Stränder på Gran Canaria

De flesta som väljer att åka till Gran Canaria åker dit i första hand för sol och bad. Här tipsar några av Resias medarbetare om stränder som passar att göra en utflykt till:

Sofia Wern (f.d. anställd) arbetar på vår Ekonomiavdelning men har tidigare arbetat som reseledare på Gran Canaria. Hon tipsar om den vackra stranden Anfi del Mar som ligger strax utanför Arguineguin. Det är Gran Canarias vackraste strand med mjuk och kritvit sand. Sanden är dittransporterad från Karibien och gör att vattnet får en härlig turkos färg. stranden kantas av butiker och restauranger. Här kan man stanna en heldag, en kall öl på stranden, lite tapas till lubch och sen äta en sen middag. Du tar dig hit med buss nummer 1 som stannar vid huvudvägen. Du måste gå igenom en timeshare-anläggning för att komma till stranden.


Kritvit sandstrand i Alfi del Mar. Bild lånad från alfi.com.

Sofia tipsar också om Playa del Amadores som ligger just i Amadores strax före Puerto Rico om man kommer österifrån. E fin strand med gott om plats och flera restauranger som kantar stranden samt uthyrning av vattensportsutrustning.


Den stora Maspalomasöknen mynnar ut i havet till en lång härlig sandstrand.

Till sist vill sofia slå ett slag för Masplaomasöknen som sträcker sig ner i havet på södra sidan av ön. Man får dock titta sig runt innan man slår sig ner då vissa partier är avsatta för nudister. Området är dock stort så det är inga problem att hitta en egen bit att vara på.


Till Bañaderos åker Kanarieborna för en heldag vid havet.

Maria Cruz Sörensen arbetar på vår supportavdelning och har en pappa som kommer från Gran Canaria. Hon delar med sig att ett tips dit spanjorerna själva åker på utflykt. Uppe i norr ligger orten Bañaderos. Spanjorerna tar med sig mat som räcker hela dagen samt fiskespö. Här finns en liten sandstrand, klippbad samt havattensbassänger. Det finns en restaurang och en kiosk men det är bra om du kan några ord spanska för att kunna beställa ; )

One Response to Stränder på Gran Canaria
  1. [...] Ni  minns kanske Sofia som arbetar på vår ekonomiavdelning som delade med sig av några strandtips p... blogg.resia.se/2011/11/13/rapport-fran-gran-canaria

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.