita Terneborg Svara

  Furteventura är helt enkelt underbart. Att hyra bil är billigt så man kan resa runt på upptäckts färd på öns alla fina platser. Man behöver aldrig ha tråkigt på furteventura. Anita

  • Hallins reseblogg Svara

   Anita: TACK för tips Anita!

 3. Anita Terneborg Svara

  Las Marismas är ett fint mysigt hotell med god servic och toppen personal. Här går det att hyra cyklar, bil och mycket amnat. Vi är jär just mu och trivs utomordentligt. Anita och Richard.

  • Hallins reseblogg Svara

   Anita: TACK snälla för tips. Låter som ni har det härligt!

 4. Stefan Svara

  Hej Jag gillar din blogg om fuerteventura
  Jag började resa dit 2010 på hösten, nu har jag varit där 8 ggr
  Nu i november ska jag dit igen För tredje gången på hotell Las Marismas uppe i Corralejo
  Lycka till med din blogg
  Önskar
  Stefan E
  Järfälla

  • Hallins reseblogg Svara

   Hej Stefan,

   Så härligt! Ja, Fuerteventura är en härlig ö för dig som söker lugn och ro med sol och ljuvliga stränder. Tack för din hälsning och jag önskar dig en skön resa!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.