Hur är det på Lanzarote?

Lanzarote har många stamresenärer. Man gillar framförallt lugnet som råder på ön. Konstnären och landskapsarkitekten César Manrique har haft stort inflytande när ön skulle utvecklas för turister. Han hade bl a en idé om att inga hus fick vara högre än tre plan, alla skulle vara vitkalkade med gröna, bruna eller blå detaljer. Han lyckades skapa en genuin känsla som många uppskattar. Ön är behändig att köra runt på, sex mil lång och två mil bred.

På Lanzarote kan du välja på tre orter med olika karaktärer. Vilken du än väljer så finns den genuina känslan där.

Puerto del Carmen
Den största orten på ön som också har en genuin stadskärna som är riktigt mysig att promenera runt i. Här finns köpcenter och många restauranger att välja på. Den breda och långa strandpromenaden är populära att vandra på. På den långgrunda stranden blir det aldrig trångt. Ovanför ligger strandpromenaden med flera restauranger och butiker men även barer och ett och annat diskotek för den som önskar.

Playa Blanca
Det här är barnfamiljernas favorit. Många familjevänliga hotell med barnklubbar och restauranger som passar för barnfamiljen. Flera av hotellen erbjduer all inclusive. Stränderna är långgrunda och flera har pontoner så att vågorna inte ska nå in till strandkanten. Playa Blanca har en liten genuin stadskärna med några restauranger och en liten hamn. Härifrån har du nära till Lanzarotes allra finaste strand, Papagayostränderna.


Papagayostränderna är Lanzarotes finaste och ligger nära Playa Blanca.

Costa Teguise
En modern turistort med internationell prägel. Eleganta hotell och tjusig strandpromenad och härliga badvikar. Här kan du koppla av och ha det lugnt och skönt. Härifrån är det bara två km till öns bästa golfbana och för den som windsurfar kan få sitt lystmäöte här. Passa på att besöka den gamla huvudstaden Teguise med stor marknad varje söndag.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.