Två härliga restaurangtips i Berlin

Lena Forsberg på Resia Piteå vill tipsa om två restauranger i Berlin med lite olika inriktning.


På Maroousch i Berlin kan du se en orientalisk show samtidigt som du äter middag.

Den första restaurangen, Maroousch, som ligger på Kursfürstendamm 48, är en upplevelse! Med egyptisk-orientaliska influenser kan du äta din middag samtidigt som du kan se magdansuppträdanden. Restaurangen passar för ett eller flera sällskap. Menyn består av influenser från Egypten , Libanon, Tunisien och Marocko men även från Medelhavet. Populärt är att äta Meze (för fyra personer) där det ingår en uppsjö av läckerheter. Men även en hel del grillat och annorlunda efterrätter. På fredag och lördag är det orientalisk dansuppvisning med magdans. Efter maten blir det dans, ofta till levande musik med orientaliska toner. Här kan du boka bord direkt på deras hemsida: http://www.marooush.de/


Filou är en mysig italiensk restaurang med god mat.

Den andra är en liten italiensk restaurang, Filou, som är riktigt bra. Den ligger på Bleibtreustrasse 7, några gator ovanför Kurfürstendamm. Inredningen i mörkt trä och sten med kristallkrona och mängder av levande ljus är riktigt inbjudande. Här kan du slå dig ner och njuta av förstklassig mat av fina råvaror. Här kan du äta trerätters menyer inkl. dryck för 50-60 euro. Bord kan reserveras direkt på hemsidan: http://www.filou-berlin.de/tischreservier.html

Båda bilderna är lånade från respektive hemsidor.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.