Dubai – hett resmål

Dubai har i dagligt tal kommit att representera hela Förenade Arabemiraten när man pratar om detta heta charterresmål. Inte så konstigt då det är här alla de spektakulära byggnaderna, som t ex världens högsta byggnad Burj Khalifa, finns. I själva verket är Dubai ett av sju emirat som utgör Förenade Arabemiraten. De övriga sex är Abu Dhabi, Ajman, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah och Umm al-Qaiwain. Under vinterhalvåret har Apollo, Fritidsresor och Solresor charterresor till emiraten Dubai, Fujairah och Ras al-Khaimah.

I oktober åkte jag med Apollo på deras första avresa för säsongen från Göteborg. När vi efter ca 6,5 timmar landade i Sharjah, för vidare transport till Dubai, så var det ingen tvekan om att detta är ett hett resmål. Värmen slog emot en när man steg ut ur flygplatsterminalen.  35 grader visade termometern. Härligt!

Dubai är ett solsäkert och varmt resmål för vinterfrusna svenskar. Under den främsta turistsäsongen (december – mars) ligger dagstemperaturerna på 22-27 grader. Soltimmarna håller sig runt 8-9/dag och små regnmängder faller.  Badtemperaturen är över 20 grader. (Källa: Apollo/SMHI).

Under mitt besök i området sken solen från en molnfri himmel och dagstemperaturen höll sig mellan 32-37 grader. Badvattnet var badkarsvarmt med över 30 grader.


Härliga temperaturer för en frusen vintersjäl.

Vädret är inte det enda som talar för Dubai som resmål. Här finns fina sandstränder, spektakulära byggnader, enorma shoppingcenter och ett bra matutbud. Jag kommer att skriva mer här i bloggen om sevärdheter, utflykter och hotell – håll utkik!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.